Reklama

Reklama

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (1 057)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nový komiksový výplach ze stáje Marvelu, nebo možná ještě hůř - DC Comics, kde shodou okolností vystupují Predátoři. Sereš mě, Hollywoode. Proč už skoro nevznikají velké kvalitní dospělé filmy? Proč, když už studio do něčeho nalije větší peníze, musí z toho vylézt unifikovaná sterilní infantilnost? Tady je sice dost krve a fuckuje se o sto šest, mentální úroveň filmu je ale na levelu šestiletého děcka. Postavy musí debilně hláškovat, skákat z desetimetrové výšky, aniž by se jim cokoli stalo, neohroženě balancovat na jedoucím autobuse a letící vesmírné lodi (!!!). Plus roztomilej přechytralej klučina a ochočenej predátoří pes. Opravdu jsme to kurva potřebovali? Ve filmu o Predátorovi? V prvé půli občas alespoň funguje humor, ve druhé ovšem nefunguje už vůbec nic. Rozplizne se to dokonce tak, že jsou patrné i totální střihové faily, kdy neexistuje elementární návaznost dvou po sobě jdoucích scén. Jako kdyby vždy kousky filmu chyběly (u přechodu ze stodoly do vrtulníku jsem se lekl, že jsem snad na chvíli usnul). Za tohle si Shane Black zaslouží jen hejt. A třeba lidi zpětně docení Antalovy povedené Predátory. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Já nevím. To je jak kdyby vzali Kačera Donalda, moji milovanou klasiku z dětských let, a udělali superkůl rýmejk z pětadvacátýho století, kde jsou robokačeři, geneticky zmutovaný husy, 18+ hlášky, strýček Skrblík závislej na holografickým pornu a zchátralej děvkař Goofy, co jede na perníku a šňupe lajny vyřazeným tobogánem. Jo, sice to bude mít všechny ty hustý cool píčovinky, ale už to zkrátka nebude ten starej dobrej Donald, kterýho jsem měl tolik rád. A stejnej pocit mám i z novýho Predátora. Ten jde dokonce ještě dál a z filmu udělal stupidní rodinnou komedii. Kdyby tam hrál Adam Sandler, nestane se vůbec nic. V posledních dvaceti minutách už to bylo dokonce tak blbý, že jsem studem sklápěl hlavu a přivíral oči skoro stejně, jak když jsem poprvý spatřil klitoris. Hrůza děs. Jedna hvězda za původní hudbu. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s Predátorem v hlavní nebo vedlejší roli za posledních třicet let. Což je vzhledem k rozporům snad v každé scéně chabá pochvala a vůbec tristní vizitka lovcových filmových pokračování a spin-offů. Na jednu dobrou hlášku připadne minimálně jedna rozpačitá, na skvělou akční scénu pokaždé vychází wtf moment (všechno s Thomasem Janem, nadužívaní psi) a na trefný casting (Holbrook, Brown) odpovídá smolně obsazená Olivia Munn, které její doktorku nevěřím ani na chvíli, nebo neselhávající Jacob Tremblay, jehož charakter sem bohužel spadl snad z jiného filmu. Ale pozor, je to nezastavující a neustupující zábava a potom, co jsem osm let zpátky u Predátorů málem usnul, je to velký krok kupředu, bohužel smutně ledabylý. Black musel vědět, jak velké množství fanoušků k němu vzhlíží jako k zachránci celé značky a onen místy sebeparodický nádech musel mnoha z nich zákonitě zvednout mandle. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ou, ou, ou...Dosť prúser, keď to porovnávam s mojím očakávaním ešte tesne po vzniku filmu. Trailer bol už mierne sklamanie, ale hovorím si, že snáď to nebude tak zlé. Ale je...Celý film som chcel nejakým spôsobom natiahnuť svoje ruky cez tv a zadusiť tú skvelú vedkyňu -bioložku...Tak debilnú postavu som dlho nevidel. Mladá, krásna, múdra jak internet, dokáže skvele behať, strielať so všemožných zbraní...vrchol je jej beh za predátorom po tom , čo všetkých rozsekal v laboratóriu... Všetky ostatné ženy na celej zemguli by sa posrali strachom, ale ONA si to s ním ide vybaviť! Keby náš úbohý svet mal tri také bioložky, tak do roka býva polovica ľudstva na Marse. Hlavná postava a v podstate i všetky ostatné sú absolútne nezaujímavé, nudné a sypú prevažne trápne hlášky. Arnold Schwarzenegger je popri nich oscarový herec. On i jeho parta mali charizmu, jednoducho správni chlapi. Tu je len banda debilov. "Zožeňte helikoptéru a zbrane" , "Jasne šéfe...!" Škoda slov. To, že Arnold odmietol malú rolu v tejto sračke je to jediné pozitívne, čo s týmto filmom súvisí. 40%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Po týždni cinematiku to pôsobilo ako balzam na dušu :) Shane Black si zohnal stroj času a priniesol drsnú spielbergovku ako z 80. rokov. Až to pôsobí nepatrične. Všetko, čo sa napísalo je pravda. Je to ultrablbé, vôbec to nie je napínavé a posledný akt sucks (a epilóg to už úplne zabil.) Ale mňa to neskutočne bavilo. Šialené tempo, Silvestriho motívy, cool momenty kopa hlášok,partička magorov mi prišla sympatická a Predátor to reže ostošesť. Otázkou je, či sa séria mala uberať týmto smerom. Asi nie. Ale vážne s niekto myslí, že dredatého mimozemského lovca trofejí sa v tejto dobe bude niekto báť? Za mňa je posun k akčnej komédii správny smer. Akurát Black nepekne zišiel z cesty. Keby sa to nevolalo Predátor a behalo tam nejaké iné monštrum, tak som možno aj nadšený. 7/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (39)

  • Ridley Scott řekl, že film Blade Runner (1982) sdílí stejný vesmír s Prometheusem (2012), s Predátorem (1989) a i Vetřelcem (1979). Jedná se tedy o pět různých filmových sérií v jednom vesmíru: Blade Runner (1 film), Vetřelec (4 filmy), Prometheus (1 film), Predátor (3 filmy) a Vetřelec vs. Predátor (2 filmy). (BloodMax)
  • Shane Black oznámil přes Twitter, že snímek bude pro dospělé po svém: „A aby bylo jasno... PG-13 je pro posery. Páteře krvácejí... hodně.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

23.04.2017

Studio 20th Century Fox asi moc neuznává víkendy, protože v sobotu oznámilo data premiér osmi nových filmů. Rovnou půlku přitom zabírají pokračování Avatara, jichž se dočkáme 18. prosince 2020, 17.… (více)

Reklama

Reklama