Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Mičl 

všechny recenze uživatele

V maloměšťácké komedii nemůže jouda Reynolds chybět, no nevadí, ale co tam dělá Russel Crowe.? Charakterní hereckou stránku určitě neprojevuje, ani nemůže. Tak ukazuje svoji druhou tvář : S přehledem zahrát cokoliv. Jinak se jedná o příjemnou oddychovou sportovní komedii, z mě blízkého hokejového prostředí. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Čistě odpočinkový film. Co do originality snímek nepobral vůbec nic a je spíše úsměvným vyprávěním o vzestupu jednoho hokejového týmu a i tak trochu zamyšlením nad rodinnými hodnotami. Je to až k nevíře ale vůbec ne špatným. Russell Crowe je výborný herec a jeho role Johna Biebeho mu fakt sedla. A ani Azaria v netypické vážnější roli nezklamal. Nemůžu si pomoct, já se prostě bavil. ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele

Pohodový TV film, v ktorom sa fiktívne aljašské družstvo postaví zoči voči NY Rangers a odohrajú spolu "exhibičný" zápas v štýle NHL Winter Classic. Že to pôsobí nereálne ? No pokiaľ máte v tíme Russella Crowea, nič nie je nemožné ! Zhruba do polovice stopáže má film pomerne rozvláčne tempo, prevláda komediálno-rodinná zložka, vo zvyšnej časti filmová stránka ustupuje tej hernej a do popredia sa dostáva športová (a tak trochu aj fantasy) zložka. Dokopy však pôsobia kompaktne a výsledný dojem je pozitívny. Z pohľadu športových filmov je Mystery, Alaska ľahkým priemerom, no z pohľadu hokejového "subžánru" má určite nadpriemernú hodnotu, keďže filmov o hokeji, (a nie životopisných/dokumentárnych) je ako šafranu. Pre fanúšikov hokeja šité na mieru. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snímek, který bude příjemný ať fandíte Rangers nebo Perníkářům z Pardubic. Film o sportu mužů, kteří ho berou s nadhledem a považují hru za způsob vyjádření a oddechu. Russell Crowe je skvělý. Film nemá zrovna největší ambice a jeho odevzdanost způsobuje pocit obyčejnosti což je škoda. Trochu více výjimečnosti a mohlo jít o velmi zdařilé dílo, které by bylo po letech vyhledávané. Mystery si však najde své fanoušky... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hokejový zázrak s Kurtem je někde jinde než Mystery, Aljaška. Tady přecejen není zcela věrohodné aby místní vesnický tým sehrál takhle napínavý zápas proti profesionálům z Rangers. Také se nedá říct, že by se jednalo v případě Mystery o komedii. Crowe, Azaria, Reynolds jsou všichni velmi nevýrazní. Jestli mě něco zaujalo, tak určitě Myersovo cameo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)
  • Russell Crowe nikdy před tím na bruslích nestál, takže se za pár týdnů musel naučit perfektně bruslit. (morgos)
  • Mesto Mystery sa na Aljaške nenachádza a na mape by sme ho hľadali márne. Ide len o fiktívne miesto, ktoré bolo vytvorené pre účely filmu v oblasti mesta Canmore v Alberte, v Kanade. (mclenin)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno