Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V súčasnosti sa s filmami tohoto typu roztrhlo vrece, v podstate niekoľkokrát za rok vyjde niečo o rakovine a iných chorobách a mnohé z nich sú len tlačenkou na city. Ale tento film až taký nie je, nie je silený a v podstate v rámci svojho žánru „umierajúcich teenagerov” priekopnícky. Kresťanská vložka nebola na škodu, naopak, dávala nádej. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11,8miliónaTržby USA $41,281,092Tržby Celosvetovo $47,494,916║ nakoniec moc chytilo, dojemné, silné, na prekvapenie Shankman to zvládol nad mieru a neotrávil "vyumelkovaným" príbehom ako som spočiatku čakal, Mandy Moore je zlatá /80%/ ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Hodně krásný film, který hraje na všechny emoční struny a hraje na ně opravdu příjemně a jemně. Tlak zahraný na emoce diváka je sice hodně patrný, ale přitom zbytečně netlačí na pilu a postupně se tak rozehrává příjemná hra dvou lidí, kteří se do sebe zamilovali. V jejich nelehkých osudech jim nejde jejich lásku nepřát. Někomu se může zdát, že je to zbytečně přeslazené; špatný chlapec se zamiluje do dívky, která je nadpřirozeně hodná a vzorná, přesto je osudem potrestaná těžkou nemocí. Rozbíhá se tak souboj protikladů. Po pomalém rozjezdu se rozvíjí milostná romance s předvídatelným závěrem. Přesto si ale myslím, že finále některé diváky přeci jenom trochu zaskočí, neboť to nebude přesně tak, jak se očekává. Dalším velkým plusem filmu je kvalitní scénář a skvělé herecké výkony dvou hlavních představitelů. Po dlouhé době jde o romantické drama, které není jen o sexu, ale hlavně o lásce, pocitech, zodpovědnosti a snaze dokázat něco víc. Hlavně nezištně milovat. "But our love is like the wind. I can't see it, but I can feel it." ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dokud jsou všichni hodní, upřímní, milí a starostliví nebo naopak zlí a zákeřní, tak jsem se i já ušklíbal nad tím, že takhle černobíle to snad ani není myšleno vážně. Ale jakmile zadá hlavní hrdina první důvody k sympatiím a Mandy Moore zazpívá na pódiu, nebylo pochyb, že se v tomhle najdu. Sladkobolná romance jak má být, včetně přestřeleného finálního patosu, ale i upřímných dráždidel slzných kanálků. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Ustredni dvojice je vazne skvele vybrana, vypadaji spolu uchvatne. Zvlast Shane se predvedl a ty jeho zamilovane pohledy jsou srdcervouci (bez debat jeho nejlepsi herecky vykon). Je to pribeh o prave, ciste a nevinne lasce, takze to pro dnesni pubertaky asi moc nebude. Na muj vkus je Mandy az moc zbozna, ale stejne me to dojalo, klise neklise. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Auto, ktoré mal vo filme Shane West sa tomuto hercovi tak páčilo, že si ho kúpil za 5000 dolárov. (ladko)
  • Pro natáčení bylo použito několik lokací ze seriálu Dawsonův svět – jmenovitě škola, nemocnice a dům Landona. (HellFire)

Reklama

Reklama