Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný veterán Danny (Jeff Fahey) se po válce ve Vietnamu vrací domů, a s ním se také vrací noční můry do jeho hlavy, které ho pronásledují noc co noc. Jeho nevěrná žena Mara (Karen Allen) naoko miluje svého může a je mu oporou v jeho stavech, ale stále přemýšlí jak se ho zbavit a získat celý Dannyho majetek. Jednoho večera odjíždí na noc pryč a se svým milencem Jakem (Dean Paul Martin) po domě připraví několik věcí, které mu válku doslova živě naservírují. Plán se bohužel nezdaří a Danny po neúspěšném pokusu o sebevraždu upadá do stavu katatonie, kdy není schopen ovládat své tělo, ale jen mysl. Mara je nucena starat se o Dannyho, jinak by podle závěti připadl majetek jeho sestře. Mara se setkává se záhadným mužem Reedem (Keith Carradine) v baru, se kterým naváže poměr a nastěhuje si ho domů. Od té chvíle se dějí v domě divné věci a Dannyho žena začíná šílet a obviňovat Dannyho, který je ale připoután na invalidní vozík... (Cuntman)

(více)

Recenze (11)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Od rezisera Gilberta Catesa som videl len tento film, okrem toho uz nic. No ale je to vyborny mysteriozny fryler s hodne hororovymi prvkami. Herecky bola vyborna Karen Allen /Mlacolm X, Dobyvatele Ztracene Archy/ a sympatak Keith Carradine /Thieves Like Us, Emperor of the North/, Carradinea mam fakt rad, vyborny herec. No a k nim este aj Jeff fahey /Psycho 3, Travnikar, Machete 2010/. Dialogy na urovni, herci slapu na maximum, za mna teda velka spokojnost . 85 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Za osmdesatkovy vizual a za poradnou ff Karen davam hvezdu navic. Film neni ani tak mysteriozni jako spis psychologicke drama/thriller. Holka ma bohateho manzela, kteremu hrabe a pokusi se o sebevrazdu. Ta se nepovede a on ochrnuty smrdi doma. Ona si najde problemoveho milence. Atd... proste standardni pribeh, ktery jste uz urcite nekde videli. Nicmene neni to uplne hloupe, a zkouknout urcite lze. ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Ty bláááho, já jsem tady snad jediný, komu se to líbilo! To zírám. Tedy nedošlo tady k žádnému posunu v historii světové kinematografie, ale ten příběh moc dobře držel pohromadě, scénář taky nebyl blbý a herecké výkony byly opravdu skoro až výborné. Hlavně Karen Allen jako vychytralá a všeho schopná mrcha - to byl bonbónek. Oproti zde příromným 61% dávám rovných 80. ()

xentrixx 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že se to kdysi v ČSR promítalo pod krkolomným názvem "Kdo jinému jámu kopá", ale to je vedlejší. Zvláštní námět, zvláštní herci, zvláštní atmosféra - prostě je to celé něčím zvláštní. Nam zacloumal s kdekým, někdo celé noci nemohl spát, někdo zase nemohl nikde sedět s odkrytými zády, jiný se odporoučel do totální samoty kamsi do lesů a mnozí další skončili na chlastu, heráku nebo na ulici. Donnie to s katatonickým stavem a chamtivou mrchou po boku také příliš nevyhrál, je tu ale kamarádství ve zbrani, a to bývá věčné... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá zápletka, v ktorej sa vyskytnú dve dobre spravené zvraty a hlavne ten prvý som absolútne nečakal. Spätne dáva väčší zmysel ten prvý, druhý stavia viac na náhodu a divák si pri ňom kladie hneď niekoľko otáznikov, ktoré ostanú samozrejme nezodpovedané. Karen Allenová je slabota, pýtalo by si to niekoho viac charizmatickejšieho a tiež niekoho o hodne viac sexi. Ani zlatokopku nemôže hrať hocikto. Zato Keith Carradine je v pohode. Fajn mysteriózna dráma, ktorá vie v niektorých momentoch pridať volume na atmosfére a celkom dobre odsýpa, v druhej polke však už trochu stráca tempo. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama