Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Díky Primě taková klasika pro víkendový podvečer. Jde to, ale najdou se i lepší dílka. Dělám si z toho trošku srandu, že být to skutečné, tak už v Midsomeru nikdo nežije, protože se tam všichni vyvraždili. Často jsou vrahy různí blázni, že to působí až nevěrohodně. Občas se v dílech objeví nějaký ten vtípek, možná by jich tam mohlo být i o něco víc. Mít to jen jednu sérii, tak bych tu nechal vyšší hodnocení, ale s tímhle počtem epizod se seriál po čase chtě nechtě omrzel a zprůměrnil ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dokonalá krása anglického venkova v hrabství, kde už nemůže být živáčka kromě vrahů, policistů a turistů. Anglická detektivka jak má být. Poslední díly se seržantem Troyem a všechny se seržantem Scottem stojí za prd, ale od sg. Jonese jde kvalita opět pomalu nahoru. Teď jsem jen zvědav, jak si v Midsomeru povede bratr Toma Barnabyho, bývalé hlavní postavy. A samozřejmě nesmím zapomenout na úchvatnou titulní znělku... John Barnaby je výborný nástupce, seriál na kvalitě neztratil ani trochu. Koukejte to urychleně navrátit do červených barev, modrá z května 2014 Midsomeru ani trochu nesluší, je to hodnocení na nic. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Perfektní detektivky. Charizmatický John Nettles se výborně chopil role inspektora Banabyho a svým klidem a dedukcí přivádí všechny vrahouny z anglického venkova k šílenství. Jedinou chybu spatřuji tom, že mám vždy hrozný zmatek v postavách a jsem rád, že nakonec aspoň trochu vím, kdo je vrah. To ale asi není chyba Vražd v Midsomeru... ()

Sasanka20 odpad!

všechny recenze uživatele

Když si řeknu, kolik má Midsomer obyvatel a při tom si uvědomím, kolik zavražděných bylo v Midsomeru nalezeno a taky jakou spoustu vrahů poslal hlavní inspektor Barnaby za mříže, docela se divím, že se tam najde ještě někdo živý. Stejně si ale myslím, že osudy těch přeživších budou zpečetěny v další sérii, takže město Midsomer se už nebude moci chlubit prvním místem v žebříčku nejvyšší kriminální činnosti ve Velké Británii. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Britský detektivní seriál, který rozhodně nestojí stranou jako Popelka tohoto žánru. Některé části jsou mimořádně napínavé a velmi dobře zpracované (Lesní muž, Mrtvé ticho, Šílená Molly, Dům v lese, Hon na lišku, Draví ptáci, Král rybář, Náměsíčná apod.), ovšem jen některé. Jinak Vraždy v Midsomeru mají své osobité kouzlo a výbornou hudbu, zkrátka pravá britská mysteriózní detektivka, která mě stále láká. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení 3. epizody 4. série s názvem "Tajemství kruhu v obilí" probíhalo v Anglii ve městech Stanton St. John a Stonor. (Terva)
  • Detektivové v Midsomeru během patnácti sérií vyšetřovali smrt 291 lidí, z toho 268 obyvatel bylo zavražděno, 12krát byla příčinou smrti nehoda a 11 lidí spáchalo sebevraždu. V celém seriálu umřelo přirozeně pouhých 9 postav. Nejnebezpečnější vesnicí s nejvyšším počtem obětí je Badger’s Drift. (ČSFD)
  • Počínaje dílem Láska až za hrob (devátá série) začali být znovu obsazováni herci, kteří hráli v některé z dřívějších epizod. Znovuobsazení herci byli častokrát v předchozím díle obětí vraždy (Elizabeth Spriggs, Richard Cant, Samantha Bond, Mark Umbers). (vanadium)

Reklama

Reklama