Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Mouzon 

všechny recenze uživatele

I Midsomerské vraždy trpí syndromem všech seriálů. Některé díly jsou absolutně nabušené, co do mírné tajemnosti, promyšlenosti zápletek, vtipu i šarmu, jiné jsou slabší. Skutečně vysoký standard si dokáže držet jen velmi omezený počet z množství současných seriálů, které je naopak nepřeberné. A ve výsledku jsou jednou z těchto perfektních sérií právě Vraždy. Kladem je, že těch vyloženě slabších dílů je zde jen nepatrně, a i ty dokáží často když už ne napnout, tak alespoň dobře pobavit. Troy je legenda, Dan Scott sympatický floutek a zhýralec, Ben Jones trošičku navazuje na Troyovu tradici přitroublého Watsona, i když ne v takové kolosální míře. Midsomerské vraždy jsou precizní anglické dílo s příměsí typického humoru a občasného tajemna a s přehledem dokazují, že dobrá detektivka není o střílení za jízdy z vozu na vůz či divokých honičkách, ale především o pádném motivu, chladnokrevné přípravě a úkladné vraždě.......První řada je nepřekonatelná nejen v rámci série, ale i v kontextu žánrové produkce - televizi se povedlo převést průměrnou románovou předlohu do podoby, jejíž kvalita spočívá v unikátním spojení atmosféry, zápletek, kresby postav, prostředí a těžko popsatelné "chemie". Ačkoliv se série již velmi vyčerpává (čtrnáctou sezonu zatím nereflektuji, 12. a 13. ale byly poměrně slabé), i mezi pozdějšími díly lze najít perly: ZVONÍ TI UMÍRÁČEK, hodně drsný díl SMRT A SNY, ŠESTÝ SMYSL, TAJEMNÝ SKLEP, hamletovská variace SKLENĚNÝ KRÁL apod. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Díky Primě taková klasika pro víkendový podvečer. Jde to, ale najdou se i lepší dílka. Dělám si z toho trošku srandu, že být to skutečné, tak už v Midsomeru nikdo nežije, protože se tam všichni vyvraždili. Často jsou vrahy různí blázni, že to působí až nevěrohodně. Občas se v dílech objeví nějaký ten vtípek, možná by jich tam mohlo být i o něco víc. Mít to jen jednu sérii, tak bych tu nechal vyšší hodnocení, ale s tímhle počtem epizod se seriál po čase chtě nechtě omrzel a zprůměrnil ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

V současnosti jednička mezi detektivními seriály. Inteligentní, napínavý a nepostrádající britský humor. Sympatický šéfinspektor řeší ty nejzapeklitější případy, které tu nebyly od dob Agathy Christie. Výborně vykreslená atmosféra anglického venkova a postav dává zapomenout na ty slabší díly. 8/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak já si všechny ty postavičky zamilovala, co já vyžehlila prádla a pokaždé jsem se těšila na další díl. Už po pár dílech mě bylo jasné, že Midsomer zmizí ze zemského povrchu, ale to mně bylo úplně jedno. Pak už jsem nebyla překvapená ani čtyřma vraždama v jednom díle, ale měla jsem tam Barnabyho, jeho pomocníky Troye, Dana, Bena, nádherné cottages, villages, zkrátka, tak úlevný britský seriál, který se pochopitelně musí brát s hooodně velkým nadhledem jsem milovala se vším všudy. Jen lituji Ladislava Freje, protože pro něj bylo velmi obtížné dabovat Toma Barnabyho v podání Johna Nettlese. Ten si asi hodně ulevil, když byl nahrazen jiným Barnabym. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento seroš z Velké Británie nelze odsoudit a ani odhodit do koše, jako něco co nestojí za povšimnutí. Krásná přehlídka anglického stylu žití na venkově,který mě vždy udivoval a nutil mě snít o tom,že tam někdy pojedu a snad se už nikdy nevrátím...Líbí se mi ty jejich krásné trávníky a předzahrádky apod. Co se týče zápletek - neviděla jsem všechny díly, ale pokaždé,když jsem nějáký viděla od začátku, tak mě to zaujalo - tudíž dokáže upoutat.Bohužel čím více sérií tohoto seriálu natočili, tím více nemožné je,že se do Mindsomeru nějáký ten člobrda přistěhoval..udivuje mě,že si nikdo nepřečte něco o tomhle místě :-D tím pádem jedno velké mínus je název,protože by na konci seriálu v tomhle městečku zbylo asi jen 50 obyvatel.No stručně bych to řekla asi takhle:místo pro milovníky adrenalínových sportů. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Seriál se původně měl jmenovat Barnaby. Název Vraždy v Midsomeru navrhl scénárista Anthony Horowitz. (vanadium)
  • Jason Hughes, představitel seržanta Bena Jonese, má s prací policisty mnohé zkušenosti, jelikož jeho sestra i dědeček jsou skuteční zástupci zákona. V místě, kde se jednotlivé epizody odehrávají, navíc i sám žije. (R´Hell)

Reklama

Reklama