Reklama

Reklama

Austrálie z ptačí perspektivy

(TV film)
  • Austrálie Eye in the Sky: Australia
Austrálie, 2019, 2x50 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Úžasný pohled z výšky na pozoruhodnou a rozmanitou australskou krajinu... Krásy nejmenšího kontinentu světa odhalené z ptačí perspektivy nabízí opravdový cestovatelský zážitek. V první části dokumentu odhalíme úchvatné pobřeží a Velký bariérový útes, hluboké soutěsky a vodopády Modrých hor, ale také ohromné vnitrozemí, jehož středobodem je ikonický monolit Uluru. Poznáme život v Sydney i zábavu na sjezdovkách v Australských Alpách. Cílem sportovců bývá i další australské území ostrov Norfolk. Windsurfaři milují tamní vlny a rychle létají nad barevnými korálovými útesy. Nezastupitelné místo má v Austrálii i rozmanitá fauna. Opravdový zážitek nabízí pozorování migrace mohutných keporkaků nebo plážoví klokani na jižním pobřeží... Pokračování cesty za krásami nejmenšího kontinentu světa nás zavede na úžasné místo uprostřed jižního Pacifiku. Ohromující ostrov Lorda Howa obklopuje nejjižnější korálový útes na světě a jeho zelenému deštnému pralesu dominují úžasné pozůstatky dvou sopečných vrcholů. Navíc nedaleko ležící Ballova pyramida prudce se zvedající z oceánu patří ke skutečným klenotům Pacifiku. V Západní Austrálii je pak možné sledovat krásy fauny a flóry. Z velkolepých pobřežních útesů je výhled na lámající se vlny, na kterých surfují hejna delfínů. Úžasná Huttova laguna se zbarvuje do jasně růžové barvy díky řasám, které se zde množí, a koberce oslnivých divokých květin předvádějí největší show svého druhu na světě. Impozantní podívanou nabídne i 22 plně naložených návěsů převážejících balíky sena z jedné strany země na druhou v rámci humanitární pomoci v období sucha. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Australie je pro od doby co jsem byl v Melbourne, Modrych horach a Sydney naladou skutecna odlehla exotika. Australie nepobrala moc krasy, ale v prvnim dilu se mi na vysocine libilo lyzarske stredisko. ()

Reklama

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument zaručeně doporučuji nejen do hodin zeměpisu. Obsahuje totiž dechberoucí záběry na nejmenší kontinent světa. Přínosná hodnota je na přiměřené úrovni pro druhý stupeň základní školy. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama