Reklama

Reklama

Malá televizní komedie vypráví příběh jednoho manželství. Paní Králíčková si neustále hlídá svou váhu a počítá kalorie, jenže trápí hladem i svého manžela. A tak se jednoho dne na radu svého kolegy Králíček rozhodne předstírat, že má milenku. Doufá totiž, že žena bude žárlit a přestane s dietami. Takže zatímco žena odjíždí do lázní, aby tam zhubla, manžel je obletován a vykrmován svou svobodnou kolegyní Majkou, výtečnou kuchařkou. Co ale nastane po návratu paní Králíčkové domů? (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, s vynikajícím obsazením, kterou ale sráží až příliš televizní laciné interiérové zpracování. Zatímco žena jede shodit pro svého manžela do lázní sedm kilogramů, její muž se oddává u známé orgiím - ogiím ze skvělého jídla, pěkně se cpe vybranými lahůdkami a ve vší počestnosti tloustne. Jen kdyby se dala sehnat ta husí játra či bambus. Pointa byla sice maličko slabší, postavy jednají někdy zvláštně, ale film pohodlně uteče a občas vykouzlí i úsměv na tváři diváka. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak toto je opravdu špatná televizní komedie. Tentokrát nezafungovali ani herci jako Bohdalová a Lipský. Chvíli chtějí zhubnout, pak chtějí přibrat, v mezičase si nacpávají břicha a mezitím ukazují, jak se dají i v socialismu vařit jídla, která zní exoticky. Diváci asi museli zírat, jak si ty postavy debužírují a přitom celá řada potravin a příměsí jistě nešla za minulého režimu sehnat. A to vše musí být zákonitě podtrženo dialogy. Protože herci samozřejmě tak rychle nepřibírají a nehubnou, tak nám to pro jistotu ostatní postavy neustále připomínají. A ten humor jsem tam taky nenašel, což je s takovými herci rozhodně škoda. Asi bude chyba na straně režie. Ono to studium tomu taky nepomáhá. Celkově je slabá dramatizace. Manželka chce zhubnout, i když jí manžel opakuje, že je v pořádku a manžel si zase chodí žrát ke kolegyni a nechápe její zálusk na něj jako na chlapa, přestože mu to dává jasně najevo. Těch kilo pro Králíčka bylo asi nějak málo. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Časy se mění a absurdita některých vtipů je už dnes prostě vyčpělá. Bambusové výhonky koupíte klidně i v samošce na rohu, zahraniční kuchyně se v českých hrncích úspěšeně zabydlela a to je dobře. Navíc gramotnost ohledně zdravé výživy, diet a hubnutí taky znatelně pokročila. I to je dobře. To všechno by samo o sobě nemuselo vadit, ale bohužel ani dvojka Lipský - Bohdalová nepředvádějí nic úchvatného. Asi nebylo co hrát. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Lipskýho z jeho bohaté filmografie snesu jenom tak ve dvou třech kouscích. Pokud to mělo bejt o hubnutí, tak mohli vybrat nějakou víc prasnici, což Bohdalová nikdy nebyla. A jestli měl někdo dojem, že to Bohdalová zachrání, tak to taky ne. Obermaierová už tady zdárně směřuje ke svým nesnesitelným fúriím, tak odlišných od jejích šarmantních kreací let předchozích. Zábava nulová, snad jako dokument o zoufalém koloritu československých sedmdesátek. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie o problémech v soužití manželů Králíčkových. Hubnutím a dietami posedlou prodavačku Milunku ztvárnila J. Bohdalová a v roli věčně hladového manžela úředníka Karla se představil L. Lipský, který se ve své nespokojenosti seznamuje se svou kolegyní, vyhlášenou kuchařkou a osamělou ženou Majkou. Poté, co se paní Králíčková rozhodne jet bojovat se svými kily do lázní, její manžel ihned pořádá u kolegyně gastronomické orgie v socialistickém stylu. V roli znamenité kuchařky se objevila J. Obermaierová a ve výraznější roli Králíčkova přítele z podniku dostal prostor V. Hašek. Snad nejzábavněji na mě zapůsobil obtloustlý lázeňský kavalír Kukačka v podání V. Kršky s příčeskem. Bohužel mírně rozvláčný a pro mě ne úplně zábavný děj převýšil herecké umění Bohdalky a Lipského, kteří navíc hráli zcela nesympatické postavy, a tak tato komedie F. Laurina nebude patřit mezi mé oblíbené. Číslovka v názvu vyjadřuje počet kilogramů, jež chtěla zhubnout paní Králíčková pro svého manžela, což se jí nakonec v této průměrné komedii nepovedlo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama