Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

tron 

všechny recenze uživatele

„To hovoríš so mnou?“ – „To hovorím s tebou.“ – „To hovoríš s ním?“ – „To hovorím s ním.“ – „To hovorí s tebou.“ Obrovský Bud Spencer a štíhle modrooko Terence Hill, to sú predovšetkým spoločné akčné komédie. Ale nielen. Talianovi Hillovi išlo osamostatnenie lepšie a westernová dobrodružná komédia o PODIVNOM DEDIČSTVE (1972) to dokazuje. Nielenže snímka obstojí ako takmer plnohodnotný western (výprava, kostýmy, jednanie postáv), ale má tiež sympaticky napísané postavy, vydarené herecké obsadenie, vtipné dialógy a spaľujúceho Hilla, ktorý nepotreboval kaskadérov a na tých filmoch to bolo vidieť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že som to už kedysi dávno videl, no nepamätám si to. A tak to pravdepodobne bude aj teraz, do týždňa aj zabudnem, že som videl nejakého T. Hilla. Jeho filmy mi nikdy ktovieako nevoňali, aj keď je pravda, že v tomto snímku je ešte pomerne znesiteľný, pravdepodobne preto, že tu nemal toho svojho parťáka B. Spencera (jeden z tej trojice však jeho úlohu trocha zastúpil). Štipka humoru sa tu nájde, niektoré scénky pobavili (hlavne tá, keď prišli všetci spolu prvý krát do saloonu), ale nešlo o nič prevratné. To isté sa dá povedať i o samotnom príbehu - mal síce hlavu aj pätu, no ničím neprekvapil a miestami aj trošku nudil. Napriek tomu si však myslím, že ide o jeden z najlepších filmov kde hrá T. Hill. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Tenhle film do TOP300 patří. Určitě nejlepší western s Terrencem Hillem. Příběh je jednouchý, ale tady to je obrovské pozitivum. Hodně tomu přidávají taky skvělé gagy v podobě jemného humoru a pak samozřejmě rvačky, u kterých se člověk nejméně pousměje. Terrence se tu opravdu vyznamenal. Především se mi líbil při rvačkách, kdy se ještě neuměl prát. Konec výborný. Sice to vychvaluju, ale pět nedám. Na začátku mě to moc nebralo a rozjelo se to pořádně až po dobré 45minutovce. Pak mi tam chyběla zlomovější hudba. Ale každopádně snímek, který v Topce je zaslouženě. 85+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velká porce nostalgie, slušný díl v podobě parádního dabingu z roku mého narození (ten novější je, ostatně jako téměř vždy, hrůza), hudební motiv, legendární hlášky a neuvěřitelné bitky,  kukadla Yanti Somner, pohoda a živá vzpomínka na doby dávno minulé, jistojistě krásnější než ty dnešní.  Lze v mém věku, rozpoložení, při mém filmovém vkusu a vzhledem k tomu, že jsem na Podivné dědictví koukal se stejným potěšením jako poprvé asi po -nácté dát jiné než  absolutní hodnocení? ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Filmů, kde hrál pouze Terrence Hill bez Buda Spencera , jsem viděl upřímně jako šafránu, ale Podivné dědictví je z nich jasně nejlepší. Příběh je jako vždy velmi jednoduchý, ale na druhou stranu disponuje výborně napsanými postavami, kterým dominuje se sladkým úsměvem, odporem ke zbraním a jízdním kolem namísto koně právě Hill. Není to také tolik o rvačkách( i když pár pěkných se tu najde) a člověk si užije větší množství inteligentního humoru. Ale i když ten netypický Hill, který se ani neuměl prát, mě také hodně bavil, nejlepší byl stejně ten závěr, kdy z něj tři zkušení přátelé konečně udělali chlapa. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • V čase 6:30 je Bull Schmidt (Gregory Walcott) neozbrojen, v následujícím záběru je však již opásán pásem s náboji a pistolí. (sator)

Reklama

Reklama