Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Jasně,je to černobílý,patetický,šíleně vlastenecký.Ale taky podle události,která se skutečně stala!A já,člověk,který strašně miluje hokej,prostě nemůžu dát míň než pět hvězdiček.Už jenom za to,jak skvěle jsou zápasy natočené,za to příjemné mrazení v zádech u posledního utkání,za ty skvělé a nepřehrávající mladé herce,za výborného Kurta Russella v jeho snad nejcivilnější roli.Nemám moc rád sportovní filmy,ale tenhle se mi líbil moc.Fakt dobrý.90 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tým outsiderů vs. neporazitelná mašina, motivační proslovy trenéra plné okřídlených frází, velký obrat v klíčovém zápase a nenáviděný soupeř na kolenou. Snůška sportovního patosu? Kdepak. I Američané mají svůj "Miracle on the ice“. Důstojná pocta pro Herba Brookse s dokonalou autenticitou hokejových záběrů, která vás především díky střihu a zvuku vtáhnou do hry. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skutočný zázrak, super tempo a krásny športový úspech. Skvele nafilmované a naozaj výborný výkon nekompromisného trénera v osobe Kurta Russela. Hoci som mal situáciu naštudovanú vopred, film prináša napätie aj napriek očakávanému koncu. A prižmúril som aj oko na americkým patriotizmom, bavilo ma to. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Z hokejového prostředí je to to nejlepší co se dá sehnat. Pravda, filmů o hokeji moc neni, ale i tak je to výborně natočený a i pro ty, kteří nejsou fanoušci hokeje, to může být velice dobrý film, který dokáže lehce vtáhnout do děje. Velkým plus tohohle filmu je perfektní kamera při zápasech, každá akce je braná z několika úhlů a kameraman si stim ještě různě pohrává, takže tomu neni co vytknout, jen gólový situace podle mě postrádají víc emocí, chtělo to mnohem bouřlivější prostředí na stadionu a větší radost hokejistů, toho se dostává, až ke konci a to hlavně v zápase s SSSR, tedy v zápase kterým tenhle film vyvrcholí, ale žádný bouřlivý prostředí z toho neni stejně moc cítit a to je škoda, to by byl ještě větší zážitek. Samozřejmě se taky nemůžu nezmínit o Kurtu Russellovi, jeho výkon je mimořádný a typově se na to hodí dokonole, trošku mimo byl Tichonov, ale to nebyla nějak zvlášť podstatná postava, ale jeho výraz při porážce byl dokonalej a ten americkej patriotismus taky nebyl tak stršnej, jak se tady v některých komentářích uvádí. Rozhodně je to jeden z těch lepších sportovních filmů, ale na úplnou špičku se to nedostalo ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hokej mám rád. A keď vznikne film o zázračnej hokejovej udalosti na vrchole studenej vojny, to nemôže dopadnuť zle. Jasné, vždy môže, ale našťastie to nie je tento prípad. Príbeh je podaný z pohľadu trenéra, ktorý chce z mladých chlapcov, ktorý nikdy spolu nehrali, vytvoriť jednoliatu partiu, ktorá dokáže poraziť neporaziteľnú ZSSR. Príbeh nenudí, všetko skvelo funguje a vy držíte palce, aby už tých namyslených rusákov konečne nakopali. Škoda, že zápas s Československom nedostal väčší priestor, ale páčila sa mi hláška:" O tri dni príde celá tá zberba z východu, Rusi aj Čechoslováci". Ďakujeme, že ste nás nahádzali do jedného vreca. Tréner dáva chlapcom poriadne zabrať, v duchu svojich vlastných slov: "Nemôžem vám sľúbiť, že budete najlepší, ale sľubujem vám, že budete v najlepšej kondícii"... A oni fakt boli. 80%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • O roli 20 hokejistů se ucházelo přes 4.000 lidí. (HellFire)
  • V utkání domácího výběru s reprezentací západního Německa se objeví na světelné výsledkové tabuli anglická zkratka soupeře GDR. To však byla zkratka pro Německou demokratickou republiku (German Demokratic Republic), která na turnaji nestartovala. Pro jejich západní sousedy by bylo nutné uvést zkrátku FRG (Federal Republic of Germany). (Jonathan1987)
  • Herb Brooks (ve filmu ztvárněný Kurtem Russellem) zemřel těsně před uvedením filmu, a proto film nikdy neviděl. (xxSmoldaxx)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama