Reklama

Reklama

Příběh lásky se zrodil v roce 1940. Tehdy se poprvé potkali Allie Hamiltonová ze zámožné rodiny a místní chlapec Noah Calhoun, pocházející z chudých poměrů a pracující na pile. Prožijí prázdninovou romanci, která se Hamiltonovým nezamlouvá. Přesvědčují dceru, že Noah pro ni není dost dobrý. Jednoho večera se dvojice pohádá, rozejde se ve zlém a druhý den Hamiltonovi odjedou. Nešťastný Noah začne dívce psát dopisy, po celý rok každý den jeden. Paní Hamiltonová však všechny zabavuje a před dcerou tají. Zatímco Noah se po útocích na Pearl Harbor přihlásí do armády, vysokoškolačka Allie se stane dobrovolnou ošetřovatelkou. Seznámí se se zraněným Lonem Hammondem, okouzlujícím mladým mužem ze zámožné rodiny. Není divu, že se rodičům líbí a podporují jejich zasnoubení. Mezitím se z války vrátí i Noah, jemuž otec umožní koupit starou plantáž s velkým, opuštěným domem, který kdysi mladík slíbil věnovat Allie pro společný život. Pustí se do náročné opravy s vírou, že dívku získá zpět, a pokračuje i poté, co ji zahlédne v objetí s Lonem. V roce 1947, když je dům hotov a Noah se ho nepříliš ochotně snaží prodat, si Allie během svatebních příprav všimne v novinách článku o domě a okamžitě se za Noahem vydá. Chvíle plné nostalgických vzpomínek v ní probudí nečekané pocity a vášnivá láska propukne s novou silou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 027)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Keďže išlo o romantický žáner, očakával som, že vývoj vzťahu hrdinov bude mať miestami od reality na míle ďaleko. Čo som však pomerne ľahko prekúsol. Chémiu medzi hlavnou dvojkou som si celý čas užíval a pri scéne, kedy večerali pri sviečkach, som bol, priznám sa, pomerne dojatý. Inak ma ale na prekvapenie táto ospevovaná romantická dráma až tak do srdca nezasiahla. Goslinga aj McAdams mam rád a ich príbeh ma bavil. The Notebook ale považujem "iba" za pekný romantický film, nič viac a nič menej. Po toľkej chvále som zrejme čakal mimoriadne emotívny "doják", pri ktorom mi nebudú stačiť vreckovky. Nič také sa ale nedialo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Môj postoj k romantickým filmom je taký, že ich milujem, ale bohužiaľ akosi 99% z nich za veľa nestojí. K tomu patrí aj Notebook, čoby chladná romantika iba s jednou skutočne dobrou romantickou scénou - scéna v daždi, čo je na plagáte. Trochu mi boli nesympatické niektoré postavy - hlavne hlavný hrdina zo začiatku, ale potom sa to zlepšilo. "Alternatívna" dejová línia s čítaním knižky ma veľmi nezaujala, i keď ku koncu to začínalo byť fajn ... a bolo by to fajn, ak by sa to skončilo asi tak o 5 minút skôr. Ten koniec bol už fakt dosť prehnaný i na mňa ... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Srdce si nevybírá. A můj milovaný žánr sladkobolné romance mi nabídl svůj klenot v době, kdy na diváka narážky na Notebook nevyskakovaly z každého druhého seriálu a divák nevěděl, do čeho jde. ON tak byl čestný sympaťák z chudých poměrů, ONA pak trochu moc rozverná, ale upřímná kráska z poměrů bohatých. A i v krajně nepříznivých okolnostech se zrodila obrovská láska. Jsou zkrátka projekce, na které se nezapomíná, takže ještě deset let poté, co jsem tenhle zápisník poprvé otevřel, mám silně v paměti, jak mě film položil. Nebylo to o zvratech, o pointách, o překvapení. Ta síla byla v dojemných scénách, úchvatné kameře a hořlavě přitažlivé hlavní dvojici. A vždycky si proto budu stát za tím, že pro beznadějné romantiky je tohle absolutní povinnost. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Ryan Gosling, scény v dešti patří k tomu nejkrásnějšímu co mi zatím romantický žánr nabídl -závěr mohl být i jiný, film klidně mohl být ještě více dramatický/// Pěkné, romantické, příliš dojemné a ve skutečnosti moc krásný příběh, který by jste sami chtěli prožít. Jak jedna letní láska zahýbe osudy. A přáli by ste si aby trvala věčně. Na to vám však dá odpověď až závěr tohoto krásného filmu./// Celkem 81%/// ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikto nezabudne na svoju prvú lásku.“ Znie to pateticky, však? Taký je ale celý ZÁPISNÍK JEDNEJ LÁSKY. Je o láske. Robí česť romantickému žánru, dokonca takú, že nemám výčitky svedomia šupnúť ho k najultimátnejším romancám na svete (CASABLANCA, SPOMIENKY NA AFRIKU, ANGLICKÝ PACIENT). Snímka pôsobí "štandardne", ako keby chcel niekto schválne dať do jedného romantického filmu čo najviac klišé. Tvorcovia sa ale v skutočnosti inšpirovali Hitchcockom a jeho "je lepšie s klišé začať, ako skončiť". Skutočne – hoci si budete myslieť, že viete, ako niektoré scény/postavy skončia, snímka v poslednej chvíli prudko zmení smer a vyberie sa cestou originálneho riešenia, ktoré trhá srdce. Režisér s kameramanom ponúkajú smršť ťažko zabudnuteľných scén, z nich asi najviac osloví monumentálny záber so stovkami labutí. Hlavnou devízou snímky však nie sú ani tak magické scény, dialógy či pôsobivá vizuálna stránka, ale strhujúce herecké výkony. Dominuje im fantastický romantický pár McAdamsová/Gosling, ktorému uveríte každú emóciu a ktorým by ostatné filmové páry mali povinne závidieť. Ich chémia je taká, až sa čudujem, že sa po nakrúcaní nezobrali. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (54)

  • Rachel McAdams (Allie) a Ryan Gosling (Noah) se před natáčením na několik týdnů přestěhovali do Jižní Karolíny, aby nastudovali odpovídající přízvuk a nasáli jižanskou atmosféru. (jenik71)
  • Veľká časť deja filmu sa odohráva na ostrove Seabrook a jeho okolí, čo je skutočne jeden z „morských ostrovov“ Južnej Karolíny. Avšak reálne sa tam nenatočila ani jedna scéna. (Arsenal83)
  • Nicholas Sparks, autor knižní předlohy, řekl, že se při psaní knihy inspiroval příběhem babičky a dědečka své manželky. (SONY_)

Související novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (více)

Reklama

Reklama