Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladý, vzdelaný Angličan sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore zdedí zrub s rozľahlým pozemkom v Novom Svete - na Divokom Západe v Amerike. Stretne sa tam však aj s tromi podarenými parťákmi jeho nebohého otca. Bull Smidt, Holy Joe a Opičák Smith majú z neho urobiť poriadneho chlapa. Začne sa im to dariť až potom, čo sa zamiluje do dcéry miestného boháča Franka Austina, krásnej Candidy. Pretože o ňu má záujem aj drsný Austinov správca Morton. Takže Tom sa potrebuje s ním porátať. Hlavnú úlohu v tomto komedialnom spaghetti westerne si zahral modrooký blonďák Terence Hill. *** ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Terence Hill vo filme E Poi Lo Chiamarono Il magnificio /po nasom Podivni Dedictvi/ je za vzdelaneho slusnaka, ktory sa dostal medzi drsnych chlapov, ktori sami seba povazuju casto za dobytok, ktory ani nevie citat. Aj ked tu nie su fackovacky a ani Spencer ako tomu bolo dobrym zvykom u dua Hill- Spencer, film dobre a rychlo odsypa a da sa hlavne bavit na hlaskach. 86 % ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moc povedená komedie s obrovským množstvím super hlášek a perfektně provedenými hospodskými rvačkami. Do všeho hraje skvělá hudba. Tohle je prostě western jak má být. Jediné, co bych zde vytknul je ten milostný románek, který na můj vkus dostává více času než by bylo zdrávo a hodně zbytku filmu ubírá na kráse. Proto to není plný počet. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal mnohokrát, že nemám rád westerny a už vůbec ne parodie. A tak podivné dědictví moje očekávání nejen naplnilo, ale v mnohém i překonalo. Předně zdejší hlášky nejsou trapné, ale skutečně vtipné. Veškerá nadsázka je přesně na té hranici co má být. Jinde bych cyklistu mezi kovboji okamžitě vypnul, zde to beru. Skutečně dobrá komedie, která pobaví. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Proč se chce mejt, vprostřed sezóny..?“ Anglický gentleman Terence Hill sesedá stejně nestandardně z bicyklu i z koně, recituje Whitmana a střílí koltem na základě znalosti fyzikálních zákonů. Udělat z tohoto podivného dědictví pravého muže bude pro bandu desperátů velmi těžký úkol.. I po letech půvabná komedie z Divokého západu, obohacená o brilantní český dabing. Ten sentimentální konec u Pacifiku mi připomenul možný osud Bronsonova Harmoniky.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Ve věznici, odkud Bull (Gregory Walcott) a Holy Joe (Harry Carey Jr.) osvobozují Opičáka Smitha (Dominic Barto), jim dozorce (Jean Louis) říká, že vlajka USA má 42 hvězd. Pokud pomineme, že takový počet na vlajce nikdy nebyl, tak v roce 1880, kdy se má příběh odehrávat, jich měla pouze 38. Až 4. července 1890 přijetím dalších pěti států (Montana, Severní a Jižní Dakota, Idaho, Washington) stoupl počet hvězd na 43. (Robbi)
  • Film se natáčel v okolí Plitvických jezer chorvatského Národního parku. (Landauer)
  • V úvodních titulcích a následných přechodových záběrech je úzkorozchodná železnice Durango Silverton. Jedná se zcela zjevně o záběry z úvodních a závěrečných titulků filmu Podporujte svého pistolníka! (1971). Úzkorozchodná železnice Durango and Silverton, často zkracovaná jako D&SNG, je úzkorozchodná historická železnice, která funguje na 45,2 mílovém úseku trati mezi Durangem a Silvertonem v americkém státě Colorado. (sator)

Reklama

Reklama