Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 578)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je po všem! Je to v hajzlu! Co teď kurva budeme dělat? Co budeme dělat?..... Cameron vedel čo bude robiť. Pridal na výprave, pridal (podstatne) na akcii, pridal na počte Votrelcov, na dynamike, pridal viac členov posádky a pridal im zbrane aby tie mimozemské svine mali ako ničiť. Stratilo to niečo na celkovej atmosfére? Vôbec. Pravdaže už to možno celé nie je tak desivé a prekvapivé ako jednotka, ale nápadov a hororových momentov to má stále dosť. Vždy ma to veľmi bavilo a ten záverečný súboj je nezabudnuteľný. Možno najlepší filmový súboj aký som kedy videl (videl som ho asi 50-krát). Párádna akcia, atmosféra a BOMBASTICKÉ finále. Spolu s jednotkou jeden z mojich najoblubenejšich filmov vôbec. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

To jste věděli, jak je ve filmu ten vtip o ilegálním vetřelci (anglicky je to vlastně ilegální přistěhovalec), tak to je podle pravdy? Představitelka Vasquezové totiž přišla na konkurz na podpatcích, s dlouhým hárem a v červených sexy šatech, protože si myslela, že je to něco o ilegálních přistěhovalcích z Mexika. A i přesto tu roli dostala. Vetřelci jsou výtečnou melanží SF, napětí a akce, to všechno podpořeno sympatickými herci a dobrými výkony. Nejvíc mě asi dostalo, že tvůrci měli celkem šest vetřelčích převleků, i když to díky střihu vypadá, jako by jich byly stovky. Film je to výtečnej, miloval jsem ho jako dítě a miluju ho i teď. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

James Cameron a jeho varianta Vetřelce. Jak už jsem mnohokrát napsal, obdivuji celou ságu o vetřelci především díky různému přístupu tvůrců, kteří si sami látku využili podle sebe a docílili tak rozdílných filmových zážitků. Tento film od Camerona je akční peckou, která se nebojí atmosférou a dějem konkurovat i dnešní produkci (popravdě ji většinou silně překonává). Příjemně potěší i casting. Přesto film má mnoho silných elementů, jako tempo, atmosféru, akci a vše okolo. Jde o skvěle zvládnutý film ve všech detailech. Pro mě osobně asi nejzajímavější a z časového hlediska nejzábavnější film z celé ságy. O velkém finále a scéně ve výtahu ala klasické akční filmy "vezmu si vše a všechny vykosím" ani nemluvě. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když v roce 1979 natočil Ridley Scott svého Vetřelce, znamenalo to obrovské oživení žánru a rehabilitaci ošklivých kosmických příšer jako rekvizity dobrodružných sci-fi hororů. Přes to všechno trvalo dlouhých sedm let, než se produkční studio odhodlalo natočit pokračování a jeho výrobou nebyl pověřen nikdo jiný než James Cameron, který po svém triumfálním uvedení Terminátora získal punc režisérské hvězdy první třídy. Scifističtí fanoušci mezitím byli mystifikováni několika levnými béčky, které parazitovaly na jménu Vetřelce - typickým byl italský Alien 2 - sulla terra z roku 1980. Cameronovi Vetřelci doslova převálcovali kinosály ve Spojených státech i v zahraničí. Byli označeni jak fanoušky, tak i odbornou kritikou za nejlepší sci-fi snímek roku. Šel jsem na něj do kina s velkým očekáváním a můj první dojem byl spíš rozpačitý, protože ve filmu absentuje hororová atmosféra prvního dílu a jde mnohem spíš o velkoryse natočené akční válečné sci-fi drama. Je ovšem nasnímané s maximální důkladností, profesionalitou a neobyčejnou autorskou invencí. Předkládané schéma děje se sice blíží tomu, co divák zažil v jedničce, ale Cameron přidal motiv vetřelčí královny a celého společenství čítajícího na dvě stovky vetřelců. Divák se může pokochat útokem několika desítek monster najednou. Studio přistoupilo k realizaci s mimořádnou velkorysostí, rozpočet umožnil využít na tehdejší dobu špičkové technologie, což se vyplatilo. Vetřelčí královna byla ovládaná hydraulikou, ale v jejím těle se navíc skrývali dva lidé a části těla ovládali mechanicky obyčejným drátem. Pohyb netvorů měl připomínat obří hmyz ve stylu kudlanky nábožné a krtonožky zároveň. Cameron zároveň zaplnil plátno množstvím postav tvrdých řemeslných válečníků, kteří by byli ozdobou jakéhokoli akčního filmu. Scénář rafinovaně použil motiv střetnutí lidské ženy bránící dítě s vetřelčí královnou bránící své potomstvo. Scéna, kde se malá Newt obrací k Ripleyové s výkřikem "Maminko" je maximálně emotivní. Koktejl sci-fi, hororu a akčního dramatu stoprocentně zabral. Jakkoli je mi bližší styl Ridleyho Scotta, před Cameronovým dílem je nutné smeknout. Celkový dojem: 95 %. Film patří do zlatého fondu sci-fi. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Musím začít jedním slovem - MARIŇÁCI !!!!!!!! S těmi totiž tahle řežba stojí a padá. Cameron se chopil díla s takovou vervou, až kyselina stříká proudem...z čehož je jasné, že jednoho jediného, v temnotách skrytého děsivého útočníka vystřídá tisícihlavé stádo agresivních monster, kterému tentokrát nebudou čelit takřka neozbrojení vesmírní špeditéři, ale špičkově trénovaná jednotka (taktéž vesmírných) Mariňáků, slint slint.... extáze....seržant Michael Biehn, OTZ Vasquezová, android Bishop, partička k nezaplacení. A jejich hlášky jsou nezapomenutelné. Smícháme to se skvělými efekty, prací se světlem, nádhernými zbraněmi a to vše štědře zalijeme krví a slizem, a zůstane nám božská adrenalinová podívaná. A poslyšená, protože i hudba je skvělá. A zvuk motion scanu vám snad ani nemusím připomínat.... Není to umění, ale i tak je to klasika;) 90% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Signál, který Nostromo zavedl k opuštěné lodi, by měla slyšet plavidla zapojená do počáteční kolonizace LV-426 nebo lodě zásobující kolonii, přesto zůstává po dobu 57 let nezjištěný. Režisér James Cameron již několikrát uvedl, že zařízení generující signál bylo poškozeno nebo zničeno sopečnou činností v době mezi prvním filmem a kolonizací LV-426, zatímco videohra „Alien: Isolation“ z roku 2014 říká, že maják vypnul Henry Marlow z lodi Anesidora, která v mezidobí signál detekovala. Samotný film však neposkytuje žádné vysvětlení. (Jan.Kanak)
  • Mariňáci jsou si jistí, že Xenomorphové dříve či později prolomí jejich zabezpečený obvod, ale teprve poté, kdy hrozí zhroucení výrobníku atmosféry, někdo navrhne přivolat druhou výsadkovou loď ze Sulaca. (Jan.Kanak)
  • O událostech na LV-426 před příjezdem Ripleyové (Sigourney Weaver) a koloniálních námořníků pojednává knižní prequel Christophera Goldena „Vetřelec: Peklo“ (v originálním názvu „Alien: River of Pain“) z roku 2014. (st4nford)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama