Reklama

Reklama

Afrika z ptačí perspektivy

(TV film)
  • Austrálie Eye in the Sky: Africa
všechny plakáty
Austrálie, 2020, 50 min

Obsahy(1)

Druhý největší kontinent světa zmapovaný od rozlehlých pouští po zelené deštné pralesy a rušná města... Afrika je nejenom rozmanitým, ale i komplikovaným kontinentem. Výzvy moderní doby se tu střetávají s úžasnými lidskými činy, velkolepými scenériemi i neuvěřitelnou přírodou. Dokument nabízí nádherné záběry pořízené nade všemi částmi tohoto nádherného kontinentu, od Maroka a Libye přes Etiopii a Gabon až po Tanzanii, Keňu a Jihoafrickou republiku. K vidění tak budou krásy Sahary, přírodní rezervace Serengeti, ale také ruch na tržištích v Marrákeši či sílu dravých vodopádů na horním toku Nilu. Krásu starobylých měst s bohatými dějinami dokreslují příslušníci tradičních národů. Na území tohoto druhého největšího světového kontinentu žije ve více než padesáti zemích půldruhá miliarda lidí hovořících dvěma tisíci jazyky. Afrika je velmi rozmanitý světadíl, který rozhodně stojí za vidění. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Afrika je zdá se nejošklivější kontinent po Antarktidě až na těch pár národních parků. Není divu, že turisté jezdí jen na sever, na jih do JAR a na rovník do Keni a Tanzánie, které se v dokumentu myslím neobjevili. Nejvíc se mi líbil zelený Gabon.  Dokument na České televizi. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pro každého geografa, milovníka cestování nebo jen přírody absolutní balzám na duši. Výprava do míst, co se správně věnuje jen krásám africké přírody bez příměsi lidské činnosti, která ji každým dnem ochuzuje o to, co dělá tenhle film skvělým dokumentem. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivý australský dokument očividně inspirovaný dokumenty snímanými z balónů od Yann Arthus-Bertrand ( Maroko z výšky ,2017), který to má trochu vymakanější ať už záběry, hudbou nebo tempem. Já má problém s tím, že za padesát minut se nedá sjet celá Afrika, takže to skáče raz dva, ale i tak nádherná podívaná. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Afrika je velmi krásný kontinent a všechny dokumenty, které se dívají na jakoukoli krajinu, přírodu, zvířata, ale i technické unikáty z výšky, budou úžasné. A je to trend posledních let. S rozvojem dálkově ovládaných technologií, které mohou bez velkých problémů letět kamkoli a kdykoli se nám nabízí pohledy, jež jsme dosud neměli možnost, nebo jen v omezené míře, spatřit. Problém vidím jen v tom, že název je trochu zavádějící. Chápu, že do 50-ti minut se nevleze celá Afrika a všechny její krásy, ale rozhodně z tohoto kontinentu nevidíme celý jižní kontinent, ale pouze její nepatrnou část. ()

Richard768 

všechny recenze uživatele

Áno, zábery z výšky sú zaiste pekné. Lenže Afrika je veľká a pestrá a oni tu venujú polovicu dokumentu propagácii Juhoafrickej republiky. Žeby vplyv sponzora? ()

Reklama

Reklama