Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený animovaný seriál, který nenásilnou formou učí děti morálce. Líbil se mi jako malému a líbí se mi i dnes. Když jej před několika měsíci reprízovala ČT v pátečních odpoledních hodinách, neváhal jsem kvůli němu posunovat čas našich sezení u piva. Skvělá hudba a dabing. "Jsem Willy Fog všem známý, mám dobrodružné plány, dlouhou cestu chystám..." ... "I když kolem tebe je klam, dobrou zprávu pro tebe mám, nikdy na nic nebudeš sám, kamarád vždy pomůže ti rád..." Čtveřice Willy, Romy, Barnabáš a Čiko mi přirostla k srdci. Bohužel, pokračování už tak dobré není. (48.) ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi kresleny serial na ktery sem (v dobe kdyz jeste nechodili Simpsoni) se tak rad dival. Narozdil od dnesnich kravin typu Telletubyys, nebo blejblejd a dalsich se serial nesnazil delat z deti pitomce a docela zabavnym zpusobem je ucil poznavani sveta, ruznym kulturam, nabozenstvim, take trochu technice no proste vsemu uzitecnemu. Z mnozstvi epizod bych spomenul tu v Egypte, ktera patrila k mym nejoblibenejsim, jelikoz mam Egypt rad a v serialu byl perfektne vylicen, nebo epizoda na divokem zapade a v Kanade, to byly nezapomenutelne dily. Ceskemu brilantnimu dabingu se podarilo jeste hloubeji vryt jednotlive zvireci hrdiny do me mysli a kdyz sem se na tento serial pred nedavnem podival, ani sem nechtel uverit tomu, ze je to jiz vice nez 10 let co sem jej naposled videl. Pisu tady jen o Willy fogovi na ceste kolem sveta, totiz to pokracovani Willy fog na ceste za dobrodruzstvim bylo znatelne horsi a bohuzel cisty prumer, a serial u me degradoval na uroven stupidni destke zabavy, jelikoz se v kazdem druhem dile zpivalo, a skoro kazde druhe slovo opakovalo, dej byl nezazivny a i na daberech bylo videt, co si o tomhle nepovedenem pokracovani mysli. Nevim proc tak zprznili takovou animovanou legendu, jestli kvuli modnim trendum, ktere se v tech letech zacali objevovat, a nebo to uz tvurce nebavilo, tak to takhle odflakli, ja proste nevim. Kazdopadne tech 5* je za ten prvni serial, ktery miluji a stale ho povazuji za jeden z nejlepsich kreslenych serialu vsech dob. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární španělský animovaný seriál na motivy Verneovky o cestě kolem světa za osmdesát dní. Předlohy se to drží volně, ale ve své době to v Československu nahrazovalo Disneyovky celkem spolehlivě. Dneska mne překvapuje vůbec rok vzniku 1981, protože jsem vždycky myslel, že je to dělané počítačem ty animace, ale možná ne.. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Je smutné zjištění, že nejlepší verze Verneova románu, je kreslená seriálová verze pro děti, kde lidské postavy hrají zvířata. Co na tom, že ze sluhu v češtině přejmenovali na Barnabáše a jeho kamaráda za Čika. Navíc výborný dabing, v kterém výborně Filliho tedy Williho (ono to je jako ten F.L Věk byl F.L.Hek :)) nadaboval Viktor Preiss. No a nesmím zapomenout na blýskajícího Čidlinga tedy Václava Postráneckého. ()

Kvidoland 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná seriál pro děti, tak jako 15letý teenager jsem se u něj bavil a každý díl si naplno užíval. Nevím, zda je to nostalgií, nebo opravdu se jedná i na dnešní poměry výborný seriál. Dle mého názoru by se mělo dětem pouštět tohle, než ty dnešní sračky, které vidíte všude - v kinech, v televizích nebo na internetu. Když se vrhnu na podrobnější rozbor seriálu, ze všech úhlů je výborný. Animace samozřejmě už není nejnovější a našel bych zde určité chyby, přesto má však to kouzlo těch typických 80./90. let. Hudba se mi taky líbila, i když to taky žádný Hans Zimmer není. Hlavní příběh z knihy Julese Verna je ještě doplněn o menší, avšak stále zajímavé zápletky. To stejné mohu říci i o postavách. Dbá se na jejich charakter mnohem více, než v knize, a tím pádem se s nimi vždy vžijete a prožívate to dobrodružství s nimi. Navíc je to doplněno úžasným českým dabigem Viktora Preisse, Evy Spoustové, Inky Šecové, Jiřího Brudera, Václava Postráneckého, Stanislava Fišera.... takhle mohu pokračovat donekonečna. Takže za mě - super seriál z dětství a dávám mu 5/5!!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Postavy Tico, Bully, Transfer alebo Lord Guinnes v predlohe nevystupujú. (D1705)
  • V seriálu vystupuje přes 160 mluvících postav. (Agatha)
  • Trasa cesty kolem světa odpovídá trase v předloze Julese Verna. (Kmotr76)

Reklama

Reklama