Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce, která nikdy nekončí.  Skupina zlodějů vykradla banku. Ačkoliv jim jsou Semir Gerkhan a Tom Kranich na stopě, podaří se jim ujet v uneseném autobuse plném cestujících a řítí se po dálnici. Žádné zátarasy je nemohou zastavit, autobusu však dochází palivo. Pod pohrůžkou zabití rukojmích si lupiči vynutí přistavení cisterny s naftou. Sám Semir se vydává do této akce, ale je zajat. Situace se vyostřuje a životy všech rukojmích jsou ve smrtelném nebezpečí... Jak si poradí Kobra 11 s tímto těžkým úkolem? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s dalším pilotním dílem (Štvanice) to nejlepší, co jsem kdy z Kobry viděl. Vzhledem k výrazně slabší úrovni řadových dílů seriálu asi to vůbec nejlepší se Semirem Gerkhanem, který je symbolem této série. V obou těchto pilotních dílech je Semirovým parťákem Tom Kranich, který je podle mě navíc jeho nejlepším kolegou. I když je Jízda smrti linky 834 silně inspirována americkým akčním filmem Nebezpečná rychlost, troufám si tvrdit, že dopadla lépe než zámořský vzor. 75-80 % ()

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od zcela očividné (ale dost povedené) vykrádačky Nebezpečné rychlosti až po dost nelogické kiksy v závěru (pes v triku). Tomu se říká rozpětí. Objektivně ale musím uznat, že tohle byla svižná jízda, při které jsem se jen velmi málo nudil. Nebýt tu ty nelogické kiksy a být tu tempo už ze začátku filmu, jdu na maximum. Takhle sešlapuju brzdu a mé hodnocení se zastavuje na 4 rychlostním stupni. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nalijme si čistého vína - originalita tohoto pilotního filmu je 0. Tvůrci vzali díl z první série "Konečná stanice pro všechny", promíchali ho s filmem "Nebezpečná rychlost", přihodili zbytky z "Pekelné jízdy na A4" a okořenili hromadou klišé z příběhů o únoscích a rukojmích. Je to sice značně neoriginální, ale to v žádném případě neznamená, že je to špatné. Jedná se o povedený mix akce a napětí, který mě vždycky bavil. Pravda, značnou roli hraje nostalgie. Tento pilot jsem měl v dětství nahraný na VHS a pouštěl jsem si ho pořád dokola. Ale královsky jsem se bavil i při aktuálním zhlédnutí. Na absenci originality kašlu, když je to taková zábavná jízda. A to je to, čím by měla Kobra 11 být především - zábavou. Radši takováhle akční vykrádačka než laciná a nudná - byť původní - detektivka (těch bylo ve 4. řadě celkem dost). Logické nesmysly u "Jízdy smrti linky 834" netřeba řešit, je jich tu plno, ale forma vítězí nad obsahem. Záporák (šéf zločinců) je celkem slušný, rozhodně výrazný a zapamatovatelný. Shrnutí jednou větou: S vypnutým mozkem je tento pilot luxusní akční zábavou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kobra 11 v tom nejlepším světle. Jeden čas jsem tenhle seriál hltal. Především Tom a Semir jsou moji oblíbení parťáci. Jejich revírem je dálnice. Jejich tempo je vražedné. Jejich protivníci jsou překupníci kradených aut, vrahové a vyděrači. Muži z Kobry 11 pracují ve dne v noci, jejich úkolem je chránit naši bezpečnost. 75% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepřiznaný plagiát Nebezpečné rychlosti, okořeněný o pár prvků z Pekelné jízdy na dálnici A4 dělají z tohoto pilotního filmu můj druhý nejoblíbenější. Jízda v autobuse obsahuje snad všecha možná klišé, která se v rámci takového linky dají vymyslet (došel benzín, "vzpoura" cestujícího, cestující dement, z cestujících se stane pár, zastřelení komplice, nastrčení policajta do autobusu...). Ale akce tu jede prostě od začátku do konce na plno. Úvodní bouračka hodně připomíná tu z předchozího pilotního filmu, a příjde mi, že podle záběrů se snad natáčela i na stejném místě. Pokud hledáte klasický Kobří díl, tak jste tu správně. Nejsou tu žádné záchrany světa, nukleární zbraně, ale prostě poctivá jízda po dálnici. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama