Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Všehovšudy standardní road movie o mladíkovi, který se po zjištění smrtelné nemoci, vydává napříč Kanadou. Nechybí hovory o smyslu života, vypravěč, který komentuje hrdinovu "životní" cestu, sympatický hlavní hrdina, krásné exteriéry a příjemný hudební doprovod. Prostě vše co má správný road movie mít. ()

Judas 

všechny recenze uživatele

Dramata o umírajících mám rád, neexistuje snad silnější téma. Ale ovšem tento film má jenom málo nápadů. Cesta-hledání sebe sama-rekapitulace předešlého života-a závěr uzavřený deskami vlastní knihy, to tu již bylo a místo umírajícího se může dosadit, kterýkoli člověk s krizí středního věku a výsledný dopad bude podobný (samozřejmě smrtelně nemocný předčí jakoukoli krizi). Toto drama, tak jak je, je bohužel nuceno zapadnout v zapomnění, hlouběji se nedotkne. ()

Reklama

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Dílko o chlapíkovi, kterýžto jel hledat skřítky, když zjistil, že má rakovinu. Když jsem byl menší a měl jsem delší vlasy, každé ráno jsem se probudil rozcuchán na kašu a mama říkavala, že mám na hlavě skřítky. Už přes pět let ale naneštěstí jedu bílou ligu aka na 3mm každý týden jak ve skinheadském státě, takže jsem skřítky už dlouho neviděl. Kurva ale jebu to, jestli v únoru zajebu jednu život-definující zkoušku, tak si nechám vlasy dorůst a ranní stokovačka se skřítkama opět začne. Oni totiž skutečně existují. Ví to hlavní hrdina Ben a vím to i já. Nádherný film, který mi krásně emotivně ujebal a doporučuji všem, co stokujou se skřítky jak ráno, tak vlastně kdykoliv. Jo a ještě poslední věc - Co byste udělali Vy, kdybyste věděli, že máte jen jeden den, jeden týden nebo jeden měsíc života? Kam byste si zaletěli na oblíbený drink? Na jakou kapelu byste šli zapařit? Kde byste hledali skřítky? Komu byste vyznali lásku? Jaké přání byste si vyplnili? ......a víte co bych udělal já? Hihihhihh ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Propravdě jsem velice mile překvapená. Z filmu, který se v traileru zdál být něco mezi LONG WAY ROUND a INTO THE WILD, se vyklubal snímek dle mého poveděně natočený i zpracovaný. Chválím atmosféru filmu, která se pohybuje někde mezi hořko-smutnou komedií a fotografickým průvodcem kanadských kuriozit. Humor, kterého se divákovi dostává je srozumitelný, ačkoli občas mi přijde, že je i poněkud britský, což je ale na druhou stranu dobře, protože jinak obohacuje smutné pozadí příběhu. Dělá mi velikou radost styl vyprávění a to, jak hlavní postava Bena vidí znamení prakticky ve všem, co ho na cestách potká (popravdě mě to dává jistotu, že snad nejsem jediný člověk, který to tak dělá :D ) Herecky není film nějak extrémě propracovaný, faktem však zůstává, že Josh Jackson se s postavou krásně srostl, takže film působí reálně. Jinak pěkná hudba a prostředí. A jako bonus je zde scéna pro hokejové fanoušky...no co víc si přát? :P ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Road movie nielen o rakovine ale hlavne o tom,čo je v živote dôležité...čo je podstatné preto aby sme vedeli,že žijeme aj mimo toho,že máme pred sebou pomyslený koniec života...aby sme žili aj vtedy keď neumierame...film má úžasnú atmosféru ktorá je miestami až mokro smutná a v momente sa zasmejeme na .... napr. na ježišovi. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)
  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama