Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednáva o jednej z najväčších hokejových legiend všetkých čias, Gordie Howovi. Zachytáva obdobie od jeho prvého ukončenia kariéry až po koniec prvej sezóny vo WHA.
Gordie Howe si užíva zaslúžený odpočinok a stále vysokú popularitu. Vnútorne ho to však ďalej tiahne k hokeji. Zlom nastane, keď jeho synovia podpíšu zmluvy s Houstonon z WHA, konkurenčnej ligy NHL. Gordie sa rozhodne, že Houston nezíska dvoch, ale troch Howov. Zvládne 45-ročný Howe návrat k hokeju? Ako to ovplyvní jeho rodinu? A nebudú to predstavitelia NHL a materského Detroitu považovať za zradu?
Gordieho Howa si zahral Michael Shanks, jeho ženu Colleen stvárnila Kathleen Robertson a v úlohe Howových synov sa predstavili málo známi herci Andrew Herr a Dylan Playfair. (ywo666)

(více)

Recenze (33)

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Pro mě jakožto obrovského fanouška NHL vynikající film, který nevynechal nic z první sezony ve WHA rodiny Howeových. Bohužel ale vynechal vše ostatní, další sezony, návrat do NHL onu sezonu v 52 letech. A to je obrovská škoda. Pro lidi nepolíbené hokejem nemá film vypovídající hodnotu. Pro mě obrovskou. Byť řadu věcí z úžasné kariéry GH vynechal. Bylo pěkné vidět Shankse i v jiné roli než ve StarGate. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono točit film o Gordiem Howeovi není jen tak. On nebyl žádný kluk z chudé rodiny, kterému někdo házel klacky pod nohy, ani se v jeho životě neobjevily žádné kontroverze. Byl to zkrátka chlap, který byl "jen" nejlepší v tom, co dělal. A proto si museli tvůrci jako stěžejní bod vybrat chvíli, kdy se Howe po konci kariéry v NHL upsal Hartfordu z konkurenční WHA. Že to šéfy Národní hokejové namíchlo film celkem věrně ukazuje. Ale mě se asi nejvíc líbil ten náhled do Howeova soukromí a zejména vykreslení jeho manželky Colleen, u které mě překvapilo, jak moc velký vliv na Howea a jeho syny měla. Nechci podceňovat roli sportovních manželek, ale tady mi to přišlo trošku přes čáru. Fajn bylo ztvárnění zápasů a popasování se s faktem, že měl Gordie v týmu své dva syny, což třeba při bitkách či ostrých zákrocích nedělalo dobrotu. Celkově se jedná o moc hezky natočený hokejový film, který je Howeovi poctou a asi není náhoda, že to natočil někdo s příjmením Mikita. Konečný výborný dojem podtrhla závěrečná scéna.Kdo při ní neměl na krajíčku, jakoby neměl srdce. 85% ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Velice hezky udělaná biografie jedné z vůbec největších hokejových legend. Natočeno s lehkostí a grácií, velmi sympatické je i obsazení. Ve snímku vyobrazená etapa neobyčejného života je sice krátká, ale natolik netradiční a poutavá, že to vůbec nevadí. S klidným srdcem lze jednoznačně doporučit. 80 % Oblíbená část- potkání se mladých Howeů s představitelem NHL na letišti ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Většinu Gretzkyho rekordů v NHL už nikdo nepřekoná. Debaty o tom, zda měl větší talent on nebo Lemieux, také nikdy nepřestanou, ale Mr. Hockey bude navždy právě Gordie Howe. Legenda, která hrála NHL ještě ve svých 52 letech a kterou evidentně značná část hokejové veřejnosti nezná, když je v šoku z toho, že Jágr chce hrát do 50. Gordieho život by dal na deset filmů a tento se věnuje pouze jeho příchodu do WHA, který byl senzací, což asi pochopí pouze diváci, kteří mají alespoň základní povědomí i historii NHL. Shanks jako Howe byl trefou do černého. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmov o hokeji je máličko, a preto si treba vážiť každý jeden. Gordie je síce legenda a určite veľký hráč nespochybniteľných kvalít, ale nikdy som k nemu neprechovával nijaký veľký obdiv (to bude asi tou nenávisťou k Red Wings). Námetovo film nebol zlý, veď rozkol v NHL a vznik konkurenčnej WHA určite rozbúrila hladinu vtedajšieho hokejového sveta. Ale to upriamenie na klan Howeovcov ma tak trochu ubíjalo. Áno, je to pekné, že synáčikovia si zahrali spolu v jednom teame s legendárnym oteckom, ale mňa osobne to akosi nebavilo. A to som hokejový fanúšik od útleho detstva. Proste si myslím, že hokejový svet má omnoho viac oveľa pútavejších príbehoch ako bol tento. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V sezóne, ktorá je predstavená vo filme, nazbieral Gordie Howe 100 bodov. (ywo666)
  • Michaels Shanks je veľkým fanúšikom hokeja. Venoval sa mu však iba na amatérskej úrovni a kvôli úlohe v Stargate prestal hokej hrávať úplne. Preto sa musel na korčuliarske scény tvrdo pripravovať. Pomáhal mu v tom kamarát Ivan Bartok. Shanks tiež musel nabrať svalovú hmotu, aby lepšie vystihol silového útočníka Howa. Keďže mal na posilňovanie iba 5 týždňov, ďaleko zaostal za 93 kilami, okolo ktorých sa Gordie pohyboval. (ywo666)
  • Vďaka kombinácií sily, tvrdosti a produktivity sa dosiahnutie gólu, prihrávky a bitky v zápase nazýva "Gordie Howe Hattrick". Štatisticky vedú túto neoficiálnu kategóriu Brenden Shanahan (17), Rich Tocchet a z aktívnych hráčov vedie Jarome Iginla (9). Paradoxne sám Howe získal iba dva takéto hattricky. (ywo666)

Reklama

Reklama