Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Faye 

všechny recenze uživatele

Michael Williams ujel přes 1200 mil, má už jedinou čistou košili a mizivou naději, že najde práci. Za posledních 5 dolarů koupil benzín a najednou mu majitel baru v Red Rock položí na stůl 5 táců jako zálohu … za maličkost, za likvidaci jeho ženy Suzanne. Jenže barman oslovil špatného muže a Michael je prostě smolař. Takové filmy mám ráda, jediná jistota v nich je, že ať se stane co se stane, nastalou situaci to může jenom zkomplikovat a každá další komplikace vše už jenom zhoršit a přitom balík peněz je pořád na dosah ruky. Líbil se mi tady i Nicolas Cage a navíc měl na sobě ty dokonale bleděmodré rifle, které jsou k vidění jenom ve filmu a které se nedají koupit. U mě 4* spokojenost. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Mám dost těžké rozhodování, kolik dát. První půlka filmu je totiž úžasná. Okamžitě pohlcující atmosféra prázdných amerických silnic, benzinek a barů a mladý Nicolas Cage nebezpečně rychle se dostávající z pozice slušného člověka na šikmou plochu. Pozoruhodně také působí neustálé nedobrovolné vracení se do prokletého Red Rocku připomínající bloudění v kruhu. Bohužel někde od chvíle, kdy místo aby Nicolas s Wayneovou ženou zmizli co nejdál, zastavují se v motýlku. Příběh se sice komplikuje, ale ve stylu mnoha thrillerů tohoto typu a v tom duchu se odvíjí i dál a vrcholí finálem na tak provařeném místě jako je hřbitov. Naštěstí máme aspoň pěknou definitivní tečku ve vlaku, která symbolicky vrací hlavního hrdinu tam, kde byl, když mu bylo nejlíp - s pěti tácy v kapse. Bezprostředně po konci jsem uvažoval o třech hvězdách, ale nakonec to přeci jen zvednu s vědomím, že tři jsem dával o dost slabším thrillerům. Navíc výkony celé hlavní čtveřice jsou skvělé, Dennis Hopper se blýsknul dalším stylovým záporákem, i když zloduch z Nebezpečné rychlosti zůstává nepřekonán. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Zaplatené vraždy, podvádzanie, balík peňazí, skorumpovaný šerif, nebezpečná femme fatale, psychopatický nájomný vrah... a mladý týpek, ktorý do toho všetkého spadol proti svojej vôli. Coenovský námet, veľmi dobre napísaný, zahraný i zrežírovaný Johnom Dahlom. Hoci iba ako čistá thrillerová žánrovka, bez dvojzmyslových "artových" náznakov, ktoré by doň vniesli "bratia". A Dennis Hopper ako magor-zabijak vždy dobre fungoval, ale predsa len je tak trochu za komického rednecka. Temnejší a nebezpečnejší vrahoun, z ktorého by naskakovala husia koža, by film posunul ešte o niečo vyššie. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

No jo, Cage je prostě můj oblíbenej herec. A tady dokazuje proč. Red Rock West zpracovává klasické téma zabít či nezabít, když mě to vytáhne z finančního průseru? Jenže tady se průseru nezbavíte, jen spadnete do ještě většího. A pak do většího a většího a... Mému hodnocení možná i trochu uškodilo, že jsem 2 týdny nazpět viděl U-Turn. A ten je prostě lepší. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Malinko mi tento film připadl jako taková volná předloha pro Stoneův U-Turn. Celkově je to docela zajímavá podívaná s pozoruhodnou zápletkou, ale rozhodně nejde o nějak vynikající snímek. Manželský páreček Walsh-Boyleová působí trochu nevěrohodně a Cage se taky nijak nepřetrhl, aby ze sebe dostal více, než bylo v daný moment potřeba. Atmosféra je sice vystavěná docela slušně, ale jinak jde jen o lehký nadprůměr. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Dwight Yoakam (vodič nákladiaku) použil vo filme svoju vlastnú pištoľ. (m.a.t.o.)
  • Režisér John Dahl pomenoval postavu Dennisa Hoppera (Lyle) podľa svojej prvej gitary. (lepo)
  • V úvodnej scéne je povedané, že Michael (Nicolas Cage) odjazdil 1,200 míľ. Eventuálne sa vo filme dozvedáme, že pochádza z Odessy v Texase. Vzdialenosť medzi Odessou a Red Rock vo Wyomingu je presne 1,212 míľ. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama