Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

mortak 

všechny recenze uživatele

Trochu žlučovitá a zapšklá komedie o tom, jak se hokej proměnil ve wrestling. Ovšem na druhou stranu je tu ta vesnická liga vykreslena vcelku věrně - fanynky jsou odkvetlé a marně bojují o zachování krásy, stejně tak jako hokejoví borci, kteří už mají to nejlepší dávno za sebou, ale všichni se tváří, jako že jsou mistři světa. A kde jsou ty časy, kdy Newman v Někdo nahoře mě má rád hrál mlátičku pitomce, která mluví spisovně jako vysokoškolský profesor. V Nakládačce se už naštěstí mluví tak, jak se v tomto prostředí mluvit má. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o sportu to opravdu není, ačkoliv nám to slibuje obal originálního dvd, avšak jedna z nejlepších komedií o sportu možná ano. V některých scénách je hokej v podání Newmanových Náčelníků skutečnou zábavou, jindy brutální nakládačkou a často velmi dobře paroduje tento sport. Paul Newman je tu opět sympaťák numero uno a nezbývá mi, než smeknout před jeho výborným výkonem v tomto snímku. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že zrovna mně, téměř patologickému závisláku na pozorování (resp. v dobách před zkurvením si kolen a zad předmětnou kratochvílí i aktivním provozování) mlácení zahnutým klackem do kusu tvrzené pryže a/nebo osob nosících na kluzišti oblečení jiné barvy, tento snímek doposud unikal? Vskutku nechápu. Ale to možná jen kvůli těm mnohačetným ranám pěstí a pukem do hlavy, hehe. No, slzu jsem po zhlédnutí i uronil a zamáčkl. A nejen kvůli obligátně charamantnímu Pavlu Novákovi, zde v roli něčeho na pomezí Jožky Mouřenína a Klárkovic Bobíka, ale zejména těm třem astigmatickým Jiříkům Goišům, dávajícím nostalgicky vzpomenout na památnou čtvrtfinálovou sérii Motor – Vepřov 2016, a rovněž závěrečnému Jezeru plnému chcíplých labuťů nesoucímu jasné poselství, že i s holou prdelí lze odkráčet z ledové plochy středem, s hlavou vztyčenou a s mistrovskou trofejí v ruce. Pročež pod mírně neobjektivní čtyři fakt nemohu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jeden z opěvovaných filmů mezi hokejisty. Mezi hokejovými komentátory. Kultovní záležitost. Hodně dlouho jsem bádal ohledně toho, co to bude za film. Jaký je příběh, styl a podobně. A dost zvláštní je, že i když jdete dál a dozvíte se jaká je asi pointa a poselství toho filmu, tak stále vlastně nevíte co a jak. Film není nijak vtipný, hází sebou sem a tam, dělá z Newmana nějakého proutníka, což by bylo v pohodě. Spíše jde o ten styl. Film jednoduše nemá charakter. Je vám nějak jedno, co se v něm děje. Ale zase myšlenka, že vymlátit se ligou je budoucnost je zajímavá. Škoda toho, že to je nijaké a bezduché. Docela bych se rád dočkal remake s novými herci, kteří budou známější a někdo najde pro film styl a smysl. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní filmový hokej. Už tedy víme, proč Florida angažovala Jágra; už před třiceti lety se zajímala o důchodce. Ta přehnanost mi sedla, stejně jako Newmanovi sedla uvolněná komediální role. A bratři Hansonové? Kéž by je měl náš nároďák... Možná bychom ani tak nevyhrávali, ale aspoň by se o nás ve světě vědělo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Film se začal natáčet v létě 1976. (Mol)
  • O hlavní roli projevil zájem Al Pacino, ten se ovšem smrtelně urazil, když se ho režisér zeptal, zda umí bruslit, a z projektu vycouval. Později toho sám litoval. (Mikino00)
  • Když příjdou bratři Hansonovi poprvé na led, komentátor Jim Carr (Andrew Duncan) má na stole Coca Colu, která se při střihu mění na Fantu. (Mol)

Reklama

Reklama