Reklama

Reklama

Sisu

Trailer 1

Obsahy(1)

Na sklonku druhé světové války najde osamělý prospektor (Jorma Tommila) v divočině Laponska na severu Finska bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do nejbližšího města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků vedený nelítostným obersturmführerem SS (Aksel Hennie), který chce zlato zabavit pro svůj oddíl. Bohužel pro celou vojenskou jednotku se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou „armádu jednoho muže“, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu „sisu“ – blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit, byť i drtivé přesile. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (478)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $7,220,495║ Tržby Celosvetovo $11,056,621▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak už aj Fíni sa zbláznili, ďalšie bláznivé drsné vojenské dobrodružstvo s vyšinutým kopačom zlata, ktorého je neradno nasrať. Tarantino je určité hrdý, že takéto úlety ako z jeho súdka vznikajú. Pobavilo v rámci medzí. /70%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

John Wick, ktorý sa odohráva počas druhej svetovej. To som si pomyslel, hneď po prvej akcii. Sisu ide vyložene po akcii, celý film je len o akcii a príbeh vlastne ani nemá. To je asi najväčšie mínus, no Jorma Tommila je vo svojej úlohe kopáča zlata, tak perfektný, že to vôbec nevadí. Akcie brilantné, kamera super, a divočina Laponska drsná a zároveň okúzľujúca. Štýlová jendohúbka, ktorá fanúšikov akcie určite poteší. 80% - 4* ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Quentina Tarantina uvádí... Kdysi dávno v nacisty páleném Laponsku... Když seveřani natočí něco jako Western dá se tomu říkat Northern? Zprvu nenápadný konflikt prospektora šťastlivce, který narazil na pořádnou hromadu zlata, se zbitým nacistickým komandem v kradené sovětské T-55, se promění na krvavou řez, kterou je třeba brát s nadhledem a spíše jako zábavu než jako výpověď s historickou hodnotou a filozofickým přesahem. Krev tak cáká proudem a všechno je natočené fanoušky žánru. S chutí, s pěknými nápady a citem pro vizuál. Nehraje tu nikdo známý s výjimkou Aksela Hennieho v roli nacistického obersturmführera. To je to lano na kterém jsme věšeli Korpiho... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když sem poprvé viděl trailer na tenhle film, tak sem si říkal "fajn konečně něco ala Wolfenstein tady je" a když sem Sisu viděl, tak moje zklamání nelze popsat slovy. Ale přesto se o to pokusím, u takového Wicka mi nevadilo že většinu poškození odnesl onen kevlarový oblek, který byl vytvořen jako takové moderní a elegantní brnění. Oni tvůrci v tomhle směru, nijak moc nepřeháněli, když se uváží že podobné obleky se zkouší vyrábět, no co tím, ale chci říct, že mi nevadí nějaké ty příběhové kličky a nebo když hlavní postava/y mají nějaký ten plot armor, důležité je jak se to podá a aby to nebylo moc přitažené za vlasy, pokuď se film snaží brát vážně. Ale hlavní hrdina zde, má prostě aktivovány všechny cheaty co kdy byli vymyšleny. To co zde hlavní hrdina předvádí a čemu je vystaven, neni ani zábavný, ani nijak zajímavý a nedej bože aby to dávalo smysl, nemluvě o tom že náckové zde mají ve svých hlavách vzduchoprázdno, takže hlavnímu hrdinovi dají asi tak osm šancí, aby je mohl v klidu zabíjet a oni se hrozně divili, že je stále na živu. Mám rád béčkový akčňáky, ale i ty musejí mít řád, logiku a musí nějak fungovat a nebo aspoň být zábavný, tenhle film nemá ani jedno z toho. Jo ta příroda je asi fajn, škoda že ve filmu se z ní moc neukáže, ano, ano, gore a násilí je zde pěkné, ale abych se při akčním filmu nudil, to už se mi dlouho nestalo. A když uvážím, kdo režíroval tenhle film, tak vlastně mohu být rád, že to dopadlo ještě takhle dobře. PS : Aksel Hennie zde hraje postavu, která je blbá jako žalud, ale je to aspoň zábavná postava. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Kolik min jsme sem dali?-Všechny.- Fantastický akční snímek, v němž finský avenger Aatami nejprve masakroval Rusáky (to bohužel divák neuvidí) a nyní pro změnu německé nácky (což je v podstatě to samé). Příběh má výstavbu westernu, ale nikoliv amerického, nýbrž špageťáckého, včetně hudby a spousty mrtvol se spoustou krve. Kdo ovšem nepřistoupí na nadsázku a zábavnou hru o nesmrtelném mstiteli, bude nejspíš rozčarován a dost možná i zklamán. Je tedy dobré vědět, do čeho se jde. Nepíše se mi to lehko, ale tady by neobstál ani Wick. Na příklad jak přežijete pod vodou? Když budete nepřátelům podřezávat hrdla a dýchat zbytky vzduchu z jejich plic. Jistě, krom nesmrtelnosti je tu řada scén, jejichž vysvětlení by asi bylo naprosto krkolomné a zoufalé, ale pro diváka očekávajícího jen zábavu to nejsou překážky. Vedle nazi zombií další příjemný zářez v rámci severské kinematografie (vážné válečné filmy sem nepočítám). Netušil jsem, jak moc se laponská krajina podobá norské...krásné. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Jalmari Helander se původně chystal režírovat komediální sci-fi film „Jerry and Ms Universe“ v Kanadě. Když byl odložen kvůli pandemii covid-19, rychle napsal Sisu (2022), a to na podzim roku 2021. (Johnny.ARN)
  • Napriek tomu, že sa film odohráva v roku 1944, nemecké jednotky jazdia na tanku T-55, ktorý bol vyrábaný od roku 1947. (Johnny.ARN)
  • V čase 58:16 môžeme vidieť vo filme, že veliteľ nacistického oddielu zaznačuje do mapy miesto. Je to však mapa Slovenska - konkrétne na mape môžeme vidieť obec Veľký Slavkov, Milbach, Poprad, či napríklad aj Spišskú Teplicu. (AdPo)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama