Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 6

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (216)

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Na teraz len toľko.... Nebolo to zlé, ale ani príliš dobré. Na pomery Netflixu tam je toho feminizmu a inkluzivity pomenej, čo poteší, no stále je jej tam dosť na to, aby to bolo otravné. Najhoršie dopadol asi casting hlavných postáv (okrem tých čínskych, tie sú obsadené super). Jovan Adepo je asi najväčší omyl celého seriálu. Nemá charizmu, a ani herecký talent, aby potiahol tak dôležitú postavu. Eiza González zas väčšinu času hraje zdutú pizdu, ženskú verziu inak veľmi sympatickej mužskej postavy v knihe. Škoda tejto zbytočnej zmeny. Benedict Wong sa snaží, no jeho verzia Ta Š-ho, je oproti tej knižnej nudnáá až to bolí. Pochváliť ale musím Liama Cunninghama. Hoc sa výzorovo na rolu Wadea moc nehodil, hrá ho dobre. No a čomu musím až zatlieskať, je obsadenie Jie Wen-ťie, takto nejako som si ju predstavoval. Rovnako pasáže z minulosti, odohrávajúce sa v Číne a v Červenom pobreží sú výborné, len moc krátke. Čínska verzia je oveľa lepšia, pretože je omnoho vernejšia knihám, ktoré sú geniálne. Ak máte radi sci-fi, a rozmýšľate, že by ste si možno predsa len prečítali nejakú knihu, a máte radi sci-fi a vedu...NEVÁHAJTE a OKAMŽITE si niekde obstarajte knižnú trilógiu. Je to najlepšia trilógia od čias Pána Prsteňov, nekecám. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Hodně vláčný a rozvleklý úvod k velké epické bitvě, která má započnout za 400let. Nevim jak se s tím tvůrci vypořádaj (čínskou předlohu neznám), doufám, že nám v druhé sérii nenamluví něco na způsob, že si to ufoni rozmysleli, takže se stalo, že se nic nestalo. Zpracováním se to tváří jako nové intergalaktické setkání ve stylu Příchozích, tak snad z toho nějak šikovně nevyklouznou.. A ještě taková moje přiblblá poznámka. Nemůžu tam vystát Eizu González, pokaždé když ji kamera nabere ona se začne nechutně nastavovat a culit svým sošně vytesaným nosánkem a plnými rty. Je dokonalá na obálky módních časopisů, ale mezi ortodoxním zbytkem herců v tomhle scifi nehezky svítí až mě to ruší. Jo a pokud na vás zamrká vesmír, už ste si toho prda neměli dávat. :) ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tematicky i příběhově fantastická, originální hardcore sci-fi, která je ale zpracovaná tím nejkomerčnějším a nejdebilnějším způsobem, navíc s chybným obsazením a ne úplně povedenym soundtrackem. Přesto diváka dokáže kovat ke křeslu napříč každou epizodou. Tím spíše je evidentní, že zajímavější pojetí to mohlo vystřelit do zcela jiných dimenzí. Tak snad v jiný realitě. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Ze seriálu je jednoznačně vidět, že tvůrci předlohu dobře znají a snaží se zadaptovat věcně všechny dějové body, ikdyž třeba v jiné kompozici s postavami, které zastávají více poloh. Pocit, který se pro mě fanouška předlohy však i přes tuto jakousi přesnost dostavil hned po sledování, je smutek. Vzpomínku na Zemi mám rád hlavně díky poetice. Ta seriálu i přes na seriál nadprůměrné produkční stránky prostě chybí. K tomu, aby byl příběh zadaptován tak jak si zaslouží, to by se muselo stát něco jako Jackson a Pán prstenů nebo Denis Villeneuve a Duna, protože ta kniha je opravdu takového ražení. Tomu Netflix nemůže naprosto konkurovat, jakkoli se snaží. Navíc nápad smrsknout ty knihy a zefektivnit je skrz jiné postavy je na papíře možná fajn, ale pro mě je to tím pádem úplně jiné dílo. Luo-Ti je v knize specifická postava nasazená ve specifický čas, nedává smysl, aby se objevil v téhle době. Kompozice toho seriálu je antiklimatická. To samé se teďka vytasit s příběhem, který je až ve třetí knize. To co funguje na předloze je boj s časem vyprávěný přes dekády a mnohé generace. Toho se tady do budoucna hodně zbavujeme. Je to obrovská škoda. Finální moment s Ta-Š měl být podle knihy jak konec Interstellaru. Naprostý vrchol sci-fi, emoční nálož na konci první knihy, která lemuje celou trilogii a přijde hned v moment, kdy se svět dozví o Trisolaris a sofonech. Tady ten konec je s těmi úpravami antiklimatický, obyčejný… prostě Netflix. Není to špatné, ale není to ani dobré, je to to šedé mezi a to je snad to nejhorší. (Více) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Během prvních dvou epizod jsem uvažoval, že sledování ukončím - vůbec mě to nebavilo. Ty dva hlavní mysteriózní motivy řešené na ploše prvních dvou dílů mě vůbec nezaháčkovaly. Odpočet whatever, tajemná videohra mi vyloženě lezla na nervy. A moc tomu nepomáhaly ani postavy, u žádné se mi nezdálo, že by mi měla nějak přirůst k srdci. K zapnutí dalšího dílu mě vždy přinutilo až pár posledních minut se zajímavým cliffhangerem. No od epizody třetí, v níž se naplno ukáže, o co vlastně v celkovém měřítku jde, mě 3 Body Problem bavit začal. Ten námět je fascinující. Cítím ale i jako nečtenář, že se z knižní předlohy muselo výrazně škrtat. Řada věcí vzbuzuje otázky. Jsou to nevysvětlitelné nesmysly, nebo jen nevysvětlené jednotlivosti, které kniha na větší ploše dokázala podat lépe? Pokud se Benioffovi s Weissem neco povedlo, tak vzbudit ve mne chuť si knižní trilogii přečíst. ()

Galerie (469)

Zajímavosti (8)

  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)
  • Trisolaris, domovská planeta mimozeské rasy, je v seriálu soustava tří sluncí vzdálená 4 světelné roky od Země. Taková soustava opravdu existuje, jde o Alfa Centauri, našeho nejbližšího hvězdného souseda. Obsahuje dvě objevené planety, ale na žádné nepanují podmínky vyobrazené v seriálu, mimo jiné protože třetí hvězda tohoto systému je velmi malá a obíhá stranou hlavních dvou hvězd. (spacemaster)
  • „Vtip“, který Dr. Wenjie (Rosalind Chao) vypráví Saulu Durandovi (Jovan Adepo) je skrytou metaforou na jednu z teorií, proč lidstvo zatím neobjevilo žádné známky inteligentního života mimo naši sluneční soustavu, Jde o teorii tzv. Temného lesa, kdy se civilizace ve vesmíru obávají prozradit svoji polohu či dokonce existenci, aby nebyly vyhlazeny v nekonečném boji o suroviny v konečném vesmíru. Mimo jiné jde také o název druhé knihy z této série, která tento název popularizovala. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama