Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prečo tu Cage nie je trápny? Pretože to boli ešte jeho zlaté časy, keď čítal scenáre. Red Rock West silne pripomína Fargo či Zbytočnú krutosť od bratov Cohenových. Príbeh je celkovo typicky Cohenovsky zamotaný a nepredvídateľný, so silnými postavami na obidvoch stranách. J.T. Walsh bol dobrá voľba, celkovo je trocha nedoceneným hercom a skvele sa hodí do záporných rolí. V tých jeho očiach to proste je. Cage s finančnou odmenou od obidvoch objednávateľov vraždy jemne pripomenie C. Eastwooda vo westerne Za hrsť dolárov naviac a Za hrsť dolárov naviac. Takmer si tie veľké peniaze užil, ale náhoda je kurva. A tých je tu až-až...80%. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Má to sice trochu více malých zvratů, než je zdrávo, a Cageův hrdina má tu největší smůlu na světě, jinak by se z té šlamastiky několikrát dostal a někdy se do ní dostane i vlastním rozhodnutím, i když ví, že toho bude litovat. Přesto film tohle dokáže celkem skrýt, že vám to ani moc vadit nebude nebo si to uvědomíte až po konci. 7/10 ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Mám dost těžké rozhodování, kolik dát. První půlka filmu je totiž úžasná. Okamžitě pohlcující atmosféra prázdných amerických silnic, benzinek a barů a mladý Nicolas Cage nebezpečně rychle se dostávající z pozice slušného člověka na šikmou plochu. Pozoruhodně také působí neustálé nedobrovolné vracení se do prokletého Red Rocku připomínající bloudění v kruhu. Bohužel někde od chvíle, kdy místo aby Nicolas s Wayneovou ženou zmizli co nejdál, zastavují se v motýlku. Příběh se sice komplikuje, ale ve stylu mnoha thrillerů tohoto typu a v tom duchu se odvíjí i dál a vrcholí finálem na tak provařeném místě jako je hřbitov. Naštěstí máme aspoň pěknou definitivní tečku ve vlaku, která symbolicky vrací hlavního hrdinu tam, kde byl, když mu bylo nejlíp - s pěti tácy v kapse. Bezprostředně po konci jsem uvažoval o třech hvězdách, ale nakonec to přeci jen zvednu s vědomím, že tři jsem dával o dost slabším thrillerům. Navíc výkony celé hlavní čtveřice jsou skvělé, Dennis Hopper se blýsknul dalším stylovým záporákem, i když zloduch z Nebezpečné rychlosti zůstává nepřekonán. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Opět výtečný Cage! Film, který běžel tenkrát v bedně v noci, já brzy ráno vstával do práce, zdržovaly to překrásně dlouhé reklamy a stejně mi očka ne a ne uhnout z obrazovky? Proč? Důvod je jasný! Red Rock West! Parádně zamotaný filmek, kde se navíc objevují hned dva skvělý záporáci v podání Hoppera a Walshe. Navíc bestie Boyle se taky ukáže jako velice důležitá součást filmu. A závěrečné vyvrcholení, to už je jen ta konečná žvíkačka pod celým lízátkem s názvem Red Rock West! 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodový thriller so slušným a miestami aj zábavným scenárom. Všetko sa začína, keď sa hlavný hrdina ocitne v nesprávny čas na nesprávnom mieste, dostane prácičku, ktorú nečakal..... Keď už nič iné, snímok sa vyplatí už len kvôli Hopperovi a Cageovi, bolo vidno ako si svoje postavy užívajú, čo sa samozrejme prejavilo aj na výslednom dojme. Na oddych a pohodičku pri filme ako stvorené. 70/100 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie prebiehalo okrem Arizony i v Montane, rodnom štáte Johna a Ricka Dahlovcov. (m.a.t.o.)
  • Dwight Yoakam (vodič nákladiaku) použil vo filme svoju vlastnú pištoľ. (m.a.t.o.)
  • Při jízdě v autě vychází najevo, že Lyle (Dennis Hopper) i Michael (Nicolas Cage) sloužili u Námořní pěchoty (United States Marine Corps, často jen US Marines, česky mariňáci). Během přípitku oba pronesou latinský výraz „Semper fi“, což znamená „Vždy věrní“ a je to motto mariňáků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama