Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 579)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strach z neznámého obcházející Nostromo je pryč. Nyní je zlo definováno a může začít vesmírná řezničina s kyselinou tryskající na všechny strany. V rukou někoho jiného by to nejspíš dopadlo katastrofálně, naštěstí Cameron je zárukou dobře odvedené režisérské práce. Bill Paxton drží zajímavý primát, neboť ho postupně krouhly všechny legendární sci-fi figury (Terminátor, Vetřelec a Predátor). Director´s cut: Není se co divit bídnému konci kolonie, když tomu velel kapitán Hollister.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Komentar k Special Edition. Tohle je megalni masakr. Cameron to rozjel pekne ve velkym, strasna halda vetrelcu, jejich matka, zajimavej, ale predvidatelnej pribeh (Zvlast kdyz to clovek videl hodnekrat.), lepsi triky, lepsi kamera a lepsi hudba. Navic tu je od zacatku soustredena pozornost na Sigourney, ktera je tady jeste vostrejsi nez predtim a kdyz vezme do ruky bouchacky, rozstrily toho vic nez marinaci. I kdyz vetrelci nastoupi az zhruba po hodine filmu, dej predtim nenudi, hezky navaze na prvni dil a hezky se seznamime s posadkou a dej je zajimavej. Pak nastane 90 minut hodne napinavy rezby, zakoncene perfektnim "pestnim" soubojem. Navic se tu predstavi totalni krutak Bishop Lance Henriksen, kterej udela vychytavku s nozem a nakonec vytece. Z dalsich hercu se mi docela libil Bill Paxton, posranej az za usima a pak Michael Biehn, kterej hral taky dost dobre. A i ta mala holka byla dobra. Nejlepsi dil. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Cameron přitvrdil, vedle napětí (i toho tu je dost) se přidala akce, místo party ztroskotanců bojujících o život na scénu přichází parta mariňáků s drsnými hláškami a účinnými zbraněmi. Místo temného klaustrofobického sci-fi hororu, přichází hororový sci-fi akční film. I Hornerova hudba je dynamičtější než Goldsmithovy temné tóny. Závěr je navíc řemeslníkem Cameronem v podstatě přesně obkreslen z jedničky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18,5miliónaTržby USA $85,160,248Tržby Celosvetovo $183,316,455║ __Dokonalé Majstrovské Dielo!!! __ /100%/(kino verzia)__ __/videl v kine režisérsku verziu: 120%/(režisérska verzia- 6.10.2015 som mal možnosť vidieť rozšírenú verziu filmu v kine a stálo to za to, neskutočný zážitok, moje sny sa raz za čas plnia)) ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jednička vetřelce byla perfektní (hustá atmosféra, napětí), ale co naplat, dvojka ji snad i o kousek předčila, a to zejména v akci. Přestože je film z roku 1986, jeho akční scény by se mohly směle měřit s těmi současnými, přijdou mi mnohem působivější než dnešní "vypulírované" postmatrixové kung-fu. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Ve filmu měla být scéna společné sprchy probuzených mariňáků na palubě Sulaca a právě při mytí rozebírali, že Ripley (Sigourney Weaver) už předtím Vetřelce viděla. Sekvence byla pro film naplánována, ale před natáčením byla vyřazena, protože herečky nebyly ochotny hrát nahé. (Jan.Kanak)
  • Kolóniu Hadley´s Hope na planéte LV-426 obýva 158 ľudí. (GTS_PUNK)
  • Speciální edice filmu obsahuje původně vystřiženou několikaminutovou scénu, kde vojín Hudson (Bill Paxton) instaluje a použije 4 robotické kulomety UA-571-C (Automated Sentry Guns; Robot Sentry) k zastavení vetřelců lezoucích přístupovými tunely do věže hlavního komplexu, kde se posádka opevnila. (8mm)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama