Reklama

Reklama

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v podstatě nástup všech filmů ať už komedií, nebo dramat tohohle žánru. Jenom díky punku, a filmům jako je tenhle (K tomu samozřejmě tvorba Johna Hughese) a celkové změně toho jak se nahlíželo na teenagery, jsme teď tam kde jsme. Všechny ty klasiky jako Snídaňový klub atd. dopomohly tomu aby vzniklo třeba American Pie. A musíte se na to dívat těmahle očima, protože potom je to naprostá revoluce. Krom toho fakt miluju osmdesátky v tom jak jsou oproti dnešní době nekompromisní v tom jak se třeba nebojí ukázat nahotu atd. Dneska už takový film prostě nemůže vzniknout. Já nevím jak ostatní, ale já se teda bavil dost a byl to pro mě dost kulturní zážitek. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se současnými teenagerskými komediemi určitě nalezne pozorný divák v tomto filmu více odhalených dívčich ňader než je zvykem ukazovat nyní. Mně osobně se ovšem víc než Jennifer Jason Leigh líbil Sean Penn v roli třídního zhulence. Přestože jsem věděla, že ve filmu hraje Nicolas Cage (ještě pod příjmením Coppola), jeho rolička byla zřejmě natolik štěkózní, že jsem ji nezaznamenala. A podruhé na to kvůli tomu asi koukat nebudu, i když jinak jsem se bavila celkem dobře. Škoda, že jsem film neviděla v době jeho vzniku, asi bych ty problémy mladistvých prožívala víc. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Teenagerský komedie doznaly za těch třicet let vskutku velkých změn. I když musim s radostí uznat, že na rok 82 je to docela nářez :) V podstatě je tam jako všechno, na co jsme v těchhle komediích zvyklí dnes, akorát tenkrát to nešlo na obrazovku tak nahusto. Nejsrandovnější je zhulenej Sean Penn. Ten chlap zahraje perfektně cokoliv. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jó, tak tyhle rané 80kové prcičky mi hodně sedly. Sean Penn jako třídní vyhulenec jasně vede, ale ani holky v čele s Phoebe Cates (prvotřídní kost) a Jennifer Jason Leigh (za mlada též k neuvěření) nejsou o nic pozadu. Film kupodivu nepůsobí vůbec staře. Možná retro, ale ne staře a zobrazuje americká osmdesátá léta přesně tak, jak si je každý kdo je neprožil představuje. A je to místy fakt hodně vtipné, nechybí pořádná porce nahoty (na rozdíl od současných komedií, kde se o sexu spíše jen sprostě mluví). A co víc, je tam mladej Nicolas Cage. Sice jen na pár sekund, ale je tam! ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Matička současných teenagerských komedií. Styl Camerona Crowa je poznat. Nejzajímvější na tomto filmu, který je podle mého názoru spíše slepencem scének (a nijak to nevadí), jsou tehdy mladí herci, kteří jednoho krásného dne dostanou Oscara, tedy Sean Penn, Forrest Whitaker a Nicolas Cage. Toho ovšem byl velký problém najít. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • John Travolta byl zvažován jako Jeff. (Kulmon)
  • Tom Hanks byl zvažován jako Brad. (Kulmon)
  • Debut Nicolase Cage. (Kulmon)

Reklama

Reklama