Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (3 546)

plakát

Ženy a život (2022) odpad!

Jste jistě partička báječných, talentovaných, vzdělaných, kreativních, vtipných lidí s výborným vkusem. Takže si ze mě nic nedělejte, když teď napíšu, že to podle mě stálo za totální vyližprdel. Jsem holt starej morous.

plakát

Bullet Train (2022) 

Nejsem cílovka, i tak jsem to ale přežil ve zdraví. Aktuálně to má 80 procent, tolik bych tomu nenasypal, ani kdybych na to koukal s dvojkou v žíle a zhulenej na kaši.

plakát

Odpočívat v pokoji (2024) 

Perfektně zrežírovanej a zahranej příběh s maskama zralýma na Oscara a trochu odbytým koncem… Zdejší hodnocení neodpovídá kvalitám filmu, nepochybuji, že je regulérně má.

plakát

Jimmy Carr: Natural Born Killer (2024) (pořad) 

Váhal jsem, jestli 3, nebo 4. Nakonec volím lepší hodnocení. Stejně se ale nemůžu zbavit dojmu, že by mě nekorektní vtipy bez mantinelů mohly a měly pobavit víc.

plakát

Co má Jennifer na svědomí (2024) 

Vysloveně slabý. Kanaďany vnímám jako takový Švýcary Severní Ameriky. Jejich střední třída mi přijde enormně nudná, hyperkorektní, otrocky poslušná, s minimální schopností empatie. Pokud se někdo jen trochu vymyká, propadají hysterii. Holka byla oběť. Že ji v ní neviděli ti tupí vyšetřovatelé, to se dá ještě pochopit. Že ji v ní nechtěla vidět rodinná známá- OK, přišla o nejlepší kamarádku. Že ji tak nevnímala psycholožka, byť policejní, to už je na pováženou. A že ji v ní nespatřili tvůrci tohohle dokumentu, to je trestuhodný. Ti bezcitní, manipulativní rodiče sklidili, co si zasloužili. P.S.1: Plně souzním s komentem od rikitiki. P.S.2: Smutnej příklad toho, když vás název filmu připraví o možnej moment překvapení.

plakát

Sobík (2024) (seriál) 

Považuju to za třeskutě originální počin, respektive za vysoce hodnotné umělecké dílo na téma psychiky, kterou má ve skutečnosti jen málokdo z nás plně pod kontrolou. Někdy děláme věci, které bychom, kdyby nám o tom někdo jen vyprávěl, nedokázali pochopit. A přece jsme to my, kdo potvrdí přátelství na facebooku člověku, o němž, ne že pouze tušíme, my to víme, my víme, že nám převrátí život vzhůru nohama. Většina audiovizuálních děl - odhadem takových 99,99% pojednává o lidech, kteří přesně vědí, co dělají, kam směřují, a tam i jdou. Sobík se od nich v tomhle ohledu odlišuje, protože Donny jedná často iracionálně. Ale někdo z masa a kostí snad ne?? Tak proč působí kino, který podchytí tenhle prachobyčejnej každodenní standard, tak neobyčejně..?

plakát

Stíny v mlze - Poslední naděje (2024) (epizoda) 

Tomuhle seroši se děje hrozná křivda a v době, kdy se premiérově vysílala první série, jsem se na ní podílel i já. Dnes to odčiním: za 5! Jestli to má nějakou vadu, tak jen tu, že je to ZASE kriminálka. Tahle je ale výborně úplně všechno, hlavně je ale skvěle napsaná. A ještě pochválím tu holčičku- dává to famózně.

plakát

Game Story (2024) (seriál) 

Šikovní jste👍 A pasři od nás ze Štatlu jak só šikovný. Po tomhle serošu nás Pepíci budou hejtit jak nezřízení.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Dnes jsem prožil báječnej večer s Denzelem Washingtonem a jeho třemi vyrovnávacími góly. To prý v překladu mimo jiné znamená slovo equalizer. Jednička je báječná, dvojka o poznání slabší, ale pořád ještě nadstandard a trojka představuje úpadek. Z úcty k DW jí dám 3 pecky, ale do té třetí se musím trochu nutit a původně jsem ji tomu dát nehodlal. Vadilo mi, že se to po vystřílené sicilské farmě tak vleklo (ta rehabilitační pasáž). Napotřetí už se z toho pochopitelně taky vytratil moment překvapení, to je bolest sequelů, za to jsou další mínusový body, protože nepřišli s ničím, čím by to nám divákům vynahradili. Moment, kdy se z imobilního důchodce na dovči stal konečně znovu vraždící superhrdina, pro mě byl tentokrát vysloveně zklamáním, rozhodná scéna ve sklepní restauraci byla uhozená. Moc se mi líbila ústřední lokace, ale to v hodnocení akčního filmu příliš nezohledňuju- navíc už tuhle berličku nadužívali. Vynaloženého času nelituji, s DW je mi fajn, má v sobě (vždycky) cosi magickýho, ale myslím si, že ten slabší scénář bez velkýho humbuku padá tak trochu i na jeho starou hlavu, respektive na unavený tělo osmašedesátníka, kterej je ale i tak pořád v obdivuhodné kondici a s trochou naivity mu lze věřit, že sám napravil celej jih Itálie, aby už tady carabiniéři a Corrado Cattani nikdy neměli žádnou práci.