Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co prezident Spojených států během svého funkčního období zemře, se oblíbená první dáma Tess Carlisleová (Shirley MacLaineová) odebere do ospalého rodného městečka v Ohiu, kde je jednou z mála jistot v jejím životě tajný agent Doug Chesnic (Nicolas Cage). Tento ctižádostivý a odhodlaný profesionál, který pracoval v Bílém domě pro rodinu Carlisleových, nyní stojí v čele sedmičlenné ochranky, která má za úkol dohlížet na Tess. Přestože Doug prahne po akci a dobrodružství, uvízne místo toho v městečku na americkém Středozápadě, kde ho Tess neustále zahrnuje svými požadavky, byť chce třeba jen přinést snídani do postele. Svéhlavá, znuděná a urážlivá stará dáma mu ze života dělá takové peklo a natolik mu ztěžuje práci, že dá výpověď. Tess si však Douga okamžitě vyžádá zpátky a dá mu pocítit, kdo je v domě paní. Jenže tvrdohlavý agent se nehodlá jen tak vzdát... (Cinemax)

(více)

Recenze (93)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco mezi aspekty práce bodyguarda patří i skočit do dráhy kulky mířící k chráněnému objektu, tak v Guarding Tess by do ní nejraději zezadu foukal, aby letěla rychleji. Ale znáte to, vztahy jsou od toho, aby se vyvíjely a pak je Doug Chesnic ochoten tu kulku chytit i mezi zuby.. Ovlivněn bídným dabingem jsem cítil "elegantní opovržení", přičemž eleganci zajišťovaly Shirley s komediální rovinou a to druhé ve mně vyvolal herec s výrazem srnečky, které se ztratila maminka plus neobratně zakomponovaný únos paní ex-prezidentové. Pokud je tím myšlena kulisa ke spánku, tak na deštivé nedělní odpoledne opravdu ideální snímek.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhově tak trošku střelenej film, kterej je chvíli komedie, chvíli drama, ale ani v jednom případě nic z toho tak, jak by asi mělo být. Na druhou stranu se na film moc pěkně koukalo a Nicolas Cage a jeho parta hic tu s Shirley MacLaine předváděl fakt dobrý výkony. Tudíž tři hvězdy jsou podle mě fakt na místě. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodový, ničím výjimečný snímek, který v sobě kombinuje prvky komedie a dramatu, většinu času působí příjemně civilně, zásluhu na tom mají především herci a jejich výkony, z nichž zejména ústřední dvojice Nicolas Cage a Shirley MacLaine jsou jasnými tahouny a jejichž přednes mě bavil ze všeho nejvíc. Příběh není nikterak složitý, tempo má spíše vlažnější, nemá prakticky jedinou zapamatovatelnou scénu, humor i emoce fungují tak nějak na půl plynu. Film tedy zachraňují jen a pouze herci, díky kterým je snímek minimálně o třídu lepší, než jakým by byl bez jejich přítomnosti. 6/10. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Naprosto čistých 70% a poměrně příjemná a vtipná komedie na dlouhé sobotní a letní večery, stavicí na dvojici Nicolas Cage a Shirley MacLaine, kteří spolu "fungují" naprosto senzačně. :-) A scéna ve které Cage probudí MacLaine v opeře, aby nerušila svým chrápáním ostatní, patří mezi nezapomenutelné momenty nejen celého filmu, ale i celé komediální kinematografie. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Z Nicolase Cage opravdu nejsem zrovna nadšený (vypadá jako mimořádně vyděšené jehně a když ho vidím, nedokážu se soustředit na to, jak hraje), zato Shirley MacLaineová hraje velmi dobře a potěšil mě i mistr malých rolí Austin Pendleton (Co dál, doktore?, Na titulní straně, Můj bratranec Vinny) v roli jejího řidiče. Ale televize ten film bohužel opatřila strašným dabingem, takže se na to psychicky připravte. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od 17. februára do 15. apríla 1993 v štáte Maryland, USA. (m.a.t.o.)
  • Rozpočet: 20 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Prezidentov hlas v skutočnosti patril scenáristovi a režisérovi filmu Hughovi Wilsonovi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama