Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naposledy se setkáme s nestárnoucím vyznavačem ženských půvabů, který neztratil ani po letech ze svého šarmu ani špetku... Miloš Kopecký v roli věčného záletníka v závěrečném příběhu volného cyklu oblíbených hudebních komedií. Mnozí z vás si jistě vzpomínají na příběhy Alfonse Karáska. Příběhy věčného svůdce žen plné veselých historek, písniček i láskyplných vztahů a zdravého mužného úsilí okouzlit ženu patří již řadu let k televizní klasice a při každém uvedení se vždy setkávají s velkým diváckým ohlasem. Pro hlavní roli si zvolil režisér Zdeněk Podskalský jako vždy aktéra nejpovolanějšího, vynikajícího herce Miloše Kopeckého. Tentokrát čeká na Alfonse Karáska důležitý úkol – zasvětit do umění svádět dívky svého mladého chráněnce, který je v tomto oboru ještě velmi nezkušený. Příležitost se naskytne na mysliveckém honu... (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

11.let od uvedení slabšího třetího TV snímku o záletníku Alfonsu Karáskovi se Zdeněk Podskalský st. rozhodl k němu vrátit a to se svou původní představou. Čtvrtý příběh tak má opět svůj dobový písničkový šarm, estrádní humor a svojí vyjímenčnost. Dokonce se tu i hláškuje daleko více, než kdykoliv předtím. Tentokrát Alfons do tajů žen zasvěcuje synovce, jenomže se mu to pořád nějak vymyká kontrole. Opět snímek k pobaví. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší z celé série. Kromě Kopeckého byli skvělí Langmiler, Poloczek (ten si na svoji životní roli v Černých baronech ještě musel počkat) a Nárožný s fousy. Obecně mi nikdy neseděla Jirásková, zato Paulová i podle mě dostatečně nevyužitá Mirka Pleštilová potěšily. Jana Paulová se v jakémsi rozhovoru rozčilovala, že ji zabrali nahoře bez a vysvětlovala, že to nebylo nic moc, byla prý poměrně krátce po dítěti. Ale na plastice ve Vinohradské nemocnici už silikony dělali. Možná si je nemohla zaplatit - to Zagorka na ně měla už pár let předtím...ale Paulová v té kůži byla stejně kus i bez silikonů. ()

Reklama

Markussis 

všechny recenze uživatele

Dosti hrozná věc i leč. Opominuli světácký šarm stárnoucího Miloše Kopeckého a jalové mládí Jiřího Langmajera, tak hodnotím tento počin jako naprostou zbytečnost. Nejlepším okamžikem se pro mne stal úplný černobílý začátek s Milošem Kopeckým navrcholu slávy. Ovšem hned poté, co on sám bere do ruky ovladač a vypíná tento černobílý autobiografický záznam o sobě a začíná vše jako starý znovu zkoušet již v barevném světě filmu, navíc s příšerně kombinovanými a bohužel i špatně provedenými popěvky, mi bylo jasné, že to průšvih bude. Je pravdou, že po celou dobu si film na nic více nehraje. Však v takovémto případě to asi ani moc nejde. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Borec na konec, řeklo by se. Od počátku mě filmy o Alfonsi Karáskovi moc neuchvátily, ale tentokrát jsem si dal řít. A ne proto, že Jana Paulová ukázala své přednosti. Vyzrélé herectví Miloše Kopeckého vedle půvabů už zmíněné Jany P. či Miroslavy Pleštilové a kníru Petra Nárožného a nakonec i mládí Jiřího Langmajera k sobě prostě pasuje. Lesní prostředí a plno známých hitů...poslední díl se mi ze všech líbil nejvíc a upřímně jsem trochu zalitoval, že dnes se podobné ztřeštěné věcičky netočí. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Miloš Kopecký je pro mne naším největším hercem a první role, která se mi při zmínce o něm vybaví, je právě nádherná lidská postavička Alfonse Karáska. Tento díl je můj vůbec nejoblíbenější a je velká škoda, že už se takovéto pohodové písničkové komedie vůbec netočí... Alfons Karásek pro mě nikdy nebyl žádnou tuctovou, ale naopak velmi kvalitní a milou zábavou. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Jana Paulová prý přistoupila na natočení odhalené scény jen díky tomu, že jí Podskalský slíbil, že z dálky nebude nic vidět. Komentovala to, že nemá nic proti nahotě, ale že už se jí to v tomto věku nezdálo po estestické stránce. A později litovala. (hippyman)
  • Ve scéně u rybníka v čase 45:25, kdy se Alfons (Miloš Kopecký) se Zuzanou (Jana Paulová) odrazí s loďkou, mihne se v levé části záběru hlava člena štábu. (Ganglion)

Reklama

Reklama