Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

Douglas 

všechny recenze uživatele

4 a půl hvězdičky... půlku sežral závěr, který ve vztahu k jinak docela temnému příběhu působil jako pěst na oko. Že časové paradoxy začaly s nabíhajícími minutami nabírat obludných rozměrů a nemá cenu je domýšlet (natož nad nimi zkusit racionálně uvažovat), je u podobného typu science fiction předvídatelné. Film, o kterém je lepší nic nevědět a podívat se na něj s čistou hlavou... Funguje spolehlivě. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal úplně náhodou, když jsem si zde pročítal některé komentáře na Osudový dotek, jenž jsem měl v plánu si původně pustit. Téma mě hodně zaujalo a tak jsem dal nakonec Frekvenci přednost, před podívanou s Ashtonem Kutcherem. Teď jen nevím, zda jsem udělal dobře, protože tento snímek mě nechtěně uspával a bohužel také nudil. Nadšený požárník Dennis Quaid film sice tahá z bláta, ale to nestačí a jeho myšlenka se postupně rozpadá, jak T-1000 po dusíkové lázni. Celé to navíc vypadá dost televizně a na sci-fi žánr je to až moc přeslazené. Škoda nevyužité šance, mohl to být parádní homerun. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Není třeba génia na to, aby poznal, že Frekvence nebude zrovna věděcky akurátní film, nicméně rozebírání časových paradoxů zde není na místě. Frekvence je v prvé řadě rodinný film, řekl bych, že patří přímo mezi nejlepší filmy o vztahu otec-syn. Emoce z filmu číší, aniž by to vyvolávalo dávivý reflex a množství cukru překračuje hranici snesitelnosti jen v několika málo momentech. Sci-fi zápletka a atmosféra thrilleru se pak postarají o všestranný, multižánrový zážitek... Nejvíce však musím pochválit režii. Gregory Hoblit je skutečně skvělý režisér! Umí vybudovat dramatický oblouk, udržet napětí a hlavně perfektně používá kameru. Nejde o žádné nápadné exhibice, ale právě o drobné detaily v záběrech i střihu, které z potenciálně tuctového filmu dělají prvotřídní zážitek. Škoda, že tento podceňovaný a talentovaný režisér nenarazil po Prvotním strachu na více kvalitních scénářů. 8/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvalita určitě, ale také trošku škoda. Film je vystavěný na lákavém mixu žánrů a kvalitním obsazení od režiséra po hlavní herce. Příběh se rozjede hned od začátku a vtáhne slušně diváka do děje, kdy si čistě a "pouze" mysteriózně hraje s tématem komunikace syna s dávno mrtvým otcem prostřednictvím staré radiovysílačky napříč světy vzdálenými od sebe nikoli místem, ale pouze třicetiletým časovým rozdílem. No nezní to krásně? Jenže jak to bývá a jak jsme to viděli už mockrát, zásahy do minulosti se nevyplácí a nesou s sebou velká a hlavně neodhadnutelná rizika. Následné řešení těchto konsekvencí přehoupne žánr na regulérní thriller, kdy oba zúčastnění musí tvrdě bojovat o životy svých nejbližších, potažmo tedy částečně svých vlastních. No nezní to ještě líp? Bohužel slabinkou filmu je podle mě lacinější a naivnější zakončení, ale co už, bavil jsem se skvěle. Moc pěkný film, který se dá doporučit, ale na úplný vrchol tomu kousíček schází. 85% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Béčko jak blázen se sympatickými herci a zajímavým námětem týkající se cestování v čase - vděčného to tématu, které i z obyčejného filmu udělá relativně zajímavý. Všeobecné nadšení je u tohohle filmu velká záhada, ale Ok, detektivka, kde se sbírají stopy tím, že si 2 osoby povídají přes 30 let starý tranzistor, thats a good one. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Dennis Quaid při sjíždění stavební skluzavkou utržil ránu nad obočím a odnesl si 16 stehů. (HellFire)

Reklama

Reklama