Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn filmek s dobrým hereckým obsazením. Celý film je vlastně plny známých obličejů. Každý, kdo má rád zimu, by tady asi chtěl bydlet...Pěkné maloměsto, protkáne ledovými chodníky a hokejovým hřištěm "za humny"... Vtipná komedie, kterou mám osobně rád a určitě bych takovou zimní a hokejovou atmosféru chtěl zažít na vlastní kůži... ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy i hokej mám velmi rád a očekával jsem od tohoto filmu mnohé. Bohužel se dostavilo jen zklamání. To, že NY Rangers přijedou na nějaký vesnický rybník je až moc a ačkoliv jsem ochoten ve filmu přijmou všelicos, tohle tedy ne. Ani Russell mi dojem moc nezachránil, ačkoliv byl viditelně herecky úplně někde jinde než ostatní. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To nemohl nikdo myslet vážně. Už označení filmu komedie/drama/sportovní mě nutí přemýšlet, kde ve snímku byly komické či dramatické prvky, já jsem je tam neviděl. Celkově to bylo spíše romantické než sportovní a to pro mě, jakožto velkého milovníka ledního hokeje, není zrovna dobře. O závěrečném zápase asi není potřeba mluvit, to byl kýč všech kýčů (nechápu, proč nehráli na ledě Rangers, když jim nakonec na tom jejich rybníce postavili celý hřiště). PS: Hráči Rangers byli asi vycucaní z prstu, ale kdo by taky těm opravdovým hokejistům platil :) ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Přiznávám viděl jsem jen poslední cca půl hodiny, ale to mi bohatě stačilo. Klasický Amrický sportovní kýč. Zároveň je vidět, že amíci hokeji skoro vůbec nerozumí. Komedie je to prach bídná, humor spíše trapný. Po Miracle, další americký hokejový shit. Že byl předešlý průběh lepší, se mi opravdu nechce věřit. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

685. hodnocený film: Ani jsem nedoufal, že tenhle film dopadne kupodivu tak dobře, jak ve skutečnosti dopadl. Zaplať pánbůh Russell Crowe povýšil tenhle film na nějakou vyšší úroveň, stejně je ale film velmi přitažený za vlasy. Možná, že i za něco jiného... Teenhle film rozhodně není pro fandy hokeje tím pravým, ale jako takové odreagování pro celou rodinu, poslouží docela dobře. Je to nářez sledovat tak naivní film, ve kterém banda indiánů v čele s přestárlým kapitánem a pár hokejovými nadějemi dokáže hrát s New Yourk Rangers. Je pravda, že "jezdci" hrajou teď tužku, ale ne zase takovou, aby nespráskali bandu vesničanů. Taky nezapomenu na to, jak měl proběhnou první sex jednoho z hráčů, ale posral to na celý čáře, když se doslova udělal do šprcky a nic z toho nebylo. 3* josu asi maximem za tenhle film. Ještě jse neviděl Hokejový zázrak (Miracle on Ice), to bude teprve něcojiného. 3* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Russell Crowe nikdy před tím na bruslích nestál, takže se za pár týdnů musel naučit perfektně bruslit. (morgos)
  • Rvačka, kterou sledují hráči Mystery v televize, je skutečná hokejová bitka, která se odehrála 12. 1. 1998 v Madison Square Garden v New Yorku. Šarvátka se strhla po sedmi sekundách úvodní třetiny mezi týmy NY Rangers a Toronto Maple Leafs. Hlavními aktéry byli Darren Langdon a Tie Domi. Oba dva za ní dostali trest na 5 minut. (Luky-7)
  • Jay Roach chtěl původně angažovat skutečnou sestavu NY Rangers. Po jejich odmítnutí si však musel vystačit jen s fiktivními hráči. (Olík)

Reklama

Reklama