Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy i hokej mám velmi rád a očekával jsem od tohoto filmu mnohé. Bohužel se dostavilo jen zklamání. To, že NY Rangers přijedou na nějaký vesnický rybník je až moc a ačkoliv jsem ochoten ve filmu přijmou všelicos, tohle tedy ne. Ani Russell mi dojem moc nezachránil, ačkoliv byl viditelně herecky úplně někde jinde než ostatní. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Parta hokejových nadšenců ze Zapadákova se chystá k zápasu se slavnými NY Rangers. Tolikrát obehrané a průhledné schéma s mírným náznakem humoru a minimem vtipných situací mi tentokrát přišlo za hranicí mého vkusu (sám jsem se divil, že mi nesedlo hokejové téma) a nebýt Russella Crowea a závěrečného "napínavého" zápasu asi bych si drbal hlavu víc. Ale jako reklama na Rangers to šlo. Ještě že aspoň u televize bylo teplo. 50%, víc nedám. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tedy jak kanadští tvůrci do této tuctové jednohubky mohli ukecat tak výstavní obsazení je jediným překvapivým aspektem celého snímku. Outsideři z malého městečka, kteří si žijí své šťastné životy a jejich zápas proti profesionálům. Znáte, že? Tak Mystery vám to nabídne v hokejovém balení. Není to zlé, je to nepochopitelně dlouhé a vše je zde přesně jak očekáváte. Alespoň, že zápas samotný, byť plný sportovních klišé, je dobře natočen a vlastně i napínavý. A nebojte však on nakonec někdo ve zpomaleném záběru to své svalstvo naplne a vsítí rozhodující branku. Zvolejte WOW! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Konfekční záležitost, typická vata pro nedělní televizní odpoledne. Zjištění, že jsem tím marnil čas už podruhé, přišlo se závěrem filmu - pamatoval jsem si jen bleskový draft dvou domácích hráčů a jejich odlet s týmem NYR. Jinak se mi všechno vykouřilo z hlavy. A zase to všechno kompletně zmizí, pro podobný filmy nemám v hlavě místo. ()

Triny 

všechny recenze uživatele

Upřesním hodnocení je tak na 3,5 hvězdičkách.. Je to mírný nadprůměr, který tam drží Russell, ale taky v tomto filmesu opět hodně prezentovaná americká patetická soudržnost, která mi tu kupodivu nevadí.. Chlapíci z aljašského zapadákova, kteří se na provizorním ledním hřišťátku dokážou postavit "velkým" NY Rangers.. Určitě se na to podívám znovu..;) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Russell Crowe (John Biebe) v rámci přípravy na film v roce 1998 trénoval i s hokejovými legendami Jaromírem Jágrem a Ronem Francisem. Od té doby v NHL fandí týmu Pittsburgh Penguins. (McMurphy)
  • Mesto Mystery sa na Aljaške nenachádza a na mape by sme ho hľadali márne. Ide len o fiktívne miesto, ktoré bolo vytvorené pre účely filmu v oblasti mesta Canmore v Alberte, v Kanade. (mclenin)
  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)

Reklama

Reklama