Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Detektiv šéfinspektor Barnaby je prostě formát. Výborná anglická kriminálka v tom správném slova smyslu, žádná americká patlanina. Skvělí herci - obsazování opravdových hereckých es. Výborné náměty, humor a mysterióznost, občas až hororová atmosféra. V neposlední řadě dokonalá a mrazivá úvodní znělka a celkově celá hudba. Vrchol v žánru. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Perfektní detektivky. Charizmatický John Nettles se výborně chopil role inspektora Banabyho a svým klidem a dedukcí přivádí všechny vrahouny z anglického venkova k šílenství. Jedinou chybu spatřuji tom, že mám vždy hrozný zmatek v postavách a jsem rád, že nakonec aspoň trochu vím, kdo je vrah. To ale asi není chyba Vražd v Midsomeru... ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivka, devadesátiminutová, z klasické Anglie bez migrantů, s hodně postavami, krásně vystiženými a barvitými, v nichž se kolikrát ani nevyznám, krásné starobylé domy, krásná příroda, starý dobrý anglický venkov, výborné zápletky, z nichž jsem snad ani jednu neuhodla... a skvělej polda, takovej normální, rodinnej, bez úchylek a výstřelků, až mě překvapilo, že asi u osmého filmu při nějaké jeho skvělé hlášce mě napadlo doslova "já ho miluju". Prostě takovej ňuňu detektiv. Troy taky výbornej, jasně. No jsem z toho nadšená, takovýhle věci se už dneska asi nedělají :)_____Ha, vyměnili mi Barnabyho!!! No tak končím, novej je absolutně bez charisma:(((Sakra. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrý, ale snad jen pokud bych koukal dva až tři díly za rok, protože mě jinak hrozně deptá, že před samotným vyšetřováním musím půl hodiny koukat na vzájemné vztahy oběti a rodiny / přítelkyně / vikáře / zahradníka / obecního idiota / lékárníka ... A to mě nebaví, ustřihnout tuhle část a nechat ji na prozkoumání ústřední detektivní dvojici a jdu na pět. Znělka zní skoro jako z nějakého spin - offu Akt X (o=´ ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

První díl, "Smrt staré dámy" je naprosto perfektní a promyšlený do posledního detailu. Za ten by se nemusela stydět ani Agatha Chrsitie. Potom bohužel nastane střemhlavý pád a další díly jsou místy dost nelogické, vražd je zbytečně mnoho, naví jsou příliš na efekt a občas dost kýčovité (nevěsta zastřelná na svatbě). Navíc jako čtenář již zmíněné autorky většinou do 20 minut prohlédnu vraha. Ale rozhodně je to o několik tříd výše než německé výblitky. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • I když se často natáčí za hustého deště, tak střihači dělají všechno možné, aby počasí v každé epizodě vypadalo idilicky a příjemně. (lardko)
  • Seriál je proslulý vysokým počtem vražd v jednotlivých dílech. Během dosavadních třinácti sérií jich bylo spácháno více než 200. Pokud nezapočítáváme „historické“ vraždy z minulosti, které jsou často odhaleny vyšetřováním těch přítomných, tak nejvyšší počet vražd se udál v epizodě Smrtící Anděl, kde jich bylo spácháno pět. (vanadium)
  • Ve třetí sérii v epizodě "Soudný den" z roku 2000 hraje mladého grázla Orlando Bloom a při vyšetřování vražd vedou detektivové hovor o knize "Pán prstenů". O rok později pak Orlando Bloom hraje jednu ze svých největších rolí Legolase ve filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001). (Tunri)

Reklama

Reklama