Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Syn slavného otce - Sean Flynn v nezávislém pokračování filmu „Kapitán Blood“ - natočený v produkci USA s hvězdou amerického předválečného filmu Errolem Flynnem. Barevná pirátská podívaná plná romantiky. Mladý Robert přes prvotní námitky své matky odjíždí poznávat svět. Na lodi, kterou pluje se setkává s dívkou, kterou znal už v dětství, a která cestuje zpět ke svým rodičům z Anglie zpět do kolonií. Po cestě jsou přepadeni piráty, a Robert jednoho z nich zabije. Kapitán pirátské lodi, poté, co se dozví kdo byl jeho otcem, se mu mstí a krutě jej ponižuje. Robertovi se ale podaří spolu s bývalými otcovými kamarády - piráty loď i záludného a proradného kapitána odzbrojit. (marťan)

(více)

Recenze (6)

tahit 

všechny recenze uživatele

Nenáročná podívaná se sympatickým hercem Sean Flynnem, kde piráti vypadají jak šprýmaři. Ale abych to vzal za správnější konec. V pravém slova smyslu barvotiskové dobrodružství si na nic jiného nehrálo, než mít přímočarý tah na branku dětské duše a pobavit.  V tehdejší nabídky československého kina to bylo docela příjemné zpestření. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film je typickým zástancom jednoduchých pirátskych akčnákov. Až na ten námet - mladučkého hyperaktívneho syna slávneho kapitána, ktorý vzhliada k svojmu otcovi a jeho pirátskej minulosti, zvolia piráti ako svojho kapitána. Veď aký otec, taký bude aj jeho synáčik (zelenáč ako remeň) - ako keby to napísal Walt Disney, resp. to bolo vystrihnuté z jeho hraných filmov rodinného žánru. A to je aj kameň úrazu celého filmu - chýba sofistikovanejší scenár, kvalitná zápletka, poriadni záporáci a poriadne bitky. Mladučký kapitán je síce sympaťák, ale v druženiach sa s rovnako mladučkou pipkou na palube to vyzerá, ako keby škôlkari dostali opúšťák - nemá to štavu, nemá to grády a trochu chýba aj atmosféra. Piráti sú zasa skoro paródizáciou na samých seba. Nezachraňuje to ani katastrofický záver, ktorý so samotným filmom nemá nič spoločné. Len kvôli tomu, že to nesie rysy podobných pirátskych filmov a až tak sa spracovaním od nich nevymyká, nejdem s hodnotením nižšie, inak mierne sklamanie. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po debatě o filmech z tatíka vypadl(mimo jiné) tenhle film, kterej se mu zamlada líbil. A tak jsem mu slíbil, že mu ho seženu a při té příležitosti jsem se na něho taky kouknul. No a co jsem taky od tatíka mohl čekat. To je prostě celej on. Dobrodružný filmy má rád pořád. Což o to já dobrým povedeným dobrodružným filmem taky nepohrdnu ale filmy o pirátech opravdu nevyhledávám. Ale chápu, že v té době to frčelo. Nakonec z toho byla ale taková pohodová oddechovka u které jsem se kupodivu ani tak nenudil. Jasně nejde o žádný filmový veledílo, který by asi stálo za větší pozornost ale taky to není žádnej průser. No jsem zvědavej jak se ten film po těch x letech bude tátovi líbil. Za mě to jsou 3hvězdy. PS: Závěr filmu-zemětřesení a potopa byly hodně dobře natočený až mě to i překvapilo. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Dobrý širokoúhlý, technicolorový bukanýrský film s pěknou hudbou, jen mi přijde že člověk, který dělal bojovou choreografii se podílel i na filmu Barabáš. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Zas jeden film, který jsem neměl vidět znovu, protože další krásná a barevné vzpomínka z dětství vzala za své. Sice hezky technicolorově barevné, ale děj dost hloupý a herecké výkony na hranici nechtěné parodie. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama