Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš rád filmy se sportovní tématikou, jelikož jsou v drtivé většině na hony vzdáleny realitě a tenhle rozhodně nebyl vyjímkou. Z počátku to sice vypadalo celkem nadějně, Aljaška je sama o sobě naprosto kouzelné místo a i partička tamních hokejových nadšenců byla ještě celkem v normě. Ovšem všechny další věci již byly totálně přitažené za vlasy a každý kdo o hokeji něco ví, tak musí realisticky konstatovat, že měření sil obou mužstev (pokud by k něčemu podobnému vůbec kdy došlo) by pro domácí nemohlo skončit jinak než pořádným debaklem. Takže zase jen další neskutečně naivní pohádka, ale pro koho vlastně... ()

cross 

všechny recenze uživatele

Sněhem zapadlé městečko na Aljašce žijící pravidelnými sobotními hokejovými zápasy místních domorodců - kluků, pro které je hokej vším a jejihž hrdost a odhodlanost je postaví až tváří v tvář NY Rangers... Jay Roach natočil opravdu povedenou, parádně pohodovou sportovní komedii, která pobaví, rozesměje a zároveň zahřeje a potěší... Je totiž plná skutečných lidí - lidí kteří mají milostné problémy a pro něž je občanská hrdost vším...a to se týká všech míst na Světě... Odpočinkový film pro odpočinkový večer.... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som veľký fanúšik hokeja, no aj keď námet bol fakt zaujímavý, zrežírované je to dosť nudne. Russell Crowe opäť, tak ako vždy ťahá film svojou charizmou, ale ostatné postavy boli nevýrazne a diváka nemali čím zaujať. Ako uznávam, že sa film nesnažil smerovať len k hokeju a riešil aj rodinné problémy a podobne. Lenže pri žánre komédia by som čakal niečo zábavnejšie. Tu sa to bralo všetko tak vážne, až to nudilo. Inak záver filmu a niektoré tie hokejové momenty s ľadového mestečka Aljaška potešili. 65% - 3* ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Otázka znie: čo prinútilo R. Crowa, B. Raynoldsa, C. Meanlyho alebo dokonca M. Mayersa aby hrali v tomto filme? Nehovorím, že je to zle natočené, ale ten príbeh je tak čitateľný a jednoduchý, že divák rozmýšľa už len nad tým, či hokejový Rocky otočí zápas a porazí Apolla alebo Apollo udrží tesné vedenie a Rocky sa stane len morálnym víťazom. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Parta hokejových nadšenců ze Zapadákova se chystá k zápasu se slavnými NY Rangers. Tolikrát obehrané a průhledné schéma s mírným náznakem humoru a minimem vtipných situací mi tentokrát přišlo za hranicí mého vkusu (sám jsem se divil, že mi nesedlo hokejové téma) a nebýt Russella Crowea a závěrečného "napínavého" zápasu asi bych si drbal hlavu víc. Ale jako reklama na Rangers to šlo. Ještě že aspoň u televize bylo teplo. 50%, víc nedám. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Tvůrci se při vymýšlení jednotlivých postav z týmu městečka Mystery nechali inspirovat řadou skutečných, převážně kanadských hokejových mistrů. (Olík)
  • Rvačka, kterou sledují hráči Mystery v televize, je skutečná hokejová bitka, která se odehrála 12. 1. 1998 v Madison Square Garden v New Yorku. Šarvátka se strhla po sedmi sekundách úvodní třetiny mezi týmy NY Rangers a Toronto Maple Leafs. Hlavními aktéry byli Darren Langdon a Tie Domi. Oba dva za ní dostali trest na 5 minut. (Luky-7)
  • Russell Crowe nikdy před tím na bruslích nestál, takže se za pár týdnů musel naučit perfektně bruslit. (morgos)

Reklama

Reklama