Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě: Námezdný zabiják

  • Japonsko Kozure Ôkami: Kowokashi udekashi tsukamatsuru (více)

Obsahy(1)

Legendární série podle komiksu Kazua Kaikeho. Intriky, zášť a závist způsobí, že Ogamiho rodina je vyvražděna a on sám se vydává pouze s malým synkem cestou pomsty a života námezdného zabijáka. (oficiální text distributora)

Recenze (53)

Flego 

všechny recenze uživatele

Ogama Itto ( Tomisaburo Wakayama, mladší brat Shintaro Katsua, legendárneho Zatoichiho ) má v šogunáte významnú funkciu, lenže politické okolnosti zapríčinia vraždu jeho manželky a z Ogamu sa stáva osamelý vlk. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by nemal pri sebe malého synčeka, s ktorým sa potuluje krajinou. 6- dielna filmová séria podľa komiksu Kazua Kaikeho je tvrdou variantou spomínaného Zatoichiho, kde sa to useknutými údmi a rozťatými hlavami len tak hemží. Prvý príbeh je kompaktným celkom, kde sa vysvetlia pohnútky správania hlavného hrdinu a uvedú nás do určitej časti v japonskej histórii. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Příběh není zrovna složitý, ale sází na atmosféru a to se mu daří dokonale. Takle krásně vykreslený život v Japonsku už jsem dlouho neviděl, jestli vůbec kdy, a je mi jedno, jestli to takle skutečně mohlo být. Kaišakunin Itto Ogami si okamžitě získal mé sympatie a věřil jsem mu každý pohyb meče i přes jeho ne zrovna sportovní postavu:) Výborný film, na jehož pokračování se vážně těšim. Ohledně komiksové předlohy S prací Kazua Koikeho nejsem moc seznámen (konkrétně-přečetl jsem jedno číslo, tedy cca 30 z 840 stran). Ale úplně okamžitě jsem poznal, že film je naprosto věrným přepisem komiksu. A taky jsem pochopil, kde si zjevně vzal Stan Sakai inspiraci pro Usagi Yojimba (což mu nikterak nezazlívám, stále pro mě zůstává naprostým mistrem). ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Potulný, mlčenlivý samuraj tlačí kočárek s malým chlapcem (který má hodně extravagantní účes mimochodem) a vy víte, že se budou dít věci. Příběhově jde o klasický film o pomstě, ale natočené je to stylově a bitky jsou krvavé. Celý ten film je dost drsný, akorát se nějak nedočkáme finálního zůčtování. Vadila mi absence zvuku chůze, větru, deště atd. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Film s dost prazvláštní hlavní postavou, která z počátku působí dosti nesympaticky a jen těžko si představit, že onen chlapík by měl být jedním z nejlepších samurajů, jenže to co zpočátku působí jako absolutní absence charismatu se nakonec ukáže být opakem, jak díky soubojům, kde Vlk samotář bez problému krájí kohokoliv v jakémkoliv počtu, tak díky flasbackům, které osvětlují, že nasranózně neměnný výraz na Vlčí tváři má své důvody. Velkou službu výslednému positivnímu dojmu zajišťuje střídmá stopáž, stejně jako dobré rozložení děje (rozuměj rozložení flasbacků). Věcí na vytknutí se moc nenajde, mládě je přeci jen pro příběh dost nevyužité (uvidíme v dalších dílech) a klasické krvavé gejzíry lidí s tepem místo 130 na 9O asi 2 700 na 1 300 působí o něco humorněji, než jinde, ale rozhodně ne natolik, aby to jakkoliv rušilo. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film, ktory vznikol na zaklade mimoriadne uspesneho manga komiksu Lone wolf and cub. Toto je prvy z celkoveho poctu 6 dielov. Hrdinom pribehu je ronin, ktory sa vydava na put historickym Japonskom so svojim malym syncekom. Zenie ho dopredu pomsta za vyvrazdenie jeho rodiny. Film aj napriek tomu, ze nedosahuje hlbku komiksu (ktory ma vyse 800 stran, scenaristom je Kasuo Koike, ktory napisal aj dalsi manga komiks Lady Snowblood, ten bol potom sfilmovany a tento film sa stal hlavnou inspiracnou zakladnou pre Tarantinov Kill Bill) uchvacuje kamerou (Misumiho vzorom bol Leoneho Tenkrát na Západe) a realistickou choreografiou subojov. Jeden z vrcholov zanru samurajskych filmov. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Komiksové panely původní mangy Kazua Koikeho byly použity jako storyboard pro filmovou sérii. (Tomihiro)

Reklama

Reklama