Reklama

Reklama

Vychováni vlky

(seriál)
  • USA Raised by Wolves
Trailer 2
USA, (2020–2022), 14 h 58 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Aaron Guzikowski
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Sci-fi seriál Vychováni vlky od mistrného vypravěče a filmového tvůrce Ridleyho Scotta pojednává o dvou androidech – Otci a Matce – pověřených výchovou lidských dětí na tajemné panenské planetě. Když začnou náboženské rozdíly ohrožovat soudržnost rozrůstající se kolonie lidí, androidi zjistí, že ovládat lidskou víru je zrádný a obtížný úkol. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (168)

martinolcz 

všechny recenze uživatele

Již v počátku ve mně seriál vyvolával podobné pocity, jako Scottův Prométheus. Podobnost je ale v té horší stránce. V Raised by Wolves je ještě více rozvíjeno téma překombinovaného fenoménu náboženství, androidů, biblického symbolismu a počátků lidské rasy. Prostor zdánlivě nezasažené planety biologickými organismy, ve kterém se jako rytíři křížových výprav motají lacině působící přeživší věřící ze Země, měl jistou atmosféru a nemohu říct, že by z toho nebylo místy cítit napětí. To, že bylo vždy jen naznačeno a k nějakému celkovému osvětlení skutečnosti nedošlo, fungovalo celkem dobře. V průběhu záhadného děje jsem ale stále čekal na nějaké vyvrcholení, ve kterém vše zapadne dohromady, nebo které odhalí nečekanou pointu. K jakémusi vyvrcholení sice došlo, ale k velkému zklamání působilo spíš nelogicky a absurdně. Opravdu doufám, že další série přinese něco trošku méně zmateného. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

U Mithry, vyklubal se z toho nakonec podivný hybrid. Scottové dodávají skvělou vizuální formu a slibují hodně. Nutí diváka klást otázky, neodpovídají, ale v poslední epizodě zahrají až příliš otřepanou písničku. Vlci mají skvělé momenty, ale čas od času jsou tak neuvěřitelně pitomí až to bolí. A snaha o emocionální vyhrocenost u androidů bude vždycky působit podivně. Herecky ovšem super... jen Fimmel hraje každou postavu úplně stejně. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První díly mě upoutaly zajímavou výchozí situací, odhalováním daného vesmíru a potenciálem který to v sobě má.. aby se to následně zase (jako poslední dobou všechno v čem má prsty R. Scott) rozbředlo v jakési nepřesvědčivé a roztěkané cosi co jakoby vlastně vůbec neví co chce vyprávět.. Popravdě mě taky dost iritoval T.Fimmel, který se od Vikingů jakoby neposunul vůbec nikam a hraje zase -víceméně- tu stejnou postavu (včetně stejného účesu, což je vlastně až trapné).. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ridley Scott kdysy dávno natočil povedeného Vetřelce a od té doby má každý pocit, že “praotec vetřelec” je nějaký machr přes sci-fi. Není. Covenant... Prometheus... vše stejná slátanina (a idiocie) jako celé Raised by wolves. 10 episod čumíte na něco, co se rozvíjí tak nějak náhodně a skládá zcela bez logiky. Pokud by alespoň děj “jel” jako první a poslední epizoda, ještě možná by to fungovalo. Bohužel celý prostředek série je plácání o ničem a vata. Nakonec se stejně nedozvíte o co jde. Dál potom výběr herců. Stručně: tragedie. Travis Fimmel má všude stejný styl projevu jako nasadil ve Vikingách. Prostě to není herec ani omylem. Tupě se tvářící robomatka. Vrcholně protivný “Kampion”. Tlupa multi-kulti harantů působí až groteskním dojmem (jak zoufale je osažena každá rasa, aby si někdo asi nestěžoval). Atd. Dále, retardované kostýmy... já nevím jestli se tomuhle smát nebo brečet. Podrobněji u jednotlivých epizod. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„NOVÝ SVĚT, KTERÝ ZAPOČNEŠ, NEBUDE MÍT PROBLÉMY, KTERÉ UKONČILY SVĚT TADY NA ZEMI. JSI POSLEDNÍ NADĚJE LIDSTVA....“ /// Celkem dlouho nevím, co si o tom myslet. Technicky dokonalý, precizně vyprávěný… ale takový sporý, chudý na děj. Není to žádný rozmáchlý sci-fi. Spíš komorní. Jedna planeta, dvě skupiny – androidi s děckama a lidi, vyznávající bezmezně víru. Do toho zvíře a mysteriózní úkaz. Postupně mě to vtahuje víc a víc, ale stejně čekám, co z toho nakonec… že by prequel k Vetřelci? Hodně mě bavěj herecký výkony „androidů“ a překvapujou ty neustálý ideový pochody a rozpory. Není to obyčejný, je to … prostě androidní drama! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nikdy jsem si nedovedl představit, že přijde doba, kdy budu mít androidy raději než lidi. 2.) Nevím co vznikne, když počítač ošuká počítač. 3.) Thx za titule „Petr Finkous“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (305)

Zajímavosti (6)

  • Karimatky, ktoré používajú vo filme, sa nápadne podobajú na populárne Ridgerest karimatky od firmy Thermarest. (Jumar)
  • Zvláštny útvar nájdený v púšti má tvar dodekaédru. Jedná sa o dvanásten, ktorý je jedným z Platónskych telies. (Jumar)

Související novinky

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

13.08.2022

Apple TV+ si pro sebe v poslední době ukradlo spoustu velkých talentů a jinak tomu nebude ani na následujícím projektu. U tvorby seriálu Sinking Spring, nové krimi z prostředí města Filadelfie, se… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama