Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

HAL 

všechny recenze uživatele

Punkově brakový komiks ve své nejryzejší podobě - hack'n'nslash, stíhačky ve vesmíru, i přemíra polonahých prsatic a sexu. Plus pořádná rocková hudba. Heavy Metal v podstatě ze všech západních filmů či seriálů nejvíce připomíná přístup těch odvázanějších a méně inteligentních japonských mang, ve kterých se s prudérností a cílením na dětské publikum taky nikdo nemaže. Jen škoda že celkový děj tohoto nestojí příliš za zmínku, jde o chabě pospojovaný soubor povídek které mají společné pouze to že v nich brutálně umře hodně lidí (mimozemšťanů, zombies, etc.), přičemž samotné povídky mají z hlediska příběhu kvalitu poměrně nevyrovnanou - nicméně najdou se mezi nimi i dosti povedené kousky. Jeden z "nejdospělejších" západních animovaných filmů vůbec. 8/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Daniel Goldberg, Len Blum .. Série příběhů s trochou sexu, smrti, sci-fi artefaktů, filozofování, mytologie, hororu, fantasy a velké porce tvrdé muziky. Lesk a sílu této všehochuti už však odnes čas. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Totální animovaný nářez!!! Hned titulkový úvod s před natočenou Chevrolet Corvette, přetavenou do "animace" a létající napříč vesmírem, mě naplnila očekáváním, že půjde o královskou zábavu a bylo tomu skutečně tak! Heavy metal je bláznivě ujeté povídkové animované sci-fi, které hudebně doprovází takové kapely jako Black Sabbath, Nazareth, Journey, Blue Öyster Cult, Cheap Trick, Grand Funk Railroad a další, čímž se tento biják stává ještě více atraktivnější a získává jakýsi punc nadsazenosti. On je vlastně celý odlehčeně pojat a je prošpikovaný jak černým humorem, lascivní sexualitou, tak i pekelnými bizáry, ale v rámci mezí. Hodně vzdáleně se to blíží novějšímu animáku pro dospělé od Roba Zombieho, a to The Haunted World of El Superbeasto, jen se nejedná o tak nudnou, rozpačitou a šílenou ultradebilitu, kterou naservíroval pan Robík Zombíků. Jak bývá u povídkových filmů zvykem, tak i zde je jedna s funkcí propojovacího lepidla ze které se odráží celý příběh a která nás po celou dobu doprovází. Měl jsem možnost vidět dabovanou verzi a ač upřednostňuji titulky, tak se zde jedná o povedený případ, který ve mě dokázal vyvolat některými vtipnými scénami bouřlivý smích. Z Heavy metalu jsem byl nadšený jak ďas! Hell yeah!!! \m/ ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Heavy Metal jsem nesledoval, protoze v dobe vzniku casopisu (a potazmo filmu) jsem byl jeste na houbach. Nicmene jednotlivy pribehy mi prisly cool i ted - noirovka s taxikarem, zombies behem 2. svetovy, DEN nebo Taarna. Proste krome dvou pribehu (Kapitan podvodnik + mrdani s robotem) to bylo dobry a graficky zpracovani nasili a nudity tomu slouzi hezky na cti. A samozrejme kulervouci soundtrack navrch. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ZAČALO TO TÍM, ŽE JSEM NAŠEL ZELENÝ METEORIT. ČETL JSEM, ŽE V ATMOSFÉŘE SHOŘÍ MNOHEM MENŠÍ OBJEKTY. TENHLE KDOVÍ PROČ NESHOŘEL......“ /// Holky, co do TOHO jdou naplno, UFOni vydávající se za Američany a symboly Ameriky zjevující se při orgasmu. A když muž neuspokojí ženu, tak zemře (– PROSTĚ SCI-FI!). Tohle asi děti nepochopí. Nejsem fanatik do anime. Možná i proto říkám - ,,JE TO STARÝ!“ Příběh není dost zlej, muzika pořádně tvrdá a kyselo dost kyselý. Z nahejch animovanejch bab už (ve svým věku) unešenej nejsem (možná v 80tých letech....). Jestli někoho nadchne výše uvedený, nechť naklikne o hvězdu víc. ,,AŤ JI SVÁŽOU A UMYJÍ. PAK MI JI PŘIVEĎTE!“ ,,A CO S TÍM PTÁKEM?“ ,,ZABÍT!“ Lidstvo prostě zachrání ženská s ptákem. Příznivci anime budou asi spokojenější než fandové Heavy metalu. A já? Já raději něco epištějšího. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem taxikář, kterýho neustále někdo přepadává. 2.) ,,JESTLI SE TI NA MĚ NĚCO LÍBÍ, RÁDA TI TO DÁM“ - to je věta pro chlapa a pro Ozzáka – to musím slyšet! 3.) Chtěla bych robota s obřízkou. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu byl také poprvé představen elektronický hudební nástroj Ondes Martenot, který později začal Elmer Bernstein používat jako svou ochrannou známku. (Terva)
  • Ve filmu zazní šestnáct rockových a heavymetalových skladeb. Mimo jiné i alternativní verze písně "The Mob Rules" skupiny Black Sabbath. (Terva)
  • V titulcích je jako hlas vůdce Barbarů uveden Vlastra Vrana, ale správně je to Vlasta Vrana a je to kanadský herec narozený v Norsku českým rodičům, kteří se do Kanady přestěhovali v jeho čtyřech letech. (Petsuchos)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama