Reklama

Reklama

Všechno úplně všechno

  • USA Everything, Everything (více)
Trailer 2

Madeline je sedmnáct a hodně čte. Nic jiného totiž dělat nemůže. Její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem, a proto je stále zavřená doma ve svém sterilním pokoji. Společnost jí dělá jen matka a ošetřovatelka. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i kluk Olly. Jelikož se nemůže se záhadným sousedem setkat, začnou si psát emaily. Madeline si tak během krátkého času uvědomí, že její život není skutečný, a proto nabere odvahu všechno risknout... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (109)

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Myslím, že si tenhle film zaslouží vyšší hodnocení. Byl to příběh v jádru hodně jednoduchý, to se však divák dozví, až na jeho konci. Velice se mi líbil, nebylo na něm nic, co bych změnila. Na jednu stranu chápu tu matku, ale na druhou i tu dceru. Jedna chtěla to nejlepší pro sebe, druhá chtěla normálně žít. Kdyby jí to bylo už od mala umožněno, mohlo by to dopadnout úplně jinak. Ale kdo by jiný konec chtěl? Já rozhodně ne. Nevím, co bych dělala být v Madyině situaci, ale asi bych toužila poznat svět, jsem ráda, že se jí to mohlo podařit. A jsem na vážkách, jestli mám film doporučovat nebo ne. Je o silné lásce, pochopení a o obrovské odvaze, takže komu tyto vlastnosti vyhovují, měl by se na něj, alespoň dle mého názoru, podívat. Já jsem si jej celkem užila a jeho shlédnutí rozhodně nelituju. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Hlavní hrdinka je od útlého věku zavřena ve skleněné bublině, anžto okolní svět je pro ni smrtící. Jaká smůla! Co se však nestane. Hned do vedlejšího baráku se nastěhuje děsně kůl chlapec, ze kterého si přímo zmáčí bombarďáky a rozhodne se spáchat sebevraždu. Takhle nějak v kostce proběhne tato romantická záležitost, která očividně cílí na publikum o polovinu mladší, než jsem já. Každý tedy pochopí, že jsem nebyl dvakrát nadšen. Nevytrhla to ani matka, ke které mohl člověk cítit alespoň mizivé sympatie, kdyby to byla luxusní zachovalá čtyřicítka a ne hnusná černoška s Martovským syndromem a nosem jako prdel. Zápletka neoriginální, děj vcelku nudný a místy i pitomý. Připomíná mi to televizní filmy od Disneye ve studiu Kamarád. Inu, taková ta klasika pro dětské romantické duše, které niterně krvácí při sledování Rosa*undy Pič*rové! Ostatní důrazně odrazuji. 40% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Čo je alfou a omegou pri všetkých romantických filmoch? Mať charizmatické postavy so vzájomnou iskrou. Je jasné, že od YA nečakám scény nabité ťaživou živelnou láskou (aj okrem toho, že by to vyznelo naozaj čudne), ale kto by chcel preboha pozerať na sympatický párik, ktorého chémia je tak na úrovni kamarátstva zo strednej školy? Everything, Everything trpí presne týmto problémom. Všetky tie nesmelé pohľady a slová vyznievajú ohromne prázdne a citový vzťah si nevytvoríte prakticky vôbec. Rovnako je to aj s chorobou hlavnej predstaviteľky. Zatiaľ čo napríklad pri The Fault in Our Stars, ste pocit strachu zo straty cítili na vlastnej koži, tu choroba Maddy pôsobí ako nie poriadne ujasnená a zle prevedená dejová barlička. Na vine však nie sú hviezdy ale scenár. Ten sa snaží natlačiť do 96 minútovej stopáže všetko, čo sa mohlo odohrávať v knihe, ale ani jeden z aspektov (počnúc láskou, končiac výletmi do fantázie) nie je dotiahnutý do konca. Ide teda o romantiku ktorú si užijú mladší a nenáročný diváci. 58% ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

Film bych přirovnal k bábovce. Je suchý. Když ho neuvidíte, vůbec o nic nepřijdete. Tedy kromě zjištění, že získat kreditku je vlastně strašně jednoduchá věc. Zřejmě i včetně toho, že se na ní vygeneruje nekonečné množství peněz. Ale jako jo, líbilo by se mi to. Kdyby mi bylo patnáct. A byl bych holka. To by mi totiž nevadila ta šablonovitost, sterilní herecký výkony a nudnej soundtrack. A to šokující odhalení na konci bylo neskutečně dementní. Phew. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První půlka vydá na klasickou teen limonádu, kde je všechno standardně jak známe, včetně hlavní, poměrně sympatické, dvojky. (Amandla Stenberg se od Hunger Games změnila k nepoznání a nutno říci, že do krásy a to jsem si myslel, že byla ve dvojce). V té druhé jsem byl naopak poměrně zklamán, že už se nejede dle zajeté linie, ačkoliv dějový zvrat, který je sice jednoduchý, ovšem taky poměrně originální a nečekaný. Věřím, že Everything, Everything (bombovej název žejo :D) si za nějakou dobu pustím znovu, protože krom děje je to poměrně zručně natočená dramedie, která se od ostatních protějšků nemusí stydět za svou jednoduchost a hloupost a člověk se poměrně dobře baví po celou dobu. Možná jsem ale v koutku duše přecejen doufal v malinko víc...7/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Hodinky, které Olly (Nick Robinson) nosí, jsou Casio F-91w a nyní je vlastní fanoušek z New Yorku. (TaNya_)
  • Ve filmu Maddyina matka říká, že Olly (Nick Robinson) potřebuje ostříhat. V knize má však Olly hlavu oholenou. (michy9073)
  • Ve filmu je několik rozdílů oproti knižní předloze. Ve filmu má Olly (Nick Robinson) oči hnědé, ale v knížce jsou důrazně popisovány oči modré jako oceán. Dále je v knížce uvedeno, že hlavní dvojice si posílá e-maily, kdežto ve filmu využívají textové zprávy. (TaNya_)

Reklama

Reklama