Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď bol Gary Busey malým chlapcom, často ho jeho otec týral a bil, a tak vždy pred ním hľadal bezpečnú skrýšu na miestach, kde by mu nebol na očiach. Jedného dňa sa však vzbúril a podpálil dom spolu so svojimi rodičmi. Desať rokov potom strávil v psychiatrickej liečebni, odkiaľ ho prepustia ako zdravého. Ako bezpečný úkryt si vyhliadol prestavovaný rodinný dom, kde v podkroví vybudoval falošnú stenu a vo svojej komôrke sa cítil bezpečne. Nanešťastie, dom nezostane dlho prázdny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Nick321 

všechny recenze uživatele

Tom Sykes je v podstatě nešťastným "hrdinou", kterého film pozoruje. V dětství byl zneužívaný svými rodiči natolik drsně, že už to jednoho dne nemůže vydržet a zapálí dům i se svými rodiči. Až později mu dojde, co udělal. A o to v celém filmu jde- nechce nic jiného, než novou rodinu. A zdá se, že za každou cenu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento thriller jsem se docela těšil, hlavně kvůli hereckému obsazení a námětu, ale nakonec jsem z něj byl lehce zklamán. Rozhodně jsem z něj nedostal to, co jsem si představoval. G. Busey ztvárnil psychopatického šmíráka dobře o tom žádná, ale místy až moc naivní scénář mi pokazil celkový prožitek. Zvláště pak ke konci filmu. Přece jenom se onen „teror“ mohl daleko více stupňovat, ale tvůrci se spokojili jen s několika vraždami a tehdy ještě rajcovní Mimi Rogers, což stěží stačí na slabých leč průměrných 50%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Necítim sa v bezpečí.“ – „To nikto.“ Keď sa Texasan Gary Busey usmeje, spravidla i fanúšikom TROMY začne z tváre zliezať pokožka, začnú vydávať neartikulované pazvuky a zrútia sa na zem, kde sa im zrúti nervová sústava. Aj jeho relatívne kladné úlohy (PREDÁTOR 2) sú podozrivé, nevraviac o hercových čisto záporných kreáciách (pán Joshua necítiaci plameň zapaľovača - SMRTONOSNÁ ZBRAŇ, armádny transvestita - PREPADNUTIE V PACIFIKU) a hoci v posledných rokoch (s nábehom na desaťročia) začal upadať do odpadovejších projekcií (ŽOLDNIER: LÉGIA SKAZY) a dobré rodinné meno sa snaží držať už skôr podobne psychopatický syn Jake (VESMÍRNA PECHOTA, KONTAKT, IDENTITA), stále je na Garyho nie že dobrý pohľad. To určite nie. Ale jeho výrazne svojská charizma plus mínus bez veľkých problémov utiahne aj slabší film. V CUDZINCOVI V DOME (1989) stelesnil muža, ktorý bol zavretý dlhé roky v blázinci, lebo v detstve podpálil dom s rodičmi, ktorí ho terorizovali. Teraz, zdanlivo vyliečený, má čudnú úchylku na „malé, teplé izbietky“ (keď bol malý, pred bitkami sa ukrýval pod kuchynským drezom). Jednu takú nájde na povale veľkého, opusteného rodinného domu, ktorý však nezostane dlho opustený – sťahuje sa doňho žena (Mimi Rogersová) s manželom, dvoma deťmi a jedným veľmi hlúpym psom, ktorý nebude mať dlhú životnosť. Muž zostáva potichučky bývať v dobre ukrytej izbietke na pochmúrnej povale... Snímka má slabý scenár, toto všetko sme videli v podobne ladených psychologických trileroch o tom, ako šialený jedinec ohrozuje rodinu (ÚPLNE BEZVETRIE, PLAVBA, PSYCHOPAT ZO SAN FRANCISCA, RUKA NA KOLÍSKE...), našťastie je tu stále spoľahlivý Busey a mrazivý nápad o tom, čo by sa stalo, kebyže s vami X týždňov v práve kúpenom dome býva niekto cudzí a vy sa to nikdy nedozviete. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Tak z Garyho Buseye, šel vždycky tak nějak strach. Tenhle snímek má ale slušnej námět, to potvrzuju. Klasika kdy šílenej Busey, pozoruje škvírou mezi prkny domu, svoje nic netušící sousedy. Někde na google se psalo: V roce 1988 měl nehodu na motocyklu a upadl do kómatu, v němž byl 33 dnů. Lékaři mysleli, že zranění bude mít za následek trvalé poškození mozku. Nakonec se však zotavil, vrátil se k filmu a byl aktivní v hnutí za prevenci traumatických zranění. Podle psychiatrů úraz omezil jeho „duševní filtry“, což má za následek, že jedná a hovoří impulsivně. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, ale špatné zpracování. Trauma z dětství nikdy nevěští nic dobrého a tady to nebylo plně využito hlavně po psychologické stránce. Ona postava s tímto problémem vypadala, že si na psychopata spíše hraje, než by jím byla. Vyprávění příběhu je pomalé a břitké, takže moc ani nezaujme. Je tu i několik nelogičností, ale to se asi v tomto případě musí očekávat. Jedná se tedy o odpočinkovou nenáročnou záležitost bez atmosféry, jaká se logicky očekává. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama