Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní filmový hokej. Už tedy víme, proč Florida angažovala Jágra; už před třiceti lety se zajímala o důchodce. Ta přehnanost mi sedla, stejně jako Newmanovi sedla uvolněná komediální role. A bratři Hansonové? Kéž by je měl náš nároďák... Možná bychom ani tak nevyhrávali, ale aspoň by se o nás ve světě vědělo. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tvrdá hra, nebo-li na originálním obalu uváděný film pod názvem Nakládačka. Ale nevím, nevím. Sice obsazení Paula Newmana svádí k tomu, že bude předvátět nějaké extra výkony. Ale co může v tomto filmu předvést. Máchat více hokejkou? Po přemýšlení snižuji hodnocení ze tří hvězd na dva. Čekal jsem mnohem více. První polovinu filmu budete napjati, co že se to vlastně bude dít a pak následuje strašně natahovaná mezera, která vás nutí neustále sledovat hodiny. Ještě teď mě bolí za krkem:-). ()

Reklama

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Sklamanie je slabé slovo. Niekedy dávno pradávno som to videl ani neviem kde, ale radšej som sa do toho nemal púšťať. Nuda - áno, Komédia - nie, Nedopozerané - áno, Nadšenie - nie, Šport - áno, Hokej - nie! Asi takto vypadal boxhokej za oceánom pred príchodom európanov. Samá bitka a nehumorný humor. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Paul Newman v tomhle filmu ztvárňuje hrajícího coache krachujícího týmu, trochu hajzlíka, ale vlastně fér chlapíka :) co se snaží zachránit tým, ovšem hlavně sám sebe. Aby přilákal diváky a přesvědčil sponzory, vymyslí novou strategii - tvrdou hru a tak, když na led nastoupí "posila" mužstva bratři Hansonovi začne peklo. Mě osobně hokej nebere, ale nenudil jsem se 70% ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Hokejovej mač alias Posvíceňská tancovačka, když všichni přeberou, příšerně voháklej Newman říká ženám! věty typu: "Z vašeho syna se stává buzna, jestli si nenajdete chlapa, brzo bude mít labakana v puse" (šarmantní klaďas je to), s čistým hokejem to dotáhnete jedině na dlažbu (či do lazaretu, když se zvetíte nečekaně), ženský Chiefs "hrdinů" se nalejvaj chlastem ještě líp než oni, do toho zní melodická vypalovačka Right back where we started from a na konci nás čeká happyend. Vtipná antracitová komedie v obhroublý slupce, ač když filmu dáte šanci a oloupete ji...vykoukne na vás obhroublý jádro - ale mile. Nevybroušenej diamant o lásce ;-), jak jináč. Hráč: "Právě jsem dal gól ty šmejde!" Trenér: "Nechtěj po tobě góly, chtěj krev, ty posero!!" Dodatek: Viděla jsem to i česky a polovina dialogů je přeložená významově úplně nebo značně jinak a třetina vtipů je v háji :-(. Tady jedině origoš. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Když Lily (Lindsay Crouse) vchází do Reggieho (Paul Newman) domu, lze vidět na jeho zdi obrázek hokejisty. Jedná se o hokejistu Bobbyho Plagera, který hrál za St. Louis Blues. (Mol)
  • Newman podotkl, že toto natáčení mohlo za to, že mu zhrubl slovník. Že je to problém si uvědomil, když své dceři řekl: "Prosím tě, podej mi tu zasr..ou sůl". I tak označil natáčení za nejpříjemnější v životě. (Mikino00)
  • Pod filmom je podpísaná scenáristka Nancy Dowd, ktorej vzťah k hokeju bol veľmi úzky, pretože jej brat Ned profesionálne hrával. Pôvodne zamýšľala pojať film ako dokumentárny, ale režisér George Roy Hill ju prehovoril, aby z neho urobila hranú komédiu. (classic)

Reklama

Reklama