Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Absolutně sem nepochopila tak vysoké hodnocení a to z několika důvodů: 1.Hlavní kluk je drsňák, žije pro partu a image, ohlíží se jen na sebe, polomrtvýho kluka (jeho vinou!) nechá být a utíká pryč, no prostě nic, co byste si chtěli nastěhovat domů. A pak spatří ji. Ne, nepadne na kolena. Vysměje se jí. Ona pak něco zahuhlá a bem, je z toho láska jak trám. A děsně jí miluje a na svoje kámoše kašle a je najednou tak strašně hodnej a pozornej a prohlédne jak hloupý a špatný byl. Šikovnej, že jo? a to ani nemusel být ve vězení. 2. Hlavní holka je naivní káča, která furt mele ňáký hovna o bohu a je tak otravná až mě to fyzicky bolelo. S tím svým svetrem a mastňáckou ofinou je jak stvořená pro našeho drsňáka. Poučí drsňáka o tom, jak jí nezajímá co si o ní ostatní myslí aby se pak vzápetí téměř složila, protože nějaká buchta přišpendlí obrázek její hlavy na obrázek ňáký kočky ve spoďárech. 3. drsňákův problém s tatíkem mě vyloženě iritoval. Hele co je to s těma američanama? Nebudu s jedním z rodičů mluvit, protože se rozvedli. Bůhů, no fakt. 4. Umíráš, tak se vezmeme. Bude to supr. Cože, ty chceš hvězdičku z nebe? Žádnej problém, umíráš, tak já skočim do spaceship a budu tu v cukuletu. 5. A po čtyřech letech, kdy už je naivka dávno pod kytkama se dozvídáme, že drsňák studuje medicínu a má všechny rád a všichni zase mají rádi jeho. No a pak se chytneme za ruce a vyskočíme z okna. Otřesný film u kterého sem byla strašně vzteklá. Jedna hvězda za to, že mám pocit, že existují i horší filmy. A nemyslím, že to je sladké, je to jen hrozně, ale fakt hrozně blbé. Nejpříšernější a nejotřesnější romantický film, který sem kdy viděla. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mám nutkání dát nižší hodnocení, protože film je až příliš přeslazený, vhodný pro teenagery, kteří se mohou v hlavní dvojici lépe vidět a z mnoha scén se daleko více takříkajíc posadí na zadek. Pro diváky, které již ošlehal život a učinil z nich cyniky, bude pak tento počin pouze cukrkandlovým koktejlem, jehož sladkost místy bude svírat obličej. Ve své podstatě je snímek značně předvídatelný a přestože závěr je značně emotivní, nepůsobil na mne tak silně, dojemně a opravdově jako mnohem starší Love Story. Dodatek: Po delším čase a rozmyslu ubírám hvězdičku. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ľahko nadpriemerný film, ktorý ocení mladšie publikum teenagerov. Príbeh tohto romantického filmu je všedný a v závere pôsobí ako klišé, no predsa len ma niečim zaujal. Hlavná dvojica je veľmi sympatická, medzi hercami je chémia a divák im drží palce, aby našli šťastie. Scenár nie je prehnane sladký (čo je len plus) a soundtrack je pekný. Všetky slabšie momenty striedajú tie lepšie, ja som sa bavil, čisté štyri. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když se v reálném životě potkají dvě protikladné povahy s diametrálně odlišným hodnotovým systémem, životním stylem, zájmy, morálkou a způsobem oblékaní, obvykle to končí ignorací či konfliktem. V americkém romantickém filmu lze samozřejmě očekávat něco docela jiného, lásku jako trám, která hory přenáší, štěstí plodí... Žila byla zapálená křesťanka, čestná dívenka, nadšená intelektuálka, bezmála vědkyně, která špatně věděla, že i Einstein sdílel její nábožné zanícení (jak mylně tvrdí na počátku filmu). Povrchňáci z americké střední neměli ji rádi. Měli ale rádi sebe, auta, šikanu, mrduňk a ostentativní pohrdání ostatními. V jednom však číhá zárodek dobroty... Nyní, potenciální diváku, táži se tě, co bude dál? Co myslíš? ... Správně, je čas na onu lásku. Následují SPOILERY. Co myslíš dále, diváku, bude se stydět před povrchními kamarády? Bude. Překoná to? Překoná. Napraví ho láska? Napraví? ....Ale co to, sotva uplynula hodina, co budeme dělat dál? Čárymáryfuk a je tu leukémie, s holkou je to nahnutý... Ale dobře to dopadlo, napravenec ji ještě před smrtí stihl splnit všechno z jejího kýčovitého seznau přání. Např. být na dvou místech současně. Ale hlavně, zažít zázrak. To byl totiž on. Ten kluk. Nevím, co k tomu řekne Svatá Stolice, ale já kýč, který je špatný i mezi kýči, nebudu hodnotit mile. Odpad Dlouhou cestu minul jen proto, že v úvodní scéně kamera relativně zajímavě projížděla skrz skupinku teenagerů. Hádám, že právě tady štáb vyčerpal veškerý svůj um. Téměř odpad. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů, který ukazuje, jak je láska krásná, ale i smutná. Netušíme, kdy přijde a ani, kdy odejde. Proto chceme být s tím druhým každou sekundu, co to jde, protože nevíme, kdy o něho můžeme přijít. Chceme s ním být v dobrém i zlém a uděláme všechno jen proto, abychom viděli úsměv na jeho tváři a věděli, že je šťastný. „Láska je jako vítr, není vidět, ale jde cítit.“ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Soundtrack obsahuje mnoho písní skupiny Switchfoot, která byla svého času známá pouze v rodném San Diegu. Mandy Moore byla velkou fanynkou této skupiny a z velké části se podílela na účasti skupiny ve filmu. (HellFire)
  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy Landon (Shane West) vezme večer Jamie (Mandy Moore) na hranice státu Severní Karolíny s Virginií. Ve skutečnosti k nejbližším hranicím tohoto státu z města Beaufort to jsou více než 3 hodiny. To samé z města Wilmington, kde se fim skutečně natáčel. (noirre)
  • Píseň, kterou pouští Jamie v rádiu při jízdě autem „If You Believe“ zpěvačky Rachael Lampové můžete slyšet na soundtracku. (HellFire)

Reklama

Reklama