Reklama

Reklama

Inner Senses

  • Hongkong Yi du kong jian (více)

Obsahy(1)

Mladá, psychicky nestabilná Cheung Yan (Kar Yan Lam) začne na odporučenie svojej sesternice (Valerie Chow) navštevovať psychiatra, elegantného doktora menom Jim Law (Leslie Cheung). Jej problémom sú duchovia, ktorých vidí a o ktorých je uznávaný psychiater presvedčený, že neexistujú a sú len prenesenou informáciou do mozgu zvonku. Postupne sa však medzi nimi začnú prehlbovať vzájomné sympatie a čím viac sa doktor Law snaží Cheung Yan pomôcť, tým viac jeho podvedomie odhaľuje dávno utlačovanú tragickú skúsenosť, na ktorú sa všemocne snažil zabudnúť. (sochoking)

(více)

Recenze (7)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Inner Senses jsem viděl někdy okolo roku 2002, kdy jsem byl ještě ochromen absolutní hrůzou Ringu 2. Vzpomínám si že z té spousty asijských duchařin se mi tenhle líbil poměrně hodně - především proto, že měl fantasticky strašidelného ducha. Na scénu s rozsypaným zrcadlem si pamatuju ještě doteď. V rámci duchařin rozhodně vyšší nadstandard a jeden z nejlepších čínských horrorů zřejmě vůbec. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Viac ako celok film funguje ako sled mnohých vydarených mrazivých scén umocnených kvalitnými výkonmi hlavných aktérov. Prvá polovica je učebnicovým príkladom budovania napätia, druhá polovica však nevierihodným dejovým zvratom pochováva atmosféru a začne rozvíjať ďalši príbeh, ktorý však už také otáčky nenaberie. FIlm má však aj ďalšiu skrytú hodnotu a to pre fanúškov zosnulého herca Leslie Cheunga. Ako spomenula Maedhros, záver filmu až mrazivo spája príbeh s tým, čo sa hercovi v skutočnosti neskor stalo. (7/10) ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Přemýšlivá duchařina o tom, odkud se berou strašidla... Nikterak převratný, ale funkční mix horroru, dramatu a romance. Inner Senses nechybí ani solidní atmosféra a dobře vybudované napětí, ani poměrně silný emocionální náboj. A jako poslední zářez (nepočítám-li Ashes of Time Redux) ve filmografii Leslieho Cheunga má pro mě osobně tenhle film i jistou "přidanou sentimentální hodnotu". Z finále s ohledem na vnější okolnosti rozhodně docela nepěkně mrazí. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Srovnání s The Eye je v některých ohledech na místě, ale Inner Senses přece jen leží trošku jinde, kromě pár lekaček, husté atmosféry a zajímavě poskládaného příběhu je zde strhující herecká dvojice Leslie Cheung a Karena Lam, oba jsou výborní. I když od půlky začnete tušit, že příběh není jen to co se zdá, tak na duo hlavních postav se dívá moc příjemně. Po Koma můj druhý film, kde hraje Karena Lam, budu její filmografii pečlivě sledovat... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Studentka Yan (Karena Lam) se nastěhuje do staršího bytu. Ale příjemně ji v něm nebude. Yan totiž vidí duchy a ti ji v jejím novém bydlišti nehodlají nechat na pokoji. Yan se spojí s mladým doktorem Jimem (Leslie Cheung), který vidí za schopností dívky vidět duchy psychickou poruchu. Jenže není vše, jak se zdá.. Inner Senses je hodně slušný hongkongský horrorový thriller, ne nepodobný The Eye. Vedle hutné atmosféry, pár podařených shock scén a výtečné Kareny Lam v hlavní roli nabízí i romantické momenty, což bych u tohoto typu filmu věru nečekal. Jinak není film v rámci duchařin nic objevného, ale hezky se na něj dívá. ()

Zajímavosti (1)

  • Poslední snímek filmového představitele Jima Lawa (Leslie Cheung). Ten v roce 2003 skokem z dvacátéhočtvrtého patra Mandarin Oriental Hotelu spáchal sebevraždu. (Conspi)

Reklama

Reklama