Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ten seriál má šmrnc. Je to takový "agathochristieovský" šmrnc, jenž do sebe zahrnuje jak nezaměnitelnou atmosféru anglického venkova, tak pořádnou porci napětí, leckdy i s příchutí tajemna. Šmrnc nechybí ani hlavnímu aktérovi, který tyto případy řeší se zdánlivou lehkostí, mezi potenciálními zločinci proplouvá s jistou noblesou a velkou dávkou jistoty, na koho ukázat prstem tentokráte. Když k tomu připočtu lehoulince "strašidelnou" titulní melodii, vychází mi to cca na 80% = 4 hvězdičky. Milovníkům detektivek jedině doporučuji. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klenot mezi seriály na komerčních televizích. Doklad toho, že se dá natočit inteligentní detektivní seriál s napínavou, mrazivou až morbidní atmosférou. Detektivka je prostě výtvor anglosaský a nikdo jiný by se o ni neměl pokoušet (no dobrá, možná ještě seveřani). Pro všechny zanícené anglofily jako jsem já takřka povinnost. Na rozdíl od připitomělých, především německých seriálů, kde je dějová osnova pořád stejná (najde se tělo, tři čtvrtě hodiny se detektiv bez jakékoli logiky honí za zločincem, je v ohrožení života, jako zázrakem přežije, padouch je dopaden), jsou anglické seriály, a Midsomer především, promyšlené do posledního detailu, někdy smutné, někdy černohumorné, ale vždy temné a napínavé. Člověk musí dávat po celou dobu dobrý pozor, aby všechno pochytil. A tak to má ve správné detektivce být. ,,Cítíte to mrazení? V Midsomeru se bude vraždit..." ()

Reklama

Sasanka20 odpad!

všechny recenze uživatele

Když si řeknu, kolik má Midsomer obyvatel a při tom si uvědomím, kolik zavražděných bylo v Midsomeru nalezeno a taky jakou spoustu vrahů poslal hlavní inspektor Barnaby za mříže, docela se divím, že se tam najde ještě někdo živý. Stejně si ale myslím, že osudy těch přeživších budou zpečetěny v další sérii, takže město Midsomer se už nebude moci chlubit prvním místem v žebříčku nejvyšší kriminální činnosti ve Velké Británii. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

První díl, "Smrt staré dámy" je naprosto perfektní a promyšlený do posledního detailu. Za ten by se nemusela stydět ani Agatha Chrsitie. Potom bohužel nastane střemhlavý pád a další díly jsou místy dost nelogické, vražd je zbytečně mnoho, naví jsou příliš na efekt a občas dost kýčovité (nevěsta zastřelná na svatbě). Navíc jako čtenář již zmíněné autorky většinou do 20 minut prohlédnu vraha. Ale rozhodně je to o několik tříd výše než německé výblitky. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Normální a celkem ( hlavně díky britské produkci ) kvalitní kriminálka. Náměty i pojetí některých epizod jsou celkem originální ( hlavně ty způsoby vražd ) a k tomu příjemná mystery atmosféra. V zásadě se ale nejedná o nic jiného než o starou známou "kecací metodu". Stane se vražda a detektivové furt choděj, kecaj s lidma po vesnici až najdou pachatele...a akce nulová ale opravdu nulová!! Kratší stopáž ( aspoň o 30 minut ) by seriálu rozhodně prospěla!!! ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Obyvatelé vesnic, ve kterých se seriál natáčí, bývají žádáni, aby během natáčení nezírali z oken. (vanadium)
  • Skladba, která hraje před každou vraždou v epizodě Temný podzim, se jmenuje The Creep a byla složena Kenem Mackintoshem. (vanadium)

Reklama

Reklama