Reklama

Reklama

The Challenge

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na Mezinárodní vesmírné stanici se stane nehoda, při níž je zraněn jeden člen posádky. Cestu na Zemi by prakticky jistě nepřežil, takže nezbývá než poslat nahoru doktora a provést operaci. Vcelku jednoduchý námět vyšperkovala produkce jedním obřím lákadlem - poslala štáb do vesmíru. CGI je v ruských filmech většinou na vysoké úrovni, jenže filmování v lokaci se zkrátka nic nevyrovná. Takže nástroje se opravdu vznášejí, pohled na Bajkal z výšky čtyřset kilometrů neobsahuje jediný trikový záběr, kosmonauti jsou skuteční a start rakety opravdu vypadá takhle. Zajímalo by mě, jestli bylo těžší udělat z herečky a režiséra kosmonauty, nebo z kosmonautů herce, ale protože se ani po jedné skupině nechtěly zázraky, tak jsou ve svých nových rolích docela schopní. Výsledek vší té snahy je překvapivě soudržné drama s příjemně civilní atmosférou a uvěřitelnými postavami. Pátá hvězdička je za skvělou scénu s telefonátem prokurátorovi. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Druhá polovica odohrávajúca sa už vo vesmíre je režijne, technicky a dramaturgicky zvládnutá celkom triezvo a asi aj realisticky, dobre sa nato pozerá a človek sa aj zabaví. Samozrejme sa divák nevyhne spomienkam a porovnávaniu s Gravitáciou, ale ako píšem tam to vôbec neškrípalo. Naproti tomu prvá polovica je režisérsky nezvládnutá, rejža chcel toho asi povedať príliš moc (zbytočne), keďže je film dlhý chcel tomu dať dynamiku ale namiesto toho dosiahol efekt neprehľadnosti v scénach a je to zostrihané jak videoklip na MTV. Prvá polovica chcela masívne skrátiť a vyrozprávať to iným  spôsobom a išiel by som na nekompromisné 4. ()

Reklama

xsexbox 

všechny recenze uživatele

Kôli uvaleným sankciam o tomto filme vie málo ľudí.Abolútne žiadne články oňom a samozrejme premietanie len v Rusku. Julia Peresild ako vždy špičková , no dej je úplne predvidatelný. Veľa momentov nezapadá do vážnosti situácie , napríklad pri operácií ako má telefonát s matkou ,to naozaj? Chýbajú tam emočné scény ktoré spôsobia zimomriavky , nakoľko to malo neskutočný potenciál na špičkovú drámu.Vo výsledku to je len prvý film natočený v kozme ale bohužiaľ ničím iným nevyniká... Po druhom premitani davam na 4* Má to svoje čaro vy blázi ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Chybí zde anotace, tak ji doplňuji: "Hlavní hrdinka se bude muset vydat do vesmíru, kde v nulové gravitaci bude muset provést složitou operaci kosmonauta, aby mu zachránila život." Jinak jsem si všiml, že k tomuto filmu je tady v tuto chvíli víc zajímavostí (celkem pět) než komentářů (celkem jeden, a sice tento), a ani ten není plnohodnotný, protože mě nějak nenapadá, co bych k tomuto filmovému dílu měl napsat. Nic proti kosmonautům, nic proti Rusům, ale prostě mě to nebavilo. Nezištně navrhuji Američanům, jak Rusy trumfnout. Jak se ve stavu bez tíže operuje, jsme už viděli, ale nešlo by natočit, jak se ve stavu bez tíže souloží? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Těreškova, Savickaja... Pěresild. Musím uznat, že sakra dobře to ti Rusové natočili, leckoho v dnešní době jistě právem serou, ale filmy točit umí, o tom žádná. Divák místy skoro ani nedýchá, když sleduje to obdivuhodné nasazení desítek odborníků a specialistů na záchranu jednoho jediného lidského života... Skoro bych dojetím setřel slzu z tváře, kdybych si ovšem po celou dobu projekce neuvědomoval, že ruská věrchuška souběžně s výrobou takovýchhle parádních vlasteneckých majstrštyků mrhá bez lítosti tisíci a tisíci "bezejmenných" lidských životů na frontě. A skoro bych se zasmál při scéně ohromeného pohledu prokurátora na obraz jistého státníka na zdi, kdyby... No nic. Každopádně film byl natáčený ještě před invazí, tečka. Nejvíc si na něm cením pohledů do zákulisí kosmonautského výcviku, záběrů startu rakety a hlavně naprosto úžasných scén z orbitu. Ostatní děj je vcelku podružný, klasický šablonovitý příběh a la Mosfilm, ale tahle složka je samozřejmě nepodstatná, pouhá to vata. A Julija je krásná kočka, takže leccos promíjím a zaokrouhluju nahoru. Mmch. o nic méně působivý zážitek, než svého času Gravity, kterou jsem navíc neviděl na pouhé obrazovce, ale v IMAXu ve 3D. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • U příležitosti uvedení filmu do kin vydala ruská pošta poštovní známku, na níž je plakát k filmu. (Duoscop)
  • První celovečerní film, který byl natočený ve skutečném vesmíru. (formelin)

Reklama

Reklama