Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Víceméně zklamání, hokejových scén je málo a jsou špatně natočené, neustále se pateticky kecá, přitom emoce při utkáních jsou na bodě mrazu. Taky mě sere, že zápasy s Norama, Rumunama a podobnejma chcípákama jsou ukázány, kdežto utkání s Československem je přeskočeno úplně! A Rusáci jsou samozřejmě znázorněni jako strojový ivanové a ten jejich trenér má vobočí, vedle kterýho vypadá Brežněv jak depilovaná pornohvězda! Kurt Russel po dlouhé době ve skutečně dobré roli. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zcela určitě možná největší sportovní zázrak v historii. Bohužel filmu škodí více scén jako byla ta s píšťalkou po odfláknutém zápase. Kurt Russell v roli trenérské legendy uspěl. Je pravdou ovšem to, že když jsem film viděl poprvé tak se mě líbil určitě více. Samotný hokejový zápas je stylově nezajímavý až běda. Divák toho ze samotné až tolik zajímavého nevidí. Navíc filmu ublížila zbytečně nataženost střední pasáže. 75% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Z hokejového prostředí je to to nejlepší co se dá sehnat. Pravda, filmů o hokeji moc neni, ale i tak je to výborně natočený a i pro ty, kteří nejsou fanoušci hokeje, to může být velice dobrý film, který dokáže lehce vtáhnout do děje. Velkým plus tohohle filmu je perfektní kamera při zápasech, každá akce je braná z několika úhlů a kameraman si stim ještě různě pohrává, takže tomu neni co vytknout, jen gólový situace podle mě postrádají víc emocí, chtělo to mnohem bouřlivější prostředí na stadionu a větší radost hokejistů, toho se dostává, až ke konci a to hlavně v zápase s SSSR, tedy v zápase kterým tenhle film vyvrcholí, ale žádný bouřlivý prostředí z toho neni stejně moc cítit a to je škoda, to by byl ještě větší zážitek. Samozřejmě se taky nemůžu nezmínit o Kurtu Russellovi, jeho výkon je mimořádný a typově se na to hodí dokonole, trošku mimo byl Tichonov, ale to nebyla nějak zvlášť podstatná postava, ale jeho výraz při porážce byl dokonalej a ten americkej patriotismus taky nebyl tak stršnej, jak se tady v některých komentářích uvádí. Rozhodně je to jeden z těch lepších sportovních filmů, ale na úplnou špičku se to nedostalo ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Za jediný zázrak lze považovat, že jsem tu prostoduchou agitku s černobílým viděním světa dokoukala až do samého konce. Natočte tak deset minut záběrů na hokej, dodejte dvě hodiny sentimentálních žvástů, to celé podmalujte neskutečně sentimentální hudbou a skočte si pro Oscara. Musíte ho získat, protože blběji už film o Brooksovi natočit nejde. Tvůrci sice tvrdí, že film nikdy neviděl, ale já si nejsem jista, jestli se raději nevyboural, když viděl tuhle příšernost. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hokejový zázrak je hodně špatnej sportovní film, ve kterym navíc toho hokeje moc neni, ale neustále se tam kecá o vlastenectví a o bohu. Nemam rád hokej a filmy, kde se dialogy skládaj z vět typu "Bůh žehnej americe. Bůh nám pomáhej. Za jakej hraješ tým, chlapče? Za USA!!!" a podobný kecy, ty úplně nesnášim. Ten film jsem vyloženě přetrpěl a dalo mi to fakt zabrat, abych to vydržel až do konce. No a ten konec byl teda taky úchvatnej. Celej film mi dal asi tolik, jako kdybych si někde našel výsledky hokejovejch utkání na olympiádě 1980. Jedinej důvod, proč tomu nedám odpad, je Kurt Russell, takže 1 hvězdička a to je až až... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Při utkání se Švédy říká komentátor, že z 1. třetiny jsou odehrány 4 minuty. Ve skutečnosti však 4 minuty zbývají, protože se jedná o časomíru s odečítáním času. (marabart)
  • Historická chyba ve filmu: V utkání s Norskem na OH je jako jeden z autorů gólu uveden Buzz Schneider. Ve skutečnosti tomuto soupeři na turnaji žádnou branku nedal. (Robbi)
  • V originálním znění filmu je použit autentický záznam věty od komentátora ABC Ala Michaelse "Věříte na zázraky?". (MarekT)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama