Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to jak sežrat houby a ocitnout se v podivném stavu, kde se maže perspektiva a zvuk vás jako šavle seká na holou kůži. Někde je spojením Stoneova excentrismu s přepjatým soundtrackem Ennia Morriconeho dost podařené, někdy ale tenhle experiment sjíždí z cesty a potácí se nad roklí přehnanosti. Naštěstí ho vždy včas čapne za ruku vynikající herecké obsazení a dost podařené redneckovské vtípky. Je celkem patrné, že Stone se tak pokouší najít sám sebe ve výstřelku, až se začíná ztrácet... A to mu bohužel vydrželo dodnes. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle typ filmů mam děsně rád a hned od úvodních titulků sem si ho zamiloval. Excelentní Sean Penn, úžasně krásná Jennifer Lopez, skvělej prasák NIck Nolte a božskej křupanskej opravář Billy Bob Thornton, herecký zastoupení tady prostě fakt nemá chybu a na to je nabalenej parádní a tak trochu tarantinovskej příběh, snad jen ten konec nemusel být tak moc překombinovanej, být to o 10 minut kratší, tak je to dokonalý. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších thrillerov o nešťastnej zhode náhod, aké som kedy videl! Tu sa ukázalo, že ako sa z úplne jednoduchého scenára skvelou prekombinovanosťou a nebezpečne premysleným dejom dá natočiť dobrý film. Navyše výborne vykreslené niektoré osudy a psychologické črty postáv! Penn je tu skvelý, Lopezka ozaj zvodná a celé to dáva dohromady super film, navyše umocneným super skvelou kamerou, réžiou a záverom, vyrážajúcim dych. 100%. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Druhý pokus dopadl mnohem lépe. Jiné rozpoložení, jiné filmy před a stihla jsem se naladit na podobnou vlnu. Bavila mě kamera i scénář, dokonalý sestřih a hlavně vykreslení těch různej týpků. Vlastně jsem se ani dívat nechtěla, jenom jsem nechala puštěnou televizi a chytlo mě to a nepustilo. Zajímavé je, že poprvé mě to nebavilo, dneska jsem to ocenila. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. srpna 1997 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)
  • Ve filmu se objevuje druh supa, který v Americe vůbec nežije. (Cheeker)

Reklama

Reklama