Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Happens 

všechny recenze uživatele

Velice poeticky natočený drsný film v drsném prostředí pouštní Arizony, poetičnost atmosféry místy působí komicky a místy byl překročen žánr hororu. Dynamická kamera, nabitý příběh. Vrána k vráně sedá a zde to platí dvojnásob. Bezpáteřní materialisté se přitahují a lži se proplétají na horské dráze "nahoru a dolů"...a nebo možná nejsme my takový, život je takový. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to vypadá, když na Seana Penna i hajzl spadne. Oliver Stone rozpoutává uprostřed vyprahlé Arizony hotové režisérské orgie a jeden skvělý záběr či povedený kamerový nápad střídá druhý. Kdyby byl snímek o půlhodinu kratší a vyhnul se tomu strašně natahovanému a ke konci i dosti překombinovanému závěru plnému zvratů - hodnocení by bylo maximální. Superior, je městečko k pohledání, plné zajímavých postav. Je zde Sean Penn se svými morálními dilematy, Nick Nolte, jako slizoun obcující se svou dcerou, namaskovaný Billy Bob Thornton, zde jako křupanský opravář aut, žárlivec Joaquin Phoenix, který se neumí prát a tehdy ještě neskutečně sexy Jennifer Lopez, coby proradná děvka s pohnutým osudem. Jak říkám - ten závěr to je takový menší malér, kterému šlo zabránit, ale i tak tady máme originální film se skvělým hereckým obsazením a Morriconeho hudbou, který nemá čas nudit a při jehož sledování se chtě nechtě dostaví smích, údiv, vztek, žízeň či chuť na sex. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sice místy zdlouhavé a polopatické, ale to je ten nejmenší problém. Oliver Stone si prostě natočil film po svém. Z U-Turn je cítit onen pověstný drajv, ten chtíč přinést divákovi něco, nad čím se může zamyslet. Ne jen povrchně zaujmout. Charakteristický rychlý střih zaujme již na začátku a zásadně odlišuje snímek od ostatních podobného rázu. Námět je sice jednoduchý, ale nechápu tolik výtek ohledně něj, rozhodně je k věci a naopak i místy překvapí. A famózní obsazení vše dokoná...80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Formálně geniálně stylizované, s neskutečně vymazlenou kamerou, filtry a výtečně prokládané hudebními vložkami. Nicméně emocionálně studené jako psí čumák. Zda to byl úmysl tvůrců (ke konci mi to tak skutečně připadalo) těžko říci, avšak herectví klíčové osoby filmu - Jennifer Lopez - jsem nevěřil ani minutu. Ano, krása jistě, avšak talent žádný. Penn ovšem vynikající. Základní dějová linka je bohužel až příliš jednoduchá a jako taková rozhodně neuspokojí leckteré filmové srdce. Indiánské moralizující kecy se dají přežít, stejně jako doslova šílený závěr, kde je úsměv od ucha k uchu povinností. Bláznivé, zvrhlé, depresivní, ujeté. Stone a jeho žánrová odbočka, aneb jedna lehce kontroverzní variace na filmy noir. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nenáročný pohodový žánrový mix, byť jede na půl plynu. Eskapády Pennova hrdiny baví v komediálnější i vážnější poloze, ale mohlo to být víc crazy nebo víc noir thriller. Herci jsou skvělí, hlavně Penn jako neidiotský loser a J-Lo jako femme fatale a kamera tomu dává šmrnc a prodává žhavou pouštní výpravu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Fotky malé Grace na konci filmu jsou autentické fotky malé Jennifer Lopez. (Ai.ma)
  • Bobby Cooper (Sean Penn) nosí hodinky značky Movado Museum. (dyfur)
  • Když se jeden novinář zeptal režiséra Stona, proč natočil takový film, stone odpověděl, že chtěl natočit malý film, který by si užil jako teenager. (Cheeker)

Reklama

Reklama