Reklama

Reklama

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

lamps 

všechny recenze uživatele

Další neodolatelný náčrtek osmdesátkové středoškolské mládeže, který sice nejde tak do hloubky jako třeba Snídaňový klub, ale na pozitivismu a zábavě mu to ani krapet neubírá. V centru osudů několika hlavních postav a jejich kamarádů tentokráte stojí převážně sex a film se překvapivě nebojí i odvážnějších nahotinek, ale nikdy to nepůsobí samoúčelně, Crowe a Heckerling naopak vtipně vyzdvihují přirozené a pochopitelné pohnutky nadržené a nesvázané mládeže (a uprostřed ční nonstop zhulený a dobře naladěný Sean Penn ve své nejzábavnější roli). Rychle sestříhaný úvod skvěle vhodí diváka do prostředí a plně dostává anglickému názvu filmu, zbytek je dramaturgicky rozmělněný a filmařsky lehce rutinní, avšak permanentně zábavný útržek že života puberťáků v době, kterou by chtěl prožít každý.___ A u sporáku ve fastfoodu se na chvíli mihne i Nicolas Cage, v titulcích ještě jako Coppola. :) ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

V polovině sešupu od graffiti ke koláči. Symptomatické je, jak se za devět let od Lucasova majstrštyku vytratila víra v budoucnost a vlastní perspektivy – chybí aspoň jediná postava, která by vůbec uvažovala o úniku z kruhů podřadné práce a hormonálních eskapád někam „ke hvězdám“ – i když to není problém filmu, ale spíš odraz doby, jde z toho na mě větší depka než z českých pozdně normalizačních Básníků, kterými Klein ve stejné době mířil na stejnou cílovku, i když daleko méně explicitně (a neobjevil přitom šest nebo sedm budoucích světových hvězd, ale jen Kříže s Matáskem). **1/2 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne pramatka všetkých typických amerických komédií a paródií zo stredoškolského prostredia. Narozdiel od jej neskorších trápno-klišoidných a obohraných detí, dýcha sviežosťou a príjemným, nenúteným humorom. Zábavný bol už len pohľad na S. Penna alebo N. Cagea čoby usoplených stredoškolských cucákov. Ach, ten čas tak strašne letí.... 75/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Podle těch pochval, jakých jsem na tenhle snímek viděl spousty, jsem čekal, že půjde o velmi dobrou a stylovou podívanou. Bohužel se z toho vyklubalo neslané a nemastné drama se sbírkou docela zajímavých charakterů. Na komedii je to málo vtipné a na slušné drama málo procítěné. Chtělo to víc Seana Penna a Vincenta Schiavelliho, to jsou pro mne nejlepší postavy tohoto filmu. Místy to mělo dost slušný soundtrack. No, dá se to označit za takový předboj amerických teenage komedií jako Prci, prci, prcičky, a proto zůstanu ještě u tří hvězd. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Prcičky staršej generácie. Pohodová a zábavná blbotina ktorá vytvorila precedens ako má vyzerať teenegerská komédia. A ťaží sa z toho doteraz. Je to uletené, má to vtipné postavy ktoré hrajú známy herci vo svojích začiatkoch a keď vám sadne tento typ humoru, budete spokojní. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Brooke Shields a Ellen Barkin odmítly roli Stacy. (Kulmon)
  • Ve filmu se objevili tři herci, kteří později získali Oscara: Sean Penn, Forest Whitaker a Nicolas Cage. (Kulmon)
  • Scéna, kde Linda učí Stacy jak provádět orální sex se původně měla odehrávat v horké kádi s oběma dívkami nahými. Aby se vyhnulo označení filmu "X", byla přesunuta do školního bufetu. (Kulmon)

Reklama

Reklama