Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 078)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tipoval jsem, že někdo po Gravitaci natočí v podobném stylu i Vetřelce... Calvinovi nelze nefandit a právě on je hlavním hrdinou celého filmu a též jedním z mála, který se chová logicky. Jinak jde přehlídku špatných rozhodnutí v klasickém stylu, kdy jsou zachraňovatelé sami eliminováni jako první. Herecky ovšem výborné, Reynolds párkát zahlásí a Gyllenhaal je prakticky neselhávající, Rebecca Ferguson boží. Až na průměrné dění veprostřed zajímavá studie lidských přehmatů. Závěr je bezva jen kdyby mi ho nevyspoilerovali už před filmem. Celkově ovšem spokojenost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Standardní, efekty trošku béčková sci-fi podívaná. Záměrně píšu efekty, protože některými záběry si film hraje na Gravitaci, ale přitom je na něm hrozně vidět, jak je Gravitace někde úplně jinde, zatímco tento film se o tu kvalitu jenom pokouší. K plusu má ale suprovou partu, kde co herec, to borec. Takže tady zklamání neočekávejte. No a po příběhové stránce? Tam to snad nemůže být jasnější ne? Klasická sci-fi hororová fráze. Na začátku máte všechny a na konci...máte konec. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jako předkrm před chystaným Vetřelcem Life obstál solidně. Co si budeme povídat, Sci-fi hororů je jako šafránů a s 60 miliónovým rozpočtem a s tak hvězdným hereckým cástingem tím tuplem. Na příběh se zde příliš nedbá, po úvodní dvacetiminutovce film jasně rozdá karty a jedná se o vesmírnou vybíjenou s velmi kreativní potvorou, která rozhodně zaujme. Atmosféra slušně houstne, o napětí není nouze, hudba skvěle graduje a finální záběr musí potěšit každého fanouška, který na hororech vyrůstal. Jsem spokojen, skvěle natočená zábava. 75% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když jsem u Aliena snil o možnosti, jak by to asi vypadalo, jakože realističtěji, a zmíněný xenomorf odcestoval hvězdným stopem na matičku Zemi, a u filmu Gravitace o tom, kdyby hrdinka bojovala s něčím lepším, než jsou kosmovětry, netušil jsem, že se mi ten sen jednou splní. Faktic mě to bavilo a dvakrát jsem se dokonce lekl tak, až mi z toho vypěnila Kolalokova limonáda. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(Budu spoilerovat pro tento film i pro Boylovo Sunshine.) Cítím silné Sunshine vibrace, většina postav má i podobné charakterové oblouky. Jake je Cillian, Ryan je Chris Evans, Rebecca je Rose Byrne, Ariyon Bakare je ten týpek, co v Sunshine spáchal sebevraždu, Hirojuki Sanada je ten týpek, co v Sunshine nepřežil přeskok mezi loděmi a kapitánka Olga je Hirojuki Sanada, když hrál v Sunshine kapitána. Rozjezd Života se mi líbil hodně moc, střed pořád stačil mým očekáváním, konec mě bohužel neuspokojil, nejspíš kvůli kombinaci nezkušeného režiséra i scénáristů. Jde vidět, o co se snažili, ale provedení té vizi v pozadí trochu nestačí. Nepřekvapivá hudba to taky držela spíš v průměru, než že by film pozvedla na něco výjimečnějšího. Abych pokračovala v Sunshine paralelách, tak mi přijde zajímavé, že Sunshine skončil happy-endem a k titulkům začala hrát ta nejdepresivnější písnička na světě ("Avenue of Hope" je taky od té doby navždy v mém srdci), kdežto Život naopak skončil špatně a do titulků se rozjel optimistickým popěvkem. Nicméně je potřeba říct, že všechny moje výtky se vyrojily až po skončení filmu. Během sledování jsem nedokázala odtrhnout oči od obrazovky, seděla jsem doslova na okraji sedačky, a přestože byl dějový vývoj poměrně snadno odhadnutelný, jsem se i trochu bála strachy pohnout. Takže ve výsledku jsem spokojená a přála bych si víc takovýhle filmů a míň Ridley Scottů snažících se být stále relevantní vytvářením stupidních úzkoprsých mytologií. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Prvý film produkovaný spoločnosťou Skydance Media, ktorý vznikol mimo spolupráce so štúdiom Paramount. Tento projekt totiž produkčne zastrešilo štúdio Columbia Pictures. Zároveň prvý Skydance Media film klasifikovaný známkou R, a teda mládeži do 17 rokov prístupný iba s dospelým doprovodom. (beso74)
  • Severoamerické tržby filmu byly 30,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 100,5 mil. (Zdroj: ČSFD)
  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Spirit In The Sky“ od Normana Greenbauma. Stejnou si pouští i posádka ve filmu Apollo 13 (1995), při videopřenosu na Zemi. (LuCaSh)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama