Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Národní hrdina, vlastenec, zabiják i milenec. William Wallace aneb příběh, jak si Skotsko vybojovalo svobodu. M.Gibson tu provedl neskutečně moc práce ... Film v luxusním středověkém kabátě mě dostává i po těch desítkách shlédnutích ;)

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Miluju tu temnou atmosféru ... po ospalé a seznamovací jedničce přichází můj oblíbený díl ze Středozemě - vlak se rozjíždí prohlídkou Rohanu a Gondoru ... armády vyrážejí. Bitva o Helmův žleb jednoznačně vrcholem ... naprosté uspokojení!!

Smrtonosná zbraň

Smrtonosná zbraň (1987)

Naprosto geniální akční čtyři díly plné akce, vtipných situací a hlášek .. miluju tudle sérii a ty dva magory! :-D

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Když někdy padne téma na to, zda-li je možné, aby dvojka překonala jedničku, tak vždy dávám jako příklad právě Vetřelce!! Byť první díl spadal spíš do hororového žánru, tak změna obalu vůbec nevadila .. ba naopak. Banda mariňáků dostává na prdel od všudepřítomných vetřelců ... co si víc přát - prostě scifi řežba první kategorie!

Leon

Leon (1994)

Příběh o osamělém vrahovi, jež našel smysl svého života, působí neskutečně opravdově. Přináší radost, údiv, bolest i úzkost ... něco tak brutálního, zároveň něžného a realistického se nevidí příliš často. Navíc to pro mě bylo kdysi první seznámení se všemi hlavními herci! (J.R., G.O., N.P.)

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Dlouho jsem tento snímek přehlížel a podceňoval, ale to byla sakra chyba - velmi obyčejný a přesto nádherně šílený film, který mě svou originalitou dovedl a stále dohání k několikanásobnému shlédnutí. Bezchybné herecké výkony pánů (Gary Oldman a James Marsden) + grandiózní Chris Cooper!

Podivné dědictví

Podivné dědictví (1972)

"Proč se chce koupat? Teď, uprostřed sezóny?" ... "To je yorkshirský teriér. Já sem říkal že to není pes!" ... atd. Celá partička včele s oblíbeným záporákem Opičákem Smithem dokonale zastiňuje romantické chvíle a je z toho super komedie. Určitě nejlepší Hillovo film bez B.S. ;)

Hokejový zázrak

Hokejový zázrak (2004)

Americké Nagano! ... nejlepší sportovní film, který jsem kdy viděl! Pouštím si ho pokaždé, když sám jako hráč i trenér potřebuju motivaci. Jen je škoda, že se takových snímků netočí víc ...

Frekvence

Frekvence (2000)

Film se zajímavým námětem a propracovaným dějem. Záhadný oblak na obloze dovoluje, aby mohlo být změněno, co se již stalo a dává novou naději pro vztah otce a syna. Střet minulosti vs. budoucnost, parádní výkony obou hlavních hrdinů + nádech 70let ... jasných 5*

Zápisník jedné lásky

Zápisník jedné lásky (2004)

Knižní předlohu to samozřejmě nepřekonalo, přesto potěšilo příjemné naladění a vcítění do příběhu. Leckdo by řekl, že je to přeslazené a možná i je, ale život nabízí i takové příběhy .. Navíc když se mě někdo (většinou ženy) zeptá na nějaký romanťák, tak tenhle je první :)